Jump to content

drot13

Moderator
  • Broj objava

    12803
  • registrirao se

  • Osvojio dana

    255

Sve što je drot13 objavio

  1. Uvijek je rok 3 mjeseca od saznanja za djelo i počinitelja.
  2. Tjelesne ozljede u smislu kaznenog djela? Progon se pokreće po službenoj dužnosti, tako da će se postupak provesti svjedočila ona ili ne. Postoji li medicinska dokumentacija? Je li bilo prisutne djece?
  3. Nema to veze s forumom, savjet kao i svaki drugi.
  4. Koliko čitam, čl. 196. st. 2., kažnjiv po čl. 196. st. 2. ZSPC-a - novčana kazna 60 eura, ali i isključenje iz prometa, tj. nećeš smjeti dalje voziti.
  5. Možeš ga prijaviti ako sumnjaš u kazneno djelo, a s obzirom na to kako je postupio, logično bi bilo da sumnjaš. Ovisno o tome što oni utvrde, moći ćeš ga i ti odjaviti kao bivši vlasnik.
  6. Županijskom sudu koji ti je poslao konačnu presudu, oni su ju trebali provesti u evidencijama, tj. označiti postupak kao završen, tako da ti ovo bude čisto.
  7. Da, možeš nazvati i pitati konkretniji razlog, pa i ponuditi da dođu do tebe ako im je hitno.
  8. Da, normalno je da se zove i telefonom, a jedino je sporno što ti je odmah morao reći o čemu se radi (ne detalje, ali barem okvirno). Nemoguće je napamet znati o čemu se radi, morat ćeš pričekati da vidiš.
  9. Nemaš baš nikakav njegov podatak, niti broj mobitela? Možeš otići u svoju policijsku postaju i prijaviti, reći da sumnjaš u prijevaru, krivotvorenje i sl., pa će ga oni naći.
  10. Vidi čl. 109.a st. 1. toč. 2. Prekršajnog zakona.
  11. Je, opravdana je. Nisu bez veze počeli dolaziti i kažnjavati, imate nekog tko se žali na takvo parkiranje, pa zato tako i postupaju... Možeš se žaliti na ovo i objasniti situaciju, ali ako sud i smanji, teško će biti manje od ove 1/2 na koju sad imaš pravo.
  12. Možeš se žaliti na bilo koji mail na internet stranicama policijske uprave ili MUP-a (potpišeš, napišeš svoje podatke i opišeš situaciju), dobit ćeš obrazloženi odgovor.
  13. Možeš se braniti šutnjom, ali onda se nemoj iznenaditi ako presuda bude krajnje nepovoljna. Uvijek imaš pravo na pisanu obranu.
  14. Bez izjašnjavanja o krivnji će ti više produžiti postupak, jer te moraju zvati na sud, pa bi ti možda to više pasalo (mada jd nemoguće predvidjeti kojim tempom će sve ići).
  15. Ako je B žrtva kaznenog djela ili prekršaja, to isto može prijaviti. Međutim, činjenica da B i dalje pokušava ostvariti neželjeni kontakt s A ne govori u prilog da je B žrtva. Ne znači ne.
  16. Ne smije se boraviti u tuđem i ovo su gluposti što ti je rečeno. Ako je neka higna situacija ili opasnost, normalno je da se smije otkloniti i nema vremenskog ograničenja, ali samo tako se ne smije ulaziti u tuđe. Kako on opravdava ulazak?
  17. Nema upozorenja, ako bude prijavljena za nametljivo ponašanje, ide kaznena prijava, suđenje i kazna. Ne znam kako je pokriveno takvo ponašanje u Njemačkoj, ali u slučaju prijave, postupak se vodi tu po našim propisima. Nije mi jasno što tu nije jasno? Ako jedna osoba izričito me želi kontakt, što druga misli da će napraviti upornim kontaktiranjima, tj. zlostavljanjem?
  18. Radi se o kaznenom djelu nametljivo ponašanje i ako već osoba A ne želi da joj se osoba B javlja, osoba B bi to trebala poštovati ili će biti prisiljena poštovati.
  19. Nije, to rade da vide u kakvim ste dalje odnosima i je li nasilje ostavilo posljedice na vama, ali i na vašoj djeci i dr. članovima obitelji. Ne mogu napamet znati da je sve ok niti dr. informacije koje tu navodiš. Odeš obaviš razgovor i to je to. Njima nije cilj raditi ti probleme nego se uvjeriti da je sve ok, a kao i svi drugi, sa što manje truda i posla se to obavi, to bolje.
  20. Obavijest ide upisanom vlasniku, a obrazac je univerzalni.
  21. Nazoveš policiju, prijaviš nasilje, tražiš udaljenje iz doma i zabranu prilaska. Kad mjere isteknu, opet tako. I opet, koliko god treba da shvati. Svoje novce mu nemoj dati.
  22. Ako se utvrdi kakva šteta (materijalna ili nematerijalna), nadoknađuje ju država. Za neke elemente osobne odgovornosti suca vidi Državno sudbeno vijeće.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija