Jump to content

drot13

Moderator
  • Broj objava

    12868
  • registrirao se

  • Osvojio dana

    259

Sve što je drot13 objavio

  1. Da, smiju, ako smatraju da se u kući nalaze predmeti ili tragovi kaznenog djela.
  2. Ne, uvijek je riječ o prekršaju. Aplikacija postoji, ali služi samo za dojavu, policija (ili prometno redarstvo) mora zateći vozača u prekršaju, ne može ga sankcionirati samo na temelju te snimke. Ako su taman tu negdje, moguće je da nalete, ali najčešće nisu (aplikacija najviše služi kod sankcioniranja parkiranja jer ti prekršaji najduže traju).
  3. Vožnja bez pločica je prekršaj, bilo namjerno ili slučajno. Tvoje snimke ne mogu biti dokaz prekršaja, policija ih mora baš zateći u prekršaju ili baš trebaju biti postavljene službene kamere/radari. Možete se kao stanari obratiti jedinici lokalne samouprave radi postavljanja regulacije, uspornika, kamera i sl., te područnoj policijskoj postaji radi pojačanih kontrola (i novih kamera).
  4. Ako šef inzistira, pitajte ga na temelju čega.
  5. Nema temeljem svoje osobne procjene i potrebe, ali ima ako je to dio planiranog procesa edukacije ili godišnjeg ocjenjivanja (po načinu na koji postavljaš upit, pretpostavljam da nije). Imate li sindikalnog povjerenika?
  6. Ako se radi o privatnom parkingu s naplatom, vlasnik/koncesionar određuje pravila, pa ako je pravilo da se mora kupiti za 10 eura da bi bio besplatan parking, to je tako bez obzira što je negdje drugdje dozvoljeno drugačije.
  7. Javne službe ne mogu pisati kazne na privatnom parkingu, a i da je javni parking, nema propisa koji bi određivao takav obavezan smjer parkiranja. Postoje li kakva interna psina pravila koja to reguliraju? Npr., hitne službe često određuju takvo parkiranje službenih interventnih vozila radi žurnog izlaska na intervenciju...
  8. Možeš polagati, samo nećeš moći napraviti vozačku (ni voziti) do isteka mjere.
  9. drot13

    Reflektori

    Ako ne reagira na razgovor, morat ćete se svađati... U svakom slučaju je ovo prekomjerno svjetlo, nadležna je sanitarna inspekcija, a ako to ne bude urodilo plodom, morat ćete se tužiti.
  10. Stvarno misliš da ljudi oko vas ne znaju koje je ona struke? Ne pričate s nikim, nemate društvene mreže, ne postoji internet, radite negdje na skrivenom mjestu? Vjeruj, susjedi i poznanici znaju više o vama nego što možete i pomisliti i to je u životu skroz normalno. Jasno je da bi to ženi smetalo, ali je isto tako jasno da se morala ili mora naviknuti, prvenstveno radi svog mira. Uglavnom, nemate koga za što tužiti, a ako vas baš zanima, direktno pitajte tu mamu što i od kuda zna, pa ako ćete se htjeti s nekim tužiti, uvijek možete.
  11. Novčana kazna 130 eura (ako je bilo u naselju čl. 53. ZSPC-a, ili čl. 54. ako je bilo van naselja), a nije moguće znati koliko brzo će to doći (sada to obično ide vrlo brzo, ali opet, nekad baš jako kasne). Kod kazni kod kojih je moguće platiti polovicu, uvijek se najviše isplati platiti baš tu polovicu (teško da će sud i uz smanjenja ispasti manje, a i plaćanje polovice ne ulazi u prekršajne evidencije, pa se i dalje računaš kao nekažnjavan).
  12. Ako žele, prisluškivat će te na ovom ili novom uređaju, nema nikakve razlike, ne trebaš se uopće time zamarati.
  13. Mogu i zapisati i doma poslati, ako su osobno vidjeli prolazak na crveno.
  14. Možeš podnijeti kaznenu prijavu policiji ili (još bolje) državnom odvjetništvu. Ne moraš se zamarati točnim nazivom kaznenog djela, samo navodiš da je netko krivotvorio tvoj potpis. Što se tiče provedene ovrhe, pričekat ćeš nekog drugog da navrati...
  15. Ne, sud ne procjenjuje potpise, nego vjeruje službi koja je pismeno trebala uručiti. Ako dobiju potpisanu dostavnicu, postupak ide dalje. Ako se kasnije ispostavi da je potpis krivotvoren ili nešto drugo, onda će se po tome postupati.
  16. U principu da, ako imaš stare postupke koji su u tijeku i koji nose bodove, opet možeš skupiti dovoljno, ali onda ti samo ne bi dali da izvadiš novu.
  17. Oni bodovi zbog kojih ti je vozačka ukinuta su brisani, ali ti pišu ostali koje si tada imao ili u međuvremenu dobio. Npr., ako si ih imao 13, a 9 je dosta za ukidanje, tih 9 je brisano, a ostaje još 4. U svakom slučaju ističu nakon 2 godine.
  18. Eto, moja procjena da jesi. Ako nisi, imaš se pravo žaliti, na potpisanu pritužbu ćeš dobiti odgovor u roku od 30 dana. Potpuno si u pravu u ovom što pišeš, ali ako je jedna strana svakakva, i druga će biti, to je jednostavno tako. I dalje nije u redu, ali je razumljivo. Ne mogu komentirati što je i kako bilo s tvojim mobitelom, ali da, ovo je kazneno djelo utaje, bez obzira na vrijednost utajenog (vrijednost je bitna kod načina pokretanja progona, ali djelo je svejedno počinjeno).
  19. Kao što sam rekao, ton i način komunikacije je vjerojatno bio obostran (nisu se smjeli izderavati, ali nisi ni ti), a smiju te sumnjičiti za kazneno djelo (realno si počinila kazneno djelo utaje).
  20. I radi se o kaznenom djelu utaje, tako da su imali pravo sve što su radili, a ton je vjerojatno bio obostran.
  21. Moguće je prijaviti i bez ugovora ako sumnjaš da je počinjeno kazneno djelo, policija će ga naći.
  22. drot13

    Kleveta

    Nećeš u zavod radi ovoga ni u kojem slučaju.
  23. Oprosti, sad gledam na kompu i vidim da je riječ o državnoj kompaniji, a mislio sam da je riječ o državnom službeniku i odgovarajućem Kolektivnom ugovoru.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija