Jump to content

Genius123

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Pozdrav,u vezi svog slučaja sutkinja mi je predložila kaznu od 7 mjseci u zamjenu za dobrotvorni rad od 2 sata koji bi se računao kao jedan dan, sa odlukom od tjedan dana,no zanima me da li mislite da mi se može odrediti još blaža kazna pošto mi je odvjetnik dodijeljen od strane suda rekao da je to najbolji mogući ishod.S obzirom da nisam osuđivan nikad zanima me kao drugo mišljenje jel postoji mogućnost blaže kazne ili je to stvarno najbolja moguća kazna?
  2. Je bilo je no dobio sam rjšenje u kojem piše ODO Zagreb je podiglo uvodnu citiranu optužnicu protiv mene okrivljenika jer je vijeće utvrdilo da su službene zabilješke u spisu date policiji od strane građana i valja ih izdvojiti jer se prema tako prikupljenim obavijestima ne me temeljeti presuda u kaznenom postupku. Jel to znači da njihova svjedočanstva su nevažeća i odbačena u potpunosti ili?
  3. Opoziv uvjetne osude sa zaštitnim nadzorom Članak 72. Za opoziv uvjetne osude sa zaštitnim nadzorom primjenjuju se u cijelosti odredbe ovoga Zakona o opozivu uvjetne osude, s time da se u pogledu posebnih obveza uz zaštitni nadzor ima postupiti kao s ostalim obvezama uz uvjetnu osudu (članak 69. stavak 5.). Jel mislite na ovaj članak jel biste mi mogli objasniti malo bolje kako da zatražim odvjetnika po tom članku?Potpuni sam laik što se tiče pravnih stvari.
  4. Pozdrav. Tražim savjet u vezi slučaja u kojem se dogodio da sam ja bio napadnut na radu kao nadredeni od strane radnika,te tijekom napada djelovao u obrani te se obranio od napadača nakon čega se sad mene tereti teškim tjelesnim ozljedama,usred čega sam ja izgubio poziciju i radno mjesto te sam nezaposlen i pozvan na raspravu u vezi slučaja.Sam mene zanima jel mi je potreban odvjetnik i da li je moguće da se sam obranim i na koji način pošto mi je zbog trenutačne financijske situacije teško dobiti odvjetnika ? Hvala
  5. Dobar dan svima ,molim vas ako mi netko moze odgovorit na moje pitanje .Znaci moji roditelji od rujna imaju zatvorsku kaznu od godinu dana , a moje pitanje je sto ce se dogoditi sa mnom i sa mojim mladim sestrama ,mislim znam da ce moje sestre zavrsit u domu jer nema tko drugi da brine o njima jedna ima 6 god. a druga 10 god. ,a ja imam 18 god. uskoro cu u svibnju sljedece godine imat 19 .Pa bi vas pitao da li cu i ja morat ic u dom jer jos uvijek idem u srednju skolu ,a ja sam cuo da bi zbog toga i ja morao ici u dom a ako ne da li onda postoji mogucnost da one ostaju zivjeti samnom pošto imam 18 god.?Ja se ispricavam ako je pitanje malo nespretno postavljeno.
  6. Dobar dan ,htio bih vas pitat ako netko zna kada se sastaje komisija za pomilovanje u ovoj godini i kada bi bilo najbolje za poslati Molbu za pomilovanje
  7. Da li bi ste mogli tocnije reci koje su to mogucnosti i da presuda je pravomocna pa koji bi se pravni lijekovi mogli uloziti ? Da li zastara izvrsenja izrecene kazne zatvora ima nekakve utjecaje na to da bi ih se oslobodilo. Ispricavam se ako su pitanja malo nespretna .
  8. Znaci ovako moji roditelji su bili na medunarodnoj tjeralici Republike Rumunjske zbog kaznenog djela iz clanka 12.st.2 toc.a.zakona 678/2001 Rumunjske na koju su bez njihovog prisustva bili sudeni i dobili su kaznu od dvije godine zatvora koju nisu odsluzili.I tako tjeralica je bila aktivna od 2008 god. pa sve do proslog tjedna kad na policijskoj stranici REp.Rumunjske vise nije bilo njih ,ali prije toga cim je RH usla u EU oni su bili privedeni od strane hrvatske policije i onda se utvrdilo da su oni drzavljani RH i Rep. Rumunjske pa se odlucilo da ce im se suditi ovdje u RH . Pa su onda dobili mjeru opreza koja je ukinuta ali oni su jos uvijek vani (nisu u zatvoru)i dobili su novu presudu od strane RH koja je djelomicna uvjetna u tranjanju od 1 god. a dio kazne u trajanju od 1 god. nece se izvrsiti ukoliko u roku od 2 god . ne pocine novo kazneno djelo.Pa sad ja pitam da li ukinuce medunarodne tjeralice od strane Rep.RUmunjske nesto znaci kao da su oslobodeni ili sav ovaj slucaj vise nema veze sa Rumunjskom vec je Za njega jedino zaduzena RH i da li ima ikakve sanse za jos blazu kaznu i koja bi to mogla biti.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija