Jump to content

drot13

Moderator
 • Broj objava

  10047
 • registrirao se

 • Osvojio dana

  138

Sve što je drot13 objavio

 1. Da, to se prijavi policiji i nema nikakvih problema.
 2. Nema više zabrane polaganja, a ostalo stoji. Nekažnjavanost mu je olakotna okolnost, ali i uz smanjenje, kazna će biti velika.
 3. Svejedno je vozi li se ili je pakirano, a radi se o kaznenom djelu krivotvorenje isprave iz čl. 278. Kaznenog zakona, pa si pogledaj. Blesavo je riskirati kaznenu prijavu i evidenciju radi nečeg takvog... Dodatno, možda bi i ostao bez auta do okončanja kaznenog postupka...
 4. Sretno i javi kako je prošlo.
 5. Bolje je ići na sud da te vide i da možeš reći svoje...
 6. Možeš prijaviti, policija će utvrditi o kome se radi i ustupiti ti podatke da ga tužiš privatno.
 7. Prvo ćeš imati na sudu priliku iznijeti obranu, a tu ti vrijedi isto što pišemo za prigovore - priznanje, kajanje, olakotne okolnosti (nekažnjavanost, potreba za v.d., mala primanja, obitelj...). I da, umaš realne šanse da će kazna biti puno manja, a i da će smanjiti zabranu (teško da je uopće ne bude).
 8. Od kad si ju primio, idući dan je prvi.
 9. Podaci preminulih i stranaca koji nisu u RH već godinama ne prolaze. Ti pošalješ takve podatke, policija te prijavi da nisi dao vjerodostojne podatke i sud te osudi, jer si dao podatak koji se ne može provjeriti. Nigdje to u propisu tako ne piše, ali eto, tako stvarno je. Konkretni slučaj ne znam je li bio na forumu, ali osobno sam ih vidio preko nekoliko i svi su završili isto...
 10. Nema pravila, sud mu može vjerovati ili ne, a i inače policajci nemaju opremu, tj. postupci se vode najčešće temeljem njihovih izjava.
 11. drot13

  Prijetnja

  Ništa, nemoj povući i neka stoji.
 12. Policajci izdaju upozorenja, a sud opomene. S obzirom da su ti policajci izdali obavijest, ako ne platiš, dobit ćeš obavezni prekršajni nalog na koji ćeš se moći žaliti i tražiti da sud izrekne opomenu, ali u praksi se to za ovakav samostalni prekršaj rijetko radi, tako da je nemoguće reći kako će presuditi baš u tvojoj situaciji. Međutim, sad imaš pravo na plaćanje pola novčane kazne, a to ne ulazi u evidenciju, tako da si u tom slučaju i dalje čist i nekažnjavan, bez obzira na tu plaćenu kaznu. U slučajevima ovakvih prekršaja, upravo to se najviše i isplati (odmah platiti kaznu i obavez
 13. Možeš priznati, pa možda odmah donesu presudu, a možda kasnije na ročištu na koje nećeš trebati doći.
 14. Mauricije, molim da se držiš teme, a ne korisnika. Zahvaljujem.
 15. Da, može mu opet biti određen zatvor.
 16. Ako ostvarujete neko pravo kod poslodavca, morate osigurati neki dokaz činjenice smrti, a letak pogrebnog poduzeća to nije, nego je potreban smrtni list ili obavijest o upisu činjenice smrti. Znate kome ste dali taj dokument i znate kome se obratiti ako podaci budu zlouporabljeni.
 17. Ne, za ovo se sudi samo tebi, tako da se možeš braniti kako želiš - svakako napisati sve što si tu naveo, da si ga uzeo radi dijelova, ne radi vožnje, i da nisi ni znao da ga je on uzeo i vozio. Shvaćaš da si bio odgovoran, ali te doveo u zabludu i moliš da uzmu to u obzir i smanje i kaznu, kako već piše u primjerima prigovora.
 18. Smio si ga imati doma, ali se nije smio koristiti u prometu. Tvoje je vlasništvo i za osiguranje si ti odgovoran kao vlasnik. Pa dovoljno im je to što je on rekao, a sad su se obavijestili i imaš pravo na pravne lijekove.
 19. Ništa ne gubiš po prigovoru, osim što možeš dobiti još par stotina kuna troškova, a ako nisi kažnjavan, vjerojatno će ti nešto smanjiti (nema šanse da prođeš bez ikakve kazne), a imat ćeš i vremena skupiti nešto novca, pa riješiti 2/3. Imaš na ovom linku o prigovorima, pa si složiš nešto.
 20. Prekršajna kazna 5000 kn samo onome tko je posjedovao, na sudu ili po prigovoru se da smanjiti na oko 2000 kn, a prema iskustvima s foruma, čak i na 700 kn.
 21. Terete ga samo za posjedovanje ili...?
 22. Ako ne možeš kod njih provjeriti o čemu se radi, ili ćeš platiti pola ili ćeš poslati podatke i čekati nalog da napišeš prigovor, ali nemoguće je napamet reći o čemu se točno radi.
 23. Nisu ti mogli za brzinu poslati kazne na taj način, tj. ova po čl. 12. nejde u tom slučaju. Jesi li pritom gazio preko pune crte ili da nisi poštivao neki drugi znak?
 24. Nemaju, ali vjerojatno se radi o dva različita mjesta i/ili vremena počinjenja.
×
×
 • Napravi novi...