Jump to content

polaposto

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Puno hvala, baš mi je to trebalo! Naime, kod nas svaka struka piše svoje zakone, pa čak i tehičke struke koje ne znaju osnovne stvari o tome KAKO se uopće to piše.
  2. Da li postoji neka uputa (možda i Pravilnik) o tome kao treba pisati zakone, pravilnike, upute?
  3. Da, ja nisam vještak. Sud je angažirao firmu u kojoj sam nekad radio da obavi vještačenje. Ja sam bio član tima koji je na tome radio. Sad ne radim u toj firmi već godinu dana, a sud me poziva na ročište. Ni meni nije jasno u kojem svojstvu, to i mene zbunjuje.
  4. puno vam hvala na savjetima! ja nikad nisam bio vještak i zaista ne znam ništa o tome, pa mi puno pomažete. što se plaćanja tiče, da li postoji neka uobičajena tarifa? da li mogu recimo ja tražiti samo tako neku cifru (npr 5000 kn) za svoje vrijeme koje trošim ili će me sudac ismijati i samo platiti putne troškove? drugo, što je sa sadašnjom firmom u kojoj radim? po kojoj osnovi bi oni mene trebali pustiti s posla (a radi se o putovanju u drugi grad, znači cijeli dan odsustva).
  5. ok a što je s troškovima i nekom valjda naknadom? do sada je sud plaćao mojoj firmi, a sad više ne radim tamo.
  6. to i pitam: obavijestio sam Sud ali mi oni ne odgovaraju
  7. Prije dvije godine, moja bivša firma je bila angažirana od Općinskog suda da vještači u jednom sporu. Unutar firme stvorena je radna skupina koja je posao odradila, a ja sam bio jedan član te skupine. U međuvremebnu sam napustio tu firmu, a prije nekog vremena dobio poziv (na kućnu adresu, dakle osobno) da se moram pojaviti na ročištu u svojstvu vještaka. Napisao sam sudu zahtjev da mi se ukine status vještaka pošto su nestale okolnosti prema kojima sam stekao taj privremeni (jednokratni) status, i što je isto tako važno, ne želim više biti vještak. Sud mi ne odgovara i ponavlja poziv sa prijetnjom novčane kazne ukoliko se ne odazovem. Što mi je činiti?
  8. Ako je firma zbrljala nešto s plaćanjem poreza, porezna blokira izdavanje Rješenja, tj. meni ne stiže doma ništa već 2 godine. Kako je firma u međuvremenu ugovorila s Poreznom odgodu plaćanja poreza (i nije više na listi poreznih neplatiša), ja sam pisanim putem zatražio isplatu povrata poreza. Porezna mi uprava ne odgovara, pa makar nek odgovore i negativno ali s nekim objašnjenjem. Što da radim, prošlo je već više od 2 mjeseca od primitka mog zahtjeva?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija