Jump to content

Padova

Korisnik
  • Broj objava

    20
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  • Osvojio dana

    1

Sve što je Padova objavio

  1. Pozdrav. Inspektor iz pp Vinkovci mi je rekao da se ne radi o prijevari jer sam ja potpisao ugovor i kao nisam oštećen. Ja sam na sve to kasnije promislio i registrirao vozilo, iako me je inspektor upozorio da bih i ja tada bio u prekršaju. Dočekati pravdu u RH značilo bi držati auto u garaži Bog zna koliko. Sada neka me optuže, baš me briga.
  2. Pozdrav. Ukratko. Dogovarao sam prodaju auta putem Marketplacea. Automobil je bio uslikam s tablicama iliti pločicama. Nositelj profila se predstavio kao prodavatelj i rekao je da je automobil u njegovom vlasništvu nekoliko godina. Profil nije lažan. Dogovaramo cijenu. On osigurava vozilo koje ne prolazi tehnički zbog detekcije plina. Stoga dogovaramo nižu cijenu i ja preuzimam obvezu tehničkog. Prodavač mi dovozi auto i na licu mjesta potpisujemo ugovor. Dobijam prometnu dozvolu i vozilo. Sutradan shvaćam da je u prometnoj dozvoli drugo ime vlasnika vozila, kojega je potpisao prodavač, dakle nanio je tuđi potpis bez punomoći. Ja odlazim na policiju. Policija mi privremeno oduzima ugovor ali ne i prometnu,te mi kopiraju oduzeti ugovor. Isprva nisu sigurni mogu li registrirati vozilo, no nakon nekog vremena mi kažu da ne mogu iako nema prevare, ali ima, kako sam se i pozvao, krivotvorenja potpisa te će osoba biti kriminalistički obrađena. Ali što da ja radim s vozilom. Imam kopiju kopije ugovora (koja je napravljena u policiji) i prometnu dozvolu. Automobil je kod mene. Ako bih s tom kopijom i prometnom otišao na tehnički, da li bih ga mogao odraditi, budući ta kopija nije na finom papiru koji je dio originalnog ugovora već na običnom papiru A4 formata. Policija mi govori da ne bi trebalo registrirati vozilo jer sam prijavio nanošenje tuđeg potpisa, ali nije upitno da je kupovina obavljena. Dok ja dočekam rješenje eventualnog kaznenog postupka, auto će stajati u garaži. Što da radim. Prodavatelj se ne javlja na pozive a vlasnik se pravi idiotom iako ga kontaktiram na ispravnu adresu. Javlja mi se isti glas i govori da je maloljetnik, a kada sam nazvao fiksni broj na adresi na kojoj živi vlasnik vozila Nikola, taj isti glas se predstavlja kao Predrag i spušta mi slušalicu. I sada si mislim da tim autom napravim niz prekršaja pa neka idu na Nikolu, Predraga ili koga već budući nisam prepisao vozilo, pa neka mi onda spuštaju slušalicu kada se na kraju zabijem u Mercedesa od 150 000 eura.
  3. Pozdrav, je li moguće pokrenuti razvrgnuće suvlasništva ukoliko je naš udio upisan, a neki suvlasnici nisu poznati? Riječ je o kući. Hvala!
  4. Stvarno zamršeno. Znam za slučaj gdje je čovjek "kosio" susjedovo imanje (vlasnik je otišao u Australiju) i ovaj se nakon, nisam siguran, možda i 20 godina pozvao na dosjelost i dobio vikendicu i zemljište. A u našem slučaju mi smo već suposjednici jednog dijela i ne možemo iskoristiti taj pravni institut. Meni je to apsurdno. Želio bih pitati još nešto:je li moguće, ukoliko se utvrdi temeljem Rješenja o nasljeđivanju koje je navodno zagubljeno prije više od 30 godina a datira iz 1942.,da smo oštećeni u sadašnjim suvlasničkim udjelima, tražiti korekciju tih udjela?
  5. Možda da se pozovemo na dosjelost posjeda, uz svjedočenje susjeda?
  6. Dobar dan. Radi se o sljedećem : nasljednici smo trećine kuće. Većinski vlasnik je prije 12 godina počinio suicid. Prije toga je neko vrijeme bio u domu za starije osobe. U nekoliko navrata je znao izvršiti paljevinu u kući, ali su vatrogasci na vrijeme reagirali. Bili smo u relativno dobrim odnosima i on nam je rekao kako je jednom prigodom u prisustvu dvije osobe doma, popivši tablete kako je rekao koje su mu te osobe dale, potpisao nekakav dokument ali da ne zna što je potpisao. Nakon pokretanja ostavinske rasprave, ostala njegova rodbina, većinom iz CG, koji su u vrlo malom suposjedništvu, ulaže prigovor želeći preuzeti njegov dio, pozivajući se na neuračunljivost. Pokojnik nam je prije smrti rekao da je napisao testament u kojemu svoj dio ostavlja nama, no mi nismo stranke u postupku i nismo niti imali bilo kakvog učešća u postupku ostavine. Ostavina je prekinuta i stranke su upućene na privatnu tužbu. Navodno, predstavnik doma koji je zamijenio jednu od osoba koja je sugerirala prije navedeno potpisivanje nama nepoznatog dokumenta, ne želi se u ime doma prihvatiti suvlasništva, a ostali suvlasnici, njegova rodbina, čini se da je odustala od daljnjih radnji. Možemo li mi uputiti prijedlog da se, budući se ne znaju nasljednici preostalog dijela, upišemo kao vlasnici istog. Kuća je do danas zapečaćena,nalazi se na moru. Mi smo u Slavoniji. Kuću je zapečatila policija nakon pronalaska pokojnika.
  7. Poštovani, u privitku dostavljam dokument banke, tako da neću u ovoj formi objašnjavati. Riječ je o mladoj obitelji s bebicom, gdje je suprug bolestan i ostao je bez posla. Supruga radi, podstanari su i nemaju na sebi nekretnine. Molim pomoć! Banka nema sluha. Naime, zamolili su ih za kratku odgodu t.j. uvažavanje kašnjenja vraćanja kredita. Ostalo je za vratiti oko 7000 kuna. Hvala svima za savjete! I budući da što god započnem, uglavnom me nešto sputa, tako i sada, budući ne mogu priložiti dokument, idem težim putem pa prepisujem što je Banka napisala: "Banka Valpovo, 21.01.2022. Zbog neispunjavanja preuzetih ugovornih obveza otkazujemo Vam Ugovor o kreditu broj.... Otkazni rok je 15 dana i počinje teći od datuma slanja ove obavijesti o otkazu. Otkaz ugovora nastupa protekom otkaznog roka. Otkazom Ugovora cijela tražbina banke iz ovog Ugovora dospijeva u cijelosti, sukladno odredbama Ugovora, te će Banka poduzeti daljnje mjere naplate svojih tražbina(protiv svih sudionika iz ugovora o kreditu) što će Vam prouzročiti dodatne troškove (primjerice troškovi aktiviranja instrumenata osiguranja, zadužnice i sl.) kao i mogući gubitak imovine (nekretnine). Pozivamo Vas da odmah podmirite svoje cjelokupno dugovanje. Ukoliko su Vam potrebne informacije o točnom iznosu dugovanja i informacije iz slijedećeg stavka ovog otkaza, a prije isteka roka od 15 dana, možete nas kontaktirati na adresu iz zaglavlja ovog otkaza. Ako tijekom trajanja otkaznog roka ne podmirite obveze, Banka će Vam dostaviti obavijest o strukturi duga u trenutku otkaza (glavnica, kamata, naknade i drugi troškovi), kao i o osnovanosti pojedinačnih stavki za koje se traži naplata, uz naznaku koje su stavke podložne uvećanju i po kojoj pripadajućoj kamatnoj stopi. Ako ste u međuvremenu podmirili dug, molimo da zanemarite ovaj otkaz."
  8. Dobar dan. Problem je sljedeći : Prije pet godina odvjetnica je bez punomoći predmet za kojega nas je zastupala (dakle imala je punomoć za konkretnu raspravu pred Općinskim sudom), prenijela žalbom na Upravni sud. Sudac je, iz ne znam kojega razloga, priznao ppkazanu punomoć, iako ju odvjetnica nije imala za višu instancu, niti je imala generalnu punomoć. Naime, ona je tražila punomoć da bi nas mogla zastupati na Upravnom sudu, no mi na to nismo pristali, na što je mailom odgovorila da je ona uspjela riješiti sama i da se žalila sudu. Sud smo izgubili i određeno je da moramo platiti oko 1500 kn sudskih troškova, što nismo učinili. U međuvremenu je tekući račun blokiran, i nas interesira koliki bi mogla iznositi sadašnja potraživanja suda, i ne čeka li sud eventualno iznos kojim bi nam mogao ovršiti nekretninu? Unaprijed zahvalan! Padova
  9. Tražili smo oboje. Spis ostavine kako sam rekao ne možemo dobiti jer niti arhiv niti ostavinska pisarnica suda ne znaju gdje je, to jest arhiv potvrđuje da je spis sačuvan te da je bio do 1984. godine u njihovom posjedu, da ga je sud zbog nečega od njih zatražio, obvezao se da će ga u arhiv vratiti ali to nikada nije učinio. Sud još uvijek ne može pronaći spis.
  10. U ovom slučaju su se razmjeri vlasništva mijenjali na štetu živućih pa se nešto od toga naknadnim upisivanjem iskorigiralo.Problem je nastao kada se sve svelo na troje vlasnika u istome slijedu, od kojih je jedan upisan na ogromne dijelove,drugi na nekakve a treći na gotovo nikakve a ne možemo ustanoviti temeljem čega,tj. arhiv se trudi pronaći dokument ali kaže da je isti sud zatražio 1984.godine,bio ga dužan vratiti a nije.Sud dokument ne može pronaći, a bilo bi dovoljno ući u povijesni slijed, iako ni to nije pretpostavka ispravnosti upisa. Mislim da postavljanje valjanosti upisa ne zastarijeva, jer što ako se Šime vrati iz daleka pa na svome zatekne one koji su ga možda svojevremeno proglasili mrtvim?
  11. Nisam siguran ali mislim da sam greškom obrisao temu. Ne znam za godinu u kojoj se održala rasprava ali mislim da temeljem podataka sud to može provjeriti.
  12. Zastara ili ne, nisam siguran, ali niti za povrat imovine ona još ne postoji,budući znam da mnogi još uvijek potražuju konfiscirane nekretnine nakon WW2. Međutim, znam da su poneki dolazili do određene imovine tako što su saznali da su im preci negdje nešto posjedovali.Dobro, ovdje je riječ o naknadno pronađenoj imovini. U našem slučaju mislim da se radi o manipuliranju pravnim sustavom u to vrijeme što je po meni kazneno djelou koje je bilo inkorporirano više strana. Pradjed, koji je bio u jednakom pravnom slijedu kao i njegov brat, kao što napisah, ubijen je a netko je tu tragediju čini se dobro naplatio. Ma na stranu i ove pretpostavke, ali ne mogu vjerovati da nitko ne može pronaći ostavinsko rješenje iza nekoga za kojega se zna da je provedena ostavinska rasprava, a da taj ima ime i prezime i zna se kada je umro. K tome, umjesto toga dobijam nebulozne dokumente koji su se pojavili desetljećima poslije i veze nemaju s provedenim postupkom.
  13. Dragi moji, nadam se vašoj pomoći. Naime, htio bih doći do rješenja o nasljeđivanju iz 1941. godine, međutim niti sam ga na vlastitu molbu dobio iz arhiva, niti iz ostavinske pisarnice. Testament je zasigurno napisan od strane moga pra-pradjeda i ja sumnjam da je došlo do određenih makinacija na štetu njegovoga sina a moga pradjeda koji je ubijen 1945. i nakon čije smrti se vidjelo da je on naslijedio od svoga oca, iako mu je bio najdraži sin, četvrtine,osmine,četrdesetosmine,njegova sestra nevjerovatno male dijelove, a nećak moga pradjeda veliku većinu od svega.Dakle,od troje nasljednika samo jedan dobija ravnomjerne, ogromne dijelove, a ostalo dvoje djece promjenjive omjere od svega-kćerka nevjerovatno male dijelove, zanemarive.Ako uspijemo doći do rješenja o nasljeđivanju i ako ono ukazuje na drukčije odnose, što nam je činiti? Unaprijed hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija