Jump to content

drot13

Moderator
  • Broj objava

    12832
  • registrirao se

  • Osvojio dana

    257

Sve što je drot13 objavio

  1. O kojem prekršaju pričamo?
  2. Zakonito je, tj. nije zabranjeno, a kao što kažeš, regulirano je internim aktima ustanove.
  3. Ok, samo nam treba podatak jesu li ti pisali prekršajni nalog ili optužni prijedlog (prekršajni) da znamo imaš li pravo na žalbu ili je postupak gotov u roku...
  4. Imaš pravo na 2/3, samo bi trebao vidjeti s njima koji je točno rok.
  5. Smije se s njima potpisivati ugovor, a moraju policiji prijaviti da stanuju kod tebe. Što se tiče isprava, iskaznica tražitelja azila je često jedini dokument koji imaju, ali kako je ona dokaz da je osoba zatražila azil, ali ne i dokaz identiteta, ne znam kako na to gleda sud u slučaju nekog eventualnog spora.
  6. Uputi te na privatnu tužbu za iseljenje.
  7. Ne, tu nema ublažavanja kazne.
  8. Nema nikakve razlike. Što se tiče "mišića" to može završiti kaznenom prijavom za narušavanje nepovredivosti doma, a oni i dalje ostaju unutra i moraš tražiti sudsko rješenje.
  9. Sve je jasno i razumljivo. Prebivalište im možeš odjaviti samo ako odu i taj dio nije nikakav problem. Nema roka niti uvjetovanja kod prebivališta, ono se prijavi i to je to. Prebivalište ne utječe na vlasništvo, ali ako prestanu plaćati i odbiju izaći van, moći ćeš ih izbaciti samo sudskom tužbom. Prebivalište i vlasništvo tu nemaju nikakvog utjecaja. Vlasništvo ti neće biti ugroženo, ali posjed hoće, to je rizik s podstanarima i nema tu nekog prečaca kojim bi se to jednostavno riješilo.
  10. Neće ti nitko na policiji nagađati kakve rizike bi mogao imati... Što te točno muči, njihov boravak ili činjenica da bi prijavili prebivalište?
  11. Da, možeš postupiti ovako kako Nick kaže, jer će te samo na temelju ovoga iz policije ili do-a poslati doma...
  12. Ako misliš da se radi o kaznenom djelu, prijavljuješ policiji ili državnom odvjetništvu. To možeš i samostalno. Ako ne, tužiš privatno na građanskom sudu. Za to ti treba odvjetnik.
  13. Ako su bodovi dobro zbrojeni, tj. ako nisu istekli, ne isplati se. Sud bi gledao samo tehničku stranu, je li formalno sve ok, a ne može ništa ublažiti na temelju ovih okolnosti kso što npr. prekršajni može u prekršajnim postupcima.
  14. Od kad si osobno primio i potpisao primitak.
  15. Nisam nikad vidio takvu presudu, tako da ne znam što bih ti rekao.
  16. Ako imaš pravo plaćanja polovice, to ti se najviše isplati. Ako pošalješ podatke više osoba, samo ćeš dobiti kaznu za nedavanje vjerodostojnih podataka, koja je puno viša.
  17. Možeš poslati upit trgovini i privatno ih tužiti ako misliš da si oštećena. Imaš račun, oni imaju snimku video-nadzora, vjerojatno će to biti brzo riješeno u tvoju korist.
  18. Da, možeš. Vozačka dozvola nije uvjet za posjedovanje auta. Da, sve to normalno možeš obaviti. Sve točno. Imaš na ovom linku kalkulator - 30 eura ako ti ostaju pločice, 42 eura ako vadiš nove pločice. Nemam iskustva koliko je to precizno.
  19. Može dobiti zabranu samo ako je počinila neki prekršaj ili kazneno djelo na štetu tog djeteta. Ako misliš da je, prijaviš policiji i traži mjere (razne mjere se određuju u raznim dijelovima postupka, ovisno o tome što je prijavljeno i što se radi). U svakom slučaju djetetu kažeš da ti javi ako ju vidi ili ako joj priđe.
  20. Nemoguće je napamet reći zašto te trebaju, a da, u najgoroj situaciji možeš biti i priveden. Međutim, ako dobiješ poziv, odazoveš se i miran si. Nisi dužan iskazivati protiv sebe, imao odvjetnika ili ne. Naravno, u takvim situacijama je uvijek bolje imati odvjetnika, bez obzira u kojem svojstvu si tamo.
  21. Uvijek je rok 3 mjeseca od saznanja za djelo i počinitelja.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija