Jump to content

curtis

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Zahvaljujem Vam na odgovoru. Još samo nešto... U koliko je to doista tako kako Vi kažete... pri čemu je svejedno studiraju li redovito ili izvanredno.... moguće da nisam u pravu ali, po meni, to ostavlja mogućnost zloupotrebe jer što se događa u slučaju kada je dijete izvanredni student i ima mogućnost rada uz studiranje, znači zaposleno je. Ili... redovan student koji recimo, svakoga ljeta bude zaposlen sezonski? Znači, redovito i uredno ispunjava svoje obveze iz studija, neovisno o statusu (redovan-izvanredan) a pri tom je zaposleno (izvanredan status) ili bude zaposleno na neko vrijeme (redovan status). Kako se to odražava na obvezu uzdržavanja? Unaprijed hvala na odgovoru.
  2. Pregledavao sam podforum Obiteljsko pravo ali nisam našao ništa slično stoga se ispričavam na mogućem ponavljanju. (u koliko postoji dogovor molim moderatora da mi stavi link. unaprijed se zahvaljujem) Čl. 210. 1. Roditelji su dužni uzdržavati punoljetno dijete koje se školuje u srednjoj školi odnosno pohađa sveučilišni ili stručni studij u skladu s posebnim propisima, te redovito i uredno ispunjava svoje obveze. 2. Punoljetno dijete koje je završilo obrazovanje iz stavka 1. ovoga članka, a ne može se zaposliti roditelji su dužni uzdržavati godinu dana nakon prestanka obrazovanja. 4. Roditelj djeteta iz stavka 1. ovoga članka ima pravo od djeteta, nadležnih tijela i pravnih osoba tražiti i dobiti podatke o djetetovom obrazovanju odnosno zaposlenju. 5. Smatra da se da učenik, odnosno student redovito i uredno ispunjava svoje obveze i kad zbog opravdanih razloga (trudnoće, bolesti i sličnih razloga) nije uspio ispuniti obveze tekuće školske, odnosno akademske godine Nažalost iz ovog članka ne mogu zaključiti postoji li obaveza plaćanja uzdržavanja u koliko dijete ima status izvanrednog studenta i što se događa u slučaju ako student izgubi godinu, ali ne zbog opravdanih razloga, te recimo umjesto predviđenih npr. četiri godine završi studij za pet godina. U kratko, utječe li status redovni-izvanredni na obvezu plaćanja uzdržavanja? Veoma mi je hitno saznati odgovor. Hvala Vam unaprijed.
  3. Hvala Vam na brzom odgovoru. Kao što je vidljivo iz mog pisanja nemam gotovo nikakva znanja o toj problematici stoga Vas molim da mi odgovoriti još samo ovo. Isto tako molim Vas da mi odgovorite sa DA ili NE. Pitanje glasi: 1. Da li je to što sam osuđen uvjetno na temelju čl. 4 a kažnjivo po čl. 20 st. 2 Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji prepreka za konkuriranje u državnoj službi pod uvjetom da ispunjavam sve ostale uvijete natječaja. 2. Ima li kakve (i koje) posljedice pri zapošljavanju to što mi dosije neće biti čist? Hvala unaprijed i još jednom se ispričavam na nepoznavanju problematike.
  4. 1. Ako sam dobro shvatio, potvrdu o nekažnjavanju mogu dobiti čak i ako sam prije mjesec dana pravomoćno osuđen na uvjetno kaznu u trajanju od 6 mjeseci. (TOČNO ili NETOČNO.) 2. Prema čl.49 Zakona o državnim službenicima u državnu službu ne mogu biti primljene osobe protiv kojih se vodi kazneni postupak ili su osuđene za kazneno djelo protiv braka, obitelji i mladeži osim ako je nastupila rehabilitacija prema posebnom zakonu. Moje pitanja su: 1. Znači li to da osoba koja je počinila prekršajno djelo protivno čl. 4 a kažnjivo po čl. 20 st. 2 Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji ne može više nikada dobiti posao u državnoj službi? 2. O kojem je to posebnom zakonu riječ? Pregledavao sam podforum kazeneno pravo ali nisam našao ništa slično stoga se ispričavam na mogućem ponavljanju ako već postoji odgovor na ova moja pitanja i/ili u koliko ovo ne ulazi u kazneno pravo molim moderatora da ostavi link. Veoma mi je hitno saznati odgovor i unaprijed se zahvaljujem na njemu.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija