Jump to content

Cifi

Korisnik
  • Broj objava

    46
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Cifi objavio

  1. Cifi

    Zastara

    Kazneno djelo iz čl. 161. st. 4. u svezi čl. 156. st. 3. Krivičnog zakona RH bi bilo počinjeno 1. kolovoza 1995.g. pa me zanima kada nastupa apsolutna zastara i da li je blaži stari ili novi zakon (čl 272. st. 4. KZ-a)? Unaprijed zahvaljujem!
  2. kad je sud izmijenio činjenični i pravni opis te pravnu kvalifikaciju pa donio odbijajuću presudu zbog nastupa apsolutne zastare da li presuda ima samo kratko obrazloženje ili čitavo? Unaprijed zahvaljujem na odgovoru! Zanima me i mišljenje Utjerivača zakona.
  3. Molim pomoć! Okrivljenik je počinio 1 kazneno djelo krađe i 1 krađu u pokušaju, s tim da postoji vremenska povezanost, način počinjenja i radilo bi se o istom oštećeniku. Da li bi se radilo o produljenom kaznenom djelu ili o stjecaju kaznenih djela? Unaprijed zahvaljujem!
  4. Zanima me što s drogom koja je potvrdom o privremenom oduzimanju predmeta oduzeta od okrivljenikovog oca, ne od okrivljenika? Da li se osuđujućom presudom ta droga oduzima-i od kog a? Od okrivljenikovog oca?
  5. Da, bilo je i troškova zastupanja (i privatni tužitelji i okrivljeni su zastupani po odvjetniku), napravljeno je vještvo pa još i pristojba na prvostupanjsku odluku... Hval
  6. Zahvaljujem! A što s troškovima? Privatni tužitelji ih sloidarno snose?
  7. Zanima me što s naknadom štete ako privatni tužitelji povuku privatnu tužbu zbog tjelesne ozljede? Da li kazneni sud za ostvarivanje naknade štete upućuje u parnicu?
  8. Radi se o novom predmetu,iz 2008.g. Po kojoj tarifi se naknada obistinjuje odvjetniku postavljenom za branitelja po službenoj dužnosti-da li po odvjetničkoj ili po Pravilniku o visini naknade odvjetniku postavljenom za branitelja po službenoj dužnosti?
  9. A da li će mu se isplatiti naknada iz proračunskih sredstava budući je bio postavljen po službenoj dužnosti?
  10. Ali branitelj po službenoj dužnosti nije bio do kraja postupka jer je okrivljenik uzeo drugog odvjetnika za branitelja pa tako branitelju po sl. dužn. nije ni dostavljena presuda? Da li onda ima pravo na naknadu troškova? zahtjev nije istaknut u roku od 3 mj.
  11. zar nitko ne zna odgovor?!! Gdje je Utjerivač zakona?
  12. Da li se oštećeniku kao tužitelju kao nužni troškovi obistinjuje izgubljena dnavnica (a nije dokazao da bi istu izgubio i u kojoj visini bi bila) i troškovi prijevoza, točnije iznajmljenog vozila (priložio u spis račun rent-a-cara)?
  13. Zahvaljujem! U predmetu je donesena presuda kojom se optužba odbija. Temeljem kojeg članka će se odbiti zahtjev za troškove zastupanja i sastavljanje prigovora?
  14. Da li sud može rješenjem odbiti zahtjev branitelja po službenoj dužnosti za naknadom troškova zastupanja u pravomoćno okončanom postupku ako je zahtjev postavljen nakon 3 mjeseca od pravomoćnosti presude? I što ako su u tom zahtjevu samo navedene radnje,a ne i visina naknade? Još nešto,postupak je pokrenuo oštećeni kao tužitelj! Unaprijed zahvaljujem!
  15. Presuda kojom je optuženiku izrečena kazna zatvora od 11 mj. zbog kaznenog djela iz čl.224.st.4. KZ-a je postala pravomoćna 08.01.2008.g. Djelo je počinjeno 01.02.1996. i 15.04.1998., dakle 01.02.2006.g. i 15.04.2008.g. je nastupila apsolutna zastara kaznenog progona. Što je s izvršenjem kazne zatvora? Unaprijed zahvaljujem!
  16. I još nešto, kako je branitelj otkazao punomoć, a radi se o kaznenom djelu za koje je propisana kazna zatvora do 10 g, to okrivljenik mora imati branitelja i prije nego mu se odredi pritvor. Da li će mu sud postaviti branitelja pa zakazati raspravu i onda na sjednici odrediti pritvor? Okrivljenik nije dao iskaz u istrazi jer je bio u bolnici na liječenju.
  17. Hvala! Možete li malo detaljnije objasniti?! Okrivljenik pod 1. koji je strani državljanin i čija se adresa ne zna, trebao bi se ispitati kao svjedok u tom drugom predmetu, ako se postupak razdvoji tako da ne bi bilo dobro razdvajati postupak. Da li međunarodnu provjeru adrese ili tjeralicu i pritvor?
  18. Cifi

    isprika

    Pošaljite podnesak kojim ispričavate nedolazak i navedite razlog nedolaska-rasprava pred drugim sudom. U privitku pošaljite presliku poziva ili zapisnika na kojem ste primili na znanje dan i sat održavanja rasprave.
  19. U roku od 8 dana je nastavljen progon, ali progon nije pokrenut u roku od 3 mj. od saznanja. KOji članak bi tu bio za odbačaj? Hvala!!
  20. Prvo pitanje je što kad je oštećenik, nakon što je ODO odbacio kaznenu prijavu, preuzeo kazneni progon, ali nastupila je apsolutna zastara, a oštećenik nije u roku od 3 mjeseca od dana saznanja za kazneno djelo i počinitelja ODO-u podnio prijavu? Drugo pitanje je temeljem kojeg članka se odbacuje optužni prijedlog oštećenika kao tužitelja, ako nije nastavio progon za isto djelo nego za drugo? Hvala unaprijed!
  21. U predmetu je problem s dostavom okrivljeniku pod 1. Naime, na sudu su kazali kako je isti strani državljanin, imao je branitelja, ali odvjetnik, kao sljednik odvj. društva koje je prestalo postojati da nije u kontaktu s okr. pa da mu tako nije izdao niti punomoć za zastupanje te je podneskom izvijestio sud kako se okrivljenik nalazi izvan EU, ali ne zna točno gdje. Da li se može predložiti sudu određivanje pritvora i izdavanje tjeralice? Ili da sud od Interpola zatraži provejru adrese? (radi se o kaznenom djelu iz čl. 272.st.3. Kz-a, do 10 g.-obvezan branitelj)
  22. Cifi

    Uvreda

    Privatna tužba se podnosi u roku od 3 mjeseca od saznanja za kazneno djelo i počinitelja.
  23. Hvala! To bi bilo odlično (da navedete br. članka)!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija