Jump to content

basix

Korisnik
  • Broj objava

    23
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Postignuća

  1. Dobro, ne bi sad ulazio u poslovne modele i suradnje. Mene vise zanima opcenito sto se smije sto se ne smije. A sto ako se radi o privatnom webshopu, kojem ne moze bilo tko imati pristup, tj podaci nisu javni vec morate imatit dodijeljeni korisnicki racun da biste ih vidjeli? Naravno opet pod uvjetom da se navede izvor podataka.
  2. Radim na web stranici koja ce na dnevnoj bazi skupljati informacije sa vise drugih stranica odnosno webshopova i prikazivati njihove cijene odnosno informacije samih proizvoda koje webshopovi nude. Naravno biti ce naznaceno sa koje stranice su koji podaci proizvoda i cijena preuzeti. Ja necu prikazivati te podatke kao svoje. Zanima me moram li ja traziti eksplicitno odobrenje od tih webshopova da bi mogao uzimati njihove podatke i prikazivati ih na svojo stranici, naravno kao njihove ili mogu bez eksplicitnog odobrenja ali mozda s nekom naznakom?
  3. Poštovanje, čitajući po netu vidio sam da kod ugovora na neodređeno najamnina se ne smije mijenjat godinu dana od sklapanja istog. Kakav je slucaj pak kod ugovora na određeno? Ako se potpise ugovor na određeno od 3 godine? Mozemo li se tijekom trajanja tog ugovora mijenjat iznos najamnine (da ga najmodavac povisuje)?? LP
  4. Podrazumijeva li ovršni postupak pokrenut putem zadužnice ovrhu računa, pokretnina i nekretnina (sve u jednom) ili se mora eksplicitno navesti da dužnik pristaje da mu se terete pokretnine, nekretnine i računi?? Potpitanje. Može li se navesti na zadužnicu da u slučaju pokretanja ovrhe putem iste, web domena ili web stranica (domena i sadržaj) u vlasništvu dužnika, prelaze u vlasništvo ovrhovoditelja? Hvala!
  5. Otići ću na sud u KŽ i čim ću imati detaljnije informacije, javit ću se ovdje sa istima!
  6. @drot13 S kim ne smijem pricat? S Vipom ili tim odvjetnikom koji je to poslao? Al smijem se raspitat kod navedenog biljeznika, jel tak?
  7. @virtalni Hvala na odgovoru. Samo ne kuzim ove dvije ovrhe ovr-482/11 ovr-1340/14 jer je ta VIP linija deaktivirana jos tamo 2001/2002 godine. Jel mi mozete rec di bi mogao provjerit te ovrhe, tj. rjesenja tih ovrha jer bih volio znati o kojim se dugovanjima radi na ovrhama iz 2011 i 2014. godine???
  8. Nedavno da sam primio ovo https://www.dropbox.com/s/ubz7gwarqe3dzxp/2016-10-11%2013.05.44.jpg?dl=0 Ukratko, nude mi izvansudsku nagodbu za dug kojem je ovrha nastupila negdje cca 2001,02. Tu su navedene ovrhe iz 2001,02,11,14. Ne znam kako jer bi to trebala biti sve jedna ovrha iz perioda 2001/2 god. Uglavnom, zanima me sta mi je ciniti ovdje?? Dal da im posaljem neki odgovor gdje se pozivam na zastaru ili da uopce ne odgovaram na to?? Hvala!
  9. Pozdrav, dobio sam od Hanžekovića papir gdje piše da moram podmiriti dugovanja prema T-Mobileu. Dugovanja su starija od 10 godina. Vjerujem da je tu apsolutna zastara. Ispod je link na kojem možete vidjeti taj papir. Primjetite da na njemu nema naslova, nema roka za žalbu, itd. Zanima me jel ima taj papir ikakvu važnost i jel trebam odgovarati na njega ili ne? https://www.dropbox.com/s/z020dt6zx5o4u82/2016-03-18%2012.00.52.jpg?dl=0 Zahvaljujem LP
  10. I ja isto mislim da Općina nije zeznula. Trenutno se ne vrši ta ovrha na njegovim računima. Dakle ne postoji nijedan način da se to spriječi? Osim čekati još 5 godina dok ne ode u zastaru.
  11. Ja nemam nikakve veze sa nicim. Ja sam trazim savjet ovdje na forumu. Glavni subjekt je moj djed. Sto se tice primitka ovrhe. Sta ako se moj djed ne sjeća jel primio to 2010g ili nije? Sta ako ne moze naci to rjesenje? Mozda ga je izgubio, mozda ga nije ni dobio. Jel postoji način da saznam? Mozda općina ima neki dokaz da mu je to rješenje uručeno?
  12. @bovu mislim da nisi pročitao moj post, pa ću ponovit ovdje. Ja sam za to rješenje o ovrsi saznao 27.10.2015. kada sam isao urudžbirati "Zahtjev za otpis duga" na opomenu koju sam dobio cca 10.10.2015. (svi dokumenti u 1. postu) Prilikom urudžbiranja razgovarao sam za pročelnikom općine koji mi je tada rekao da taj moj "Zahtjev za otpis duga" ne vrijedi ništa zato jer za ta dugovanja postoji "Rješenje o ovrsi" koje je postalo izvršno 13.9.2010. Zatim sam ga zamolio da mi fotokopira to rješenje (koje vidite na linku u 1. postu) Prilikom dobivanja kopije rješenja nisam ništa potpisivao. Je li moj djed primio to rješenje nazad 2010. godine, to ne znam. Ako je važno, mogu provjeriti? Također smijem li ja otići u FINU (čuo sam da oni procesuiraju ovrhe) da ih pitam što da radim sa tim dugom? Pitam zato da ne bi aktivirao provedbu ovrhe svojim odlaskom u FINU.
  13. Nedavno, negdje oko 12.10.2015 sam dobio opomenu da podmirim dugovanja za komunalnu naknadu. Slika opomene: (osobni podaci su zatamnjeni) OVDJE Zatim sam sastavio Zahtjev za otpis duga koji sam osobno odnio da mi urudžbiraju, međutim tajnica nije dovršila urudžbiranje (barem mislim), već se sjetila otići do pročelnika da ga pita što da uradi sa time. Pročelnik je odmah bacio papir i rekao da taj zahtjev nema svrhe jer već postoji Rješenje o ovrsi. Slika zahtjeva za otpis duga: OVDJE Ja nisam ni znao da postoji rješenje o ovrsi sve do toga trenutka. Naime rješenje je postalo izvršno 13.9.2010 godine. Slike rješenja o ovrsi: Str 1 Str 2 Str 3 Str 4 Trenutno nemam nikakve ovrhe na penziji (jedini izvor prihoda), a želim da tako ostane. Također, nedavno sam oslobođen plaćanja komunalne naknade jer živim u staračkom domaćinstvu. Eh sad, mene zanima jel postoji kakva mogućnost da se oslobodim te ovrhe? Sve dokumente možete pronaći ovdje: https://www.dropbox.com/sh/he1833gmdhr4l8z/AABw8Z165KGcGUBWPsHhKnRWa?dl=0 P.S. Ne radi se o meni, već o mom djedu. Al mi je bilo lakše pisat ko da sam ja subjekt.
  14. Evo javljam da mi je ukljucen brzi internet. Jucer su primili moj zahtjev u 16h, dao sam im 24h rok i ukljucili su u roku od 22h od primitka. Jedino jos sta ne valja je brzina uploada, koja je trenutno 5Mbps, a minimalna je 7Mbps. Za to cu probat sa korisnickom podrskom, ako se nista ne promjeni, opet cu im slat pismeno. I odmah zelim zahvaliti @bobo3 i @bovu na pomoći.
  15. Evo poslao sam maloprije. Preporuceno s povratnicom. Pozvao sam se na svoja prava (tu ste mi puno pomogli) i dao im rok od 24 sata od vremena primitka moga zahtjeva da uključe VDSL. Ako ne uključe, nastavit ću sa raskidanjem. Javit ću se sa informacijama.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija