Jump to content

uwe08

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Pozdrav. Zanima me koliki su troškovi prodaje, tj. prijenosa vlasništva d.. na drugu osobu? Da li firma u tom trenutku mora imati na računu 20.000,00 kn temeljnog kapitala? I dal bi bili možda manji troškovi ako se firma poklanja ili je to svejedno? Naime imam firmu koja na skladištu ima robu vrijednosti 40.000,00 kn, kupac bi platio samo vrijednost robe a firmu i sve što ide uz nju bi mu poklonio. Na računu nemam tih 20.000,00 kn, ali firma je bez ijedne kune dugovanja, znači čista ko suza. Kako to izvesti najbezbolnije i najjeftinije?
  2. Hvala na odgovoru. Pokušat ću na taj način. Nikad više neću napraviti sličnu pogrešku. U ovome narodu očito više nema poštenja.
  3. Poštovani. Imam pitanje na koje se nadam da imate riješenje. Naime prije mjesec dana prodao sam automobil kupcu za koji smo napravili kupoprodajni ugovor, no kako je bilo kasno popodne nismo ga ovjerili već smo se dogovorili da ćemo to uraditi kroz dan, dva. Međutim, od onda nikako da dođem do kupca. Prvo je rekao da radi i nestigne sad, te da će se javiti kroz par dana, nakon toga je rekao da ima drugog kupca te da li možemo napraviti prijenos na njega. Kad smo se trebali naći, rekao je da je taj kupac odustao, te da ima drugog, ali da pričekam par dana. Odugovlačenje se nastavilo da bi mi naposlijetku rekao da je prodao auto na otpad te da će mi dostaviti tablice i papire da ga odjavim. Nakon nekoliko dana pokušaja da dođem do knjižica i tablica on se više ne javlja. Budući da se registracija izlazi za dva dana zanima me što mogu učiniti da mi ne stigne kazna za odjavu, te da li je moguće odjaviti automobil bez tablica i knjižica budući da je ovjereni ugovor kojim sam kupio automobil ostao u arhivu kod policije. Čak sam razmišljao prijaviti krađu automobila samo neznam koliko bi to bilo isplativo. Svaka pomoć bit će dobrodošla.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija