Jump to content

putin

Korisnik
  • Broj objava

    28
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je putin objavio

  1. Vitez, ako si tada bio u radnom odnosu naravno da ne mozes i neces dobiti zaostale mirovine za 2007. Godinu. Sve ti Pise u rješenju ako si u mirovini.
  2. Radi se i dugu za neisplaćene mirovine nos za 2007. godinu. Pripadnici HVO-a unatoč rješenjima nisu primili te mirovine evo punih 10 godina. Katalog, ali tako je. Jesi sad shvatio?
  3. Poštovanje svima. Evo da ne otvaram novu temu, postavio bih pitanje svim dobronamjernima, ako itko ima informaciju kada ce tocno ( zanima me tocan datum) biti isplata zaostalih mirovina za 2007. godinu za HVO ? To je bila zadnja odluka Oreskovićeve Vlade, a evo i nakon 10 punih godina i donesene odluke, jos nista od tih mirovina. Mrljavac , ako ti ista mozes saznati svojim kanalima, molim te odgovor. Meni se nikada niko nije javio na ove telefone u ministarstvu financija Hvala
  4. Hvala ti Ruby_Danderfluff iako priznajem da nisam razumio
  5. Ruby_Danderfluff - Zahvaljujem se na odgovoru. Iako ja nisam pod ovrhom, hvla Bogu. Samo sam pitao da li će se ovim zakonom morati smanjiti kamate na kredite i kartice koji su mnogo veći od sada određene najviše zatezne kamatne stope.
  6. Možda sam dosadan, ali da li se to odnosi na kamate po potrošačkim karticama?
  7. Mrljavac, i ja ga redovno otplaćujem. Nisam rekao da ga ne otplaćujem, raniji mi je imao kamatu od 10,50 %
  8. Poštovani. Već prije sam bio na forumu za branitelje , ali bez pravog odgovora ... Nadam se da sam na pravom forumu, možda bih trebao napisati i u stvarnom pravu ili financijskom pravu, ali evo postaviti ću pitanje ovdje. Ja sam kao pripadnik HVO-a umirovljen 2006. godine po sporazumu između RH i BiH. Na mom rješenju piše da imam pravo na zaostale svote mirovina za 2006. i 2007. godinu. Te zaostale mirovine za 2006. godinu isplatila je Vlada J. Kosor malo prije zadnjih parlamentarnih izbora. Mirovine za 2007. godinu nisu mi ( a mislim ni ostalima koji imaju to pravo) isplaćene iako je prošlo punih 7 godina... Moje pitanje glasi: Da li postoji neki razuman rok za isplatu tog duga ? Da li taj dug može otići u zastaru, iako me uvjeravaju da ne može, sa druge strane imam odgovore da nakon 10 godina zastarijeva. Da li da se prepustimo "milosti" Zavoda za mirovinsko i Ministarstva financija ili da putem suda tražimo ove zaostatke? Jedan moj prijatelj je sve dao u ruke odvjetniku i sudskim putem će pokušati ishoditi isplatu i to uz kamate. Što mi je činiti? Da li netko zna nekog dobrog odvjetnika za pitanja branitelja na području Splita? Hvala.
  9. Poštovani. Već prije sam bio na forumu za branitelje , ali bez pravog odgovora ... Nadam se da sam na pravom forumu, možda bih trebao napisati i u stvarnom pravu ili financijskom pravu, ali evo postaviti ću pitanje ovdje. Ja sam kao pripadnik HVO-a umirovljen 2006. godine po sporazumu između RH i BiH. Na mom rješenju piše da imam pravo na zaostale svote mirovina za 2006. i 2007. godinu. Te zaostale mirovine za 2006. godinu isplatila je Vlada J. Kosor malo prije zadnjih parlamentarnih izbora. Mirovine za 2007. godinu nisu mi ( a mislim ni ostalima koji imaju to pravo) isplaćene iako je prošlo punih 7 godina... Moje pitanje glasi: Da li postoji neki razuman rok za isplatu tog duga ? Da li taj dug može otići u zastaru, iako me uvjeravaju da ne može, sa druge strane imam odgovore da nakon 10 godina zastarijeva. Da li da se prepustimo "milosti" Zavoda za mirovinsko i Ministarstva financija ili da putem suda tražimo ove zaostatke? Jedan moj prijatelj je sve dao u ruke odvjetniku i sudskim putem će pokušati ishoditi isplatu i to uz kamate. Što mi je činiti? Da li netko zna nekog dobrog odvjetnika za pitanja branitelja na području Splita? Hvala.
  10. Poštovanje svima. Molim odgovor na pitanje. Imam gotovinski kredit i kamatu na njega u visini 9,5 % . Da li će se primjenom novog zakona moja kamata na taj kredit smanjiti na 8,14 % koliko iznosi najveća zatezna kamata za građane? Unaprijed hvala!
  11. Ja se i dalje nadam da je Mrljavac u pravu, da ćemo tek u veljači dobiti povećane mirovine za siječanj.
  12. mali čovjek - hvala ti, ali na ovome ja ne mogu mijenjat niti izračunat nanovo
  13. Znači, ovo što ima - to je to? Neće biti viša?
  14. Hvala svima na odgovoru. Pitanje za Mrljavca. Znači tek će se na mirovini u veljači ovo primijeniti? Ja sam bio shvatio da ćemo već na ovoj mirovini vidjeti ovo porezno rasterećenje. Ako je tako, možda nešto i bude u 2 mjesecu
  15. Molio bih odgovor na pitanje oko povečanja mirovina HRVI-a... Dugo najavljivano povećanje neoporezivog dijela mirovine me razočaralo. Po svim izračunima prema tablicama objavljenima u mnogim medijima moja mirovina od 5597 kuna trebala je biti veća za otprilike 140 kuna. Međutim jučer je bilo otriježnjenje. Mirovina je povećana za ravno 23 kune te mi je novi iznos mirovine 5620 kuna. Molim vaša iskustva , da li Mirovinsko može pogrilešiti ili su pogriješile tablice koje su bile u medijima ili sam pogriješio ja... Molim i Mrljavca da mi odgovori. LP svim braniteljima.
  16. Danas Hrvatska ne sliči onoj iz dana ponosa i slave. Danas mnogi zaboravljaju što se sve dalo za slobodu, a miševi koji nikada nisu ni bili za neovisnu i slobodnu Hrvatsku izašli su iz svojih rupa u kojima su bili učahureni za vrijeme Domovinskog rata. Vrlo brzo nakon toga su preuzeli medije putem kojih su počeli specijalni rat protiv Hrvatske. Prvo se pokušao stvoriti amozitet između hrvatskog sjevera i juga, a zatim su svim silama krenuli na medijsku ofanzivu protiv Hercegovaca koji su odjednom postali krivci za sve loše što se događa u Lijepoj našoj. Tu ofanzivu je iskoristio Stjepan Mesić koji je zahvaljujući antihercegovačkom raspoloženju dobio predsjedničke izbore. Njegove transformacije koje su uslijedile nakon toga ne vrijedi ni spominjati, ali je čudno kako je narod i na drugim izborima ovom licemjeru ukazao povjerenje. Bilo kako bilo, dolaskom Mesića iz Hrvatske je polako počela odlaziti demokracija i sloboda. Nakon Mesića do mjesta predsjednika u Hrvatskoj dolazi Ivo Josipović. Čovjek koji je još za vremena predizborne kampanje obećao da će se Hrvatska crveniti. Ono što je obećao, čovjek je i ispunio, i danas se Hrvatska crveni više nego ikada. Lijepa naša se crveni zbog Josipa Šimunića, čovjeka koji je stavljen na stup srama zato što je domoljub i samo zato što nikada i nigdje nije krio da je ponosni Hrvat. Upravo je to zasmetalo vladajućoj kliki koja je putem protuha iz nevladnih organizacija (koje usput finansiraju građani Hrvatske ) i medijskih poltrona učinila sve da se ocrni i kazni Šimunić , a samim time i domoljubna Hrvatska. Hrvatska se crveni i zbog grada heroja Vukovara kome je vladajuća elita nametnula ćirilicu. Istu onu ćirilicu pod kojom je prvo napadnut, a zatim i razrušen simbol otpora i slobode u Hrvatskoj Vukovar, a njegovi žitelji su pobijeni, pozatvarani i prognani. Onda je na red došao Milan Bandić, čovjek iz naroda koji je od Zagreba napravio svjetsku metropolu. Uhićen je i zatvoren samo zato što predstavlja realnu opasnost vladajućoj kliki uoči predstojećih izbora. Dokaza protiv Bandića nema, i u tome se slaži svi politički analitičari, ali to nije spriječilo vlast da ga zatvori. Zatim su na red došli oni koji su obranili slobodu Hrvatske, a to su branitelji i invalidi Domovinskog rata. Njima je aktualna vlast počela oduzimati prava i to je razlog prosvjeda koji traju već dvadesetak dana pred ministarstvom branitelja. Branitelji i domoljubi s pravom se pitaju tko je slijedeći kome će aktualna vlada ukinuti prava kao što ukida najvećim sinovima Lijepe naše. Tko je slijedeći koga će putem medija sotonizirati samo zato što voli svoju domovinu. Tko je slijedeći tko će završiti u Remetincu samo zato što predstavlja opasnost vladajućima na demokratskim izborima.
  17. Marcel Holjevac kazao je kako su uzroci prosvjeda u jednom dugotrajnom marginaliziranju branitelja kojima se odriče temeljno pravo na politički prosvjed. "Izravan povod je jedna bezobrazna, glupa i nepromišljena izjava Bojana Glavaševića koja je izišla iz okvira njegovih ovlasti zaštite interesa branitelja i ušla u prostor političkog djelovanja. On je tu da štiti interese hrvatskih branitelja. To ne znači širenje ljubavi jer ako se time želi baviti neka se prijavi u svećenike. Sve ovo što se događa je vjerojatno smišljena provokacija. Branitelji nemaju nekakav naročit imidž u javnost, nekakav kvalitetan PR, medije, znači njih kad se provocira oni će reagirati ovako kako su reagirali. Naravno tu se odmah javljaju spinovi o njima da imaju prava koja nemaju. Nedavno je bio tekst u Jutarnjem da je Tuđman njih 60 tisuća poslao u mirovinu što uopće nije istina jer je velika većina njih potjerana u mirovinu nakon 2000-te godine", objasnio je Holjevac. Komentirajući izjavu Damira Čakanića, hrvatskog branitelja koji se zapalio u Savskoj ulici, Željko Reiner je kazao kako je strašno što se događa tim ljudima. "Strašno je da je on doista imao 1100 kuna i ova mu je vlast to smanjila za 300 kuna. Međutim nisu oni tamo zbog novca. To se tako prikazuje samo zato kako bi se branitelje antagoniziralo s ostatkom hrvatske javnosti. Primjerice, u Hrvatskoj ima 853 branitelja Domovinskog rata koji su stopostotni invalidi, a znate li da danas, naglašavam danas, ima 602 stopostotna invalida Drugog svjetskog rata, dakle partizana, od kada je prošlo sedamdeset godina, koji su stopostotni invalidi i dobivaju naknadu kao stopostotni invalidi rata koji je završio prije 70 godina. Toliko o objektivnosti, kriterijima i istini", kazao je."Po meni sve je počelo kada je ova vlast odmah na početku svojeg mandata ukinula potporu komemoraciji na Bleiburgu. Jer Bleiburg je simbol stradanja hrvatskog naroda i kada vi dirnete u simbole naroda onda se događaju ovakve stvari", dodao je Ljubičić. "Svaka se država gradi na identitetu, na datumima, kad pitate građane neke zemlje koji je njen glavni državni blagdan oni će vam to lako reći. U Hrvatskoj ne, u Hrvatskoj je to razoreno. Ovi referendumi su indikatori tog nezadovoljstva. Jer ljudi će izići na referendum samo zato ako je vlada protiv jer time iskazuju svoj stav, stav protiv vlade", smatra Ljubo Jurčić. Komentirajući kadrovsku strukturu savjetnika u Uredu predsjednika, Ljubo Jurčić smatra da sve te čudne političke izbore treba korigirati na predstojećim izborima za Predsjednika RH. "Sve to je jedna politika koja vodi kaosu. Mora se dati narodu mogućnost izbora da to prekine. Danas kad kažete da ste hrvatski branitelj to postaje sramota. To je neprihvatljivo", kazao je."Kada je predsjednik Josipović odlikovao Vesnu Teršelić i Dokumentu to pokazuje odraz mentaliteta Ive Josipovića. Koliko je medija zabilježilo kako je bivši predsjednik Mesić bacio u smeće svoju spomenicu Domovinskog rata? To pokazuje kakve smo predsjednike birali i zato su izbori prilika da se to promijeni", zaključio je Željko Reiner.
  18. Zna li itko da li će se smanjiti porezi i na mirovine i da li će doći do povećanja istih, u povodu smanjenja porezne osnovice na plaće?
  19. Zaostale svote mirovina Poštovani. Već prije sam bio na forumu za branitelje , ali bez pravog odgovora ... Nadam se da sam na pravom forumu, možda bih trebao napisati i u stvarnom pravu ili financijskom pravu, ali evo postaviti ću pitanje ovdje. Ja sam kao pripadnik HVO-a umirovljen 2006. godine po sporazumu između RH i BiH. Na mom rješenju piše da imam pravo na zaostale svote mirovina za 2006. i 2007. godinu. Te zaostale mirovine za 2006. godinu isplatila je Vlada J. Kosor malo prije zadnjih parlamentarnih izbora. Mirovine za 2007. godinu nisu mi ( a mislim ni ostalima koji imaju to pravo) isplaćene iako je prošlo punih 7 godina... Moje pitanje glasi: Da li postoji neki razuman rok za isplatu tog duga ? Da li taj dug može otići u zastaru, iako me uvjeravaju da ne može, sa druge strane imam odgovore da nakon 10 godina zastarijeva. Da li da se prepustimo "milosti" Zavoda za mirovinsko i Ministarstva financija ili da putem suda tražimo ove zaostatke? Hvala.
  20. Vidim da se nitko baš mnogo ne zanima za ovu temu, pa evo link, objavljena ukratko povijest umirovljenih invalida HVO-a http://www.index.hr/vijesti/clanak/umirovljeni-ratni-invalidi-od-2007-cekaju-isplatu-mirovina-hzmo-tvrdi-novca-u-proracunu-za-njih-nema/739238.aspx
  21. Poštovani prijatelji. Evo se javljam sa nažalost "crnim" po nas odgovorom, u vezi zaostalih svota mirovine za 2007. godinu. ______________ Nažalost, dobio sam odgovor kako u proračunu RH nisu osigurana sredstva za isplatu ovih zaostataka, koje su nam dužni evo već osmu godinu. Moram Vam reći da smo se za pomoć obraćali i medijima, prvo HTV-u ( od gospođe Marije Miličević smo dobili broj tajnice u Ministarstvu branitelja - hvala joj na tome), međutim odgovor od te gospođe koju smo uspijeli dobiti nakon 3 dana pozivanja je bio da oni pojma nemaju kada će biti osiguran novac. Potom smo se obratili RTL-u i Novoj TV prije 4 dana, međutim, od njih nismo dobili nikakav odgovor, a ni ne nadamo se više, jer vidimo da nas te dvije medijske kuće ne "doživljavaju" Očito je tako. Danas smo se obratili i portalu Index.hr, ne bi li oni, pošto su u zavadi sa ministrom Linićem, nešto iskopali i možda aktualizirali naš problem, pa ćemo vidjeti hoćemo li od njih dobiti ikakav odgovor. Molio bih Mrljavca, ako može on doći do bilo kakve informacije da li može doći do zastare, to je spominjao Kompa, međutim ta teta iz Ministarstva branitelja nam je rekla kako zastare nema. Pozdrav svima.
  22. Informacija broj dva... Javio se i klub zastupnika HDZ-a te obećao odgovor i aktualiziranje teme. Javio mu se i tajnik Saborskog odbora za ratne veterane. Vidjećemo hoće li išta uspjeti. Pozdrav.
  23. Informacije koju biste možda mogli i očekivati, ali moram je podijeliti sa vama. Jučer sam sjedio sa jednim braniteljem, koji je u ime sebe i nekoliko svojih kolega napisao upit klubovima zastupnika u Hrvatskom Saboru isto pitanje koje sam i ja objavio ovdje. On je malo jače informatički pismen od mene.Upit je poslao prije više od mjesec dana, a do sada je dobio odgovor samo od kluba Kosor i HGS-a. Ostali klubovi ni riječ. Jučer im je ponovno poslao upit s tim da je naglasio ako ga ne dobije, da će se obratiti medijima. Sa novim informacijama upoznati će me, a ja ću vas ovdje koga to zanima.
  24. bovu, ako je to istina, to je toliko podmuklo da nemam riječi... Hvala ti na informaciji, pokušati ću se raspitati...
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija