Jump to content

Eruraina

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Eruraina objavio

  1. Poštovani, zanima me da li se u svrhu vođenja elektroničkog očevidnika službenika može tražiti od istog da dostavi fotokopiju osobne iskaznice u boji te da ju poslodavac skenira i ubaci u eOčevidnik kao sastavni dio istog. Pročitala sam dosta pravilnika izakona vezanih za zaštitu osobnih podataka, osobnu iskaznicu i pravilnik o očevidniku ali nisam nigdje našla odgovora na to pitanje. Također od poslodavca nismo dobili konkretno objašnjenje već samo da je to u svrhu digitalizacije papirnatih očevidnika. Hvala
  2. Mora platiti porez, samo nije još rješeno od strane porezne koliko će biti iznos. Mene samo zanima da li se stan može iznajmiti odmah i obaviti prijava iznajmljivanja na poreznu itd. ako još nije plaćen porez na nasljedstvo.
  3. Poštovani, npr. osoba A je dobila ugovorom o dosmrtnom/doživotnom uzdržavanju stan u nasljeđe. Budući da po novom zakonu treba platiti porez na nasljedstvo, zanima me da li prije nego se to riješi ona može stan iznajmiti, prijaviti osobe i na poreznu kako bi sve bilo legalno ili prvo mora čekati da plati porez na nasljedstvo pa onda krenuti dalje. Hvala!
  4. Zahvaljujem se na odgovoru, međutim, mama je tetu uzdržavala samo godinu dana tako da baš i nekog umanjenja nema. Ali me zanima budući da je nezaposlena kako i od čega da plati taj porez??
  5. Poštovani, Moja mama je sa svojom tetom potpisala doživotni ugovor o uzdržavanju. Teta nije imala djece, a muž joj je preminuo prije cca 20-tak godina te je mama jedini nasljednik tetine imovine. Nakon tetine smrti (koja je bila nedavno) nasljedila je stan za koji prema Zakonu o nasljedstvu treba platiti porez u visini od 5% ukupne vrijednosti stana. Budući da je mama nezaposlena zanima me kako da plati taj porez ako nema nikakvih primanja. A navodno da postoji i rok u kojem se to treba platiti za koji nismo znali. Hvala na odgovoru!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija