Jump to content

ivan29

Korisnik
  • Broj objava

    13
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je ivan29 objavio

  1. evo slučajno listam postove i vidim isti slučaj kao ja. ja sam dobio invalidsku mirovinu, a evo podataka pa usporedi. 24 godine staža plus 10 godina na invalidnost je 34 god ukupnog staža. po izračunu mirovina 976 kn te uvećana na najnižu mirovinu koja je oko 1170 kn. napominjem ovo je bilo 2005 godine i preporučena mi je bila "profesionalna nesposobnost" jer kao to je povoljnije. danas je mirovina dosegla 1306 kn. eto možda pomogne!?
  2. Možda je ona razlika ZRAK. da li je protok bio bez mjehurića
  3. mislim da bi moglo pomoći ona iz bivšeg sistema. dva svjedoka ,njihove ovjerene izjave da živite tu već 10 god. i vaša izjava pod moralnom i materijalnom odgovornošću sve ovjereno kog javnog bilježnika. a možda da pitate instituciju koja dodjeljuje pomoć ili nekog ko je u sličnoj situaciji kao vi. na policiji priznaju samo ugovor o postanarstvu ovjeren, pa vjerojatno vam ni prebivalište nije na toj adresi. ja sam isto 10 god bio prijavljen na adresi koja u stvarnosti nije postojala ali je u policiji prolazila i ništa nisam mogao bez ugovora. eto svega pomalo pa možda i pomogne.
  4. ja imam sličan slučaj. već više od 20 godina koristim i obrađujem zemlju nasljeđenu od majke. budući se na toj zemlji vodi 10-ak vlasnika u raznoj količini djelova, da li ja kao jedini korisnik u tom periodu imam pravo uknjižbe cjelokupnog vlasništva na tom zemljištu i što bi trebalo poduzeti? Hvala!
  5. ivan29

    Party legalis-ACP

    mislim da bi party najbolji bio kod nas u dbk. gužva je popustila more toplo, sunce plaže poluprazne, a i večeri ugodne znači moze i beach party. cijene; prava sitnica!
  6. povećavaju se tromjesečno, a može da se preživi i sa 1276,59 samo treba biti "umjetnik".
  7. Radim u jednom turističo-ugostiteljskom objektu ugovor 1.god. probni rok 3. mj. zbog trenutnog nedostatka obima poslova za koje sam kvalificiran poslodavac me iznajmljuje drugoj firmi koja sa ovom dotičnom nema nikakve veze, a radi se o izvršavanju raznih poslova kao ispomoć navodno na taj način "prebijaju" neka dugovanja. molim za pomoć da li sam obavezan to prihvatiti s obzirom da mi još traje probni rok. čini mi se ako ne prihvatim da sljedi otkaz po isteku probnog roka. Pozdrav!?
  8. lijepo bih molio ako mi mozete objasniti pojam relativne i apsolutne zastare!
  9. još bi molio pojašnjenje u vezi ustupa da li ovo načelo onemogućava pravo nasljedstva tog dijela kojeg sam ustupio mojim potomcima.
  10. prije tri godine utvrđena mi je profesionalna nesposobnost i određena invalidska mirovina. pri traženju nekih olakšica traži mi se stupanj invaliditeta. da li tu procjenu stupnja invaliditeta moram zatražiti kako, od koga i gdje? i još nešto bih molio ako znate da li sam obavezan na reviziju postupka u određenom vremenu. :čekić:
  11. ja imam slično pitanje pa bih samo produžio ovu temu. naime . nakon smrti majke ja sam svoj dio ustupio jednom od braće. (zbog nekih formalnih razloga). zanima me da li će moja dijeca moći nasljediti taj dio ili ću u dogledno vrijeme s bratom izvšiti povrat tog dijela. napominjem da u riješenju uopće nisam naveden ni spomenut.kojim postupkom mogu izrvšiti povrat i da li ću u tom slučaju morati platiti porez.
  12. koliko sam ja shvatio polančeca odnosi se na osnovicu koja je utvrđena prilikom izračuna i isto tako odnosi se samo na invalide rada što po mom mišljenju može iznositi maks. 500 kn a moguće da se tu kriju još neke zamke pa bude imanje.
  13. dobio sam poziv na prek. sud glavna rasprava i baš dan prije povrjedim L nogu. na dan poziva pokušam tel. opravdati nemogućnost odaziva ali se na centrali suda nitko ne javi. da li se mogu naknadno opravdati i u kojem roku?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija