Jump to content

Domagoj 2912

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Domagoj 2912 objavio

  1. Mene zanima dali ja mogu dati trajni nalog prema sudskoj presudi,pa da racunovodstvo postupa po trajnom nalogu,pa poslije toga ostatak novaca uplacuje na blokirani racun.Odnosno dali trajni nalog ima prednost pred FINOm?
  2. Siguran sam jer je dugovanje bilo 5280 kn za alimentaciju,a sa racuna je isplaceno 6080kn.Takoder prema uvidu u ocevidnik nema vise dugovanja za alimentaciju posto dospjece stize prvoga u mjesecu za tekuci mjesec. I sve bi bilo uredu da knjigovodstvo ne tvrdi da mora i dalje isplacivati 3/4 place na blokirani racun,odnosno sav iznos koji je iznad 1771.50 kn. Mene sada brine sljedeci mjesec gdje cu dobiti 1771.50kn na zasticeni racun a ostatak od 6080kn ce otici na blokirani gdje ce se naplatiti tih 1017kn alimentacije a ostalo ce ici na druge obustave.
  3. Postovanje, Ovako nalazim se u sljedecoj situaciji. Prema Sudskoj presudi od 2019.godine duzan sam placati alimentaciju od 1017 kn mjesecno za uzdrzavanje malodobnog djeteta.Naravno da je bivsa odmah napravila zabranu na placu i ovrsila me preko FINE.To nije sporno niti je bio ikakav problem i redovito su se izvrsavale uplate.U prosincu 2021 godine. knjigovodstvo dobiva obrazac od EOS matrixa o otkupu duga za kredit u RBA i postupaju po njihvom obrazcu te isplacuju njima blokirani iznos umjesto FINI i dugovi od alimentacije se gomilaju. U Ozujku 2022 godine po navodu knjigovodstva odlazim u FINU i trazim izmjenu G1 obrazca gdje je pisalo da ovrsuju B-ostale vrste trazbina u A-trazbine po osnovi novcanog iznosa za uzdrzavanje djeteta.FINA to odobrava i tu nastaje problem jer mi knjigovodstvo ovrsuje sav iznos koji je veci od 1/4 place odnosno 1771.50kn a alimentacija i dalje iznosi 1017kn mjesecno.Znaci 1017 kn odlazi na alimentaciju a ostali iznos odlazi na ostala dugovanja i obustave. Pitanje glasi: Kako smanjiti iznos obustave na placu na 2/3 tj. vratiti na staro? Hvala.
  4. Tako je po izdvatku se vidi da je podizala 3 mjeseca za redom po 10000 kuna. Jos bih Vas molio da me uputite gdje da podignem tuzbu jer se nimalo ne snalazim u ovom podrucju.Hvala
  5. Ovako,prije svega moje isprike ako sam fulao topic... Situacija je sljedeca,moja majka je otvorila stambenu stednju na moje ime dok sam bio maloljetan.Stednju nisam mogao podici dok nisam postao punoljetan.Novce koje sam zaradio preko ljeta sam uplacivao sam na stednju,znaci nitko drugi nije uplacivao osim mene...Sada kada sam navrsio 18 godina htio sam podici stednju i svatio da je majka podigla sve novce sa stednje,jos da spomenem da nisam u najboljim odnosima sa njom i da sam se prije 4 godine odselio od kuce.E sad me zanima dali postoji ikakva mogucnost za tuzbu protiv majke i dali se to isplati,iznos koji je podigla je oko 30000 kn.Molim vas za pomoc i svaki savjet i komentar je dobrodosao!
  6. Prije svega dobar dan i unaprijed se zahvaljujem na odgovorima. Ovako,trenutno sam u postupku rastave braka(čekam procjenu centra za socijalni rad).Jučer sam saznao da bivša žena želi promjeniti adresu stanovanja sebe i djeteta(pošto djete živi s njom) 80 kilometara dalje od sadašnjeg mjesta stanovanja i u kuću koja po meni nema uvijete za djete te dobi(inače mali ima 2,5 godina),pošto djete viđam svakih 2 dana i svaki drugi vikend to mi je krajnje nepraktično i financijski ne izvedivo. Zanima me dali postoji pravna osnova po kojoj bih mogao spriječiti preseljenje ili zatražiti skrbništvo pošto sam na socijalnom izjavio da se slažem da ona bude skrbnik(naravno to je bilo prije preseljenja).
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija