Jump to content

drot13

Moderator
 • Broj objava

  9977
 • registrirao se

 • Osvojio dana

  134

Objave koje je drot13 objavio


 1.  

  prije 21 sati , blackChandelier je napisao:

  ... (iz razloga što su policajci iskazali da žrtva tom prilikom nije djelovala previše uznemireno zbog cijele situacije... 

  Policajci ne svjedoče o psihičkom stanju, nego o onome što su vidjeli, tako da govore opisno o neposredno uočenom. Moguće je i da je žrtva bila u šoku (što zna biti) i funkcionirala normalno, ali se kasnije slomila, tako da bi i oni i liječnik bili potpuno u pravu.

    

  prije 21 sati , blackChandelier je napisao:

  ... nisu ni osigurali dokaze...

  O kojim dokazima se radilo?


 2. Za javni red i mir su kazne ionako simbolične (tipa par stotina kuna), tako da te to uopće ne treba zamarati.

  Moraš se odazvati svjedočiti, samo ne znam kako ide s odbijanjem svjedočenja (naletjet će netko pravno potkovaniji), ali s obzirom na minimalne kazne, odeš, kažeš svoje i zaboraviš na sve.


 3. Ili ćeš svejedno poslati podatke, pa se žaliti, ili ćeš ignorirati i riskirati kaznu za nedavanje podataka (mada i tu imaš na što prigovarati jer ta rega nije tvoja, možda ti je netko podmetnuo za brisač sa svog auta, ali nemoguće je znati kako će konkretni sudac kojem to dođe na stol to gledati).

  Nemoguće je reći jesu li samo pisali ili fotkali, tj. hoće li moći naknadno uočiti i ispraviti grešku.


 4. Sve do sada je obrisano radi prepucavanja i/ili bavljenja sugovornicima, pa vas molim da to ne radite, jer će sve biti brisano.

  Podsjećam sve da je ovo pravni forum i molim da se držite pravne strane teme, a i da koristite rječnik koji bi koristili i u direktnom kontaktu s ljudima.

  Zahvaljujem.


 5. , zaglibio je napisao:

  Vi hoćete reći da psovanje i verbalno vrijeđanje nije nasilje???

  Nasilje je samo ako druga strana (žrtva) to doživljava kao nasilje, mišljenje treće osobe tu nema težinu. Znači, ako on to ne prijavljuje, ništa od toga.

×
×
 • Napravi novi...