Jump to content

miroslavrakovic

Korisnik
  • Broj objava

    23
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je miroslavrakovic objavio

  1. U stanici za tehnički pregled vozila, kad sam došao obaviti homologaciju, vidjevši da su na vozilu carinske pločice, odmah mi je rečeno da ne smijem tako voziti, i da bi me mogla policija kazniti. Hvala na odgovoru, i pozdrav Sivku
  2. Kupio sam osobno vozilo u EU (Njemačka). Stavljene su carinske registarske pločice. Saobračajna knjižica je naslovljena na osobu, koja je vozilo dovezla. Smijem li ja upravljati vozilom, koliko je potrebno da obavim registraciju, ovdje u HR. Moje prebivalište je u HR, nikada nisam boravio izvan granica Hrvatske.
  3. Posjedovni list nije dokaz o vlasništvu! Vlasnički list je dokaz o vlasništvu. Vlasnički list sadrži sve podatke,koji su potrebni u postupku ostavinske rasprave, a odnose se na nekretnine ,koje su u vlasništvu ostavitelja. Vlasnički list je moguće pribaviti online, isti je važeči,ako u procesu preuzimanja, bude podmirena odgovarajuća naknada. Potrebno je pripaziti da u vlasničkom listu (listovima) budu obuhvaćene sve nekretnine, koje je ostavitelj imao. Moguće je da su nekretnine, koje su u vlasništvu ostavitelja, upisane u više vlasničkih listova. Predlažem Vam da vlasnički list (listove) pribavite u gruntovnici, osobnim dolaskom. Nije potrebno da posječujete katastar, ali možete ponijeti posjedovni list na ostavinsku raspravu.
  4. Bez obzira na vrstu pregleda, plaća se puna cijena liječničkog. Vjerovatno ćeš morati na kontrolni nakon 2 do 3 godine.
  5. PP sv.I.Zelina svakako šalje Vaš prigovor, sa pripadajućom dokumentacijom, nadležnom Prekršajnom sudu. Vama preostaje čekati rješenje . Potrebno je određeno vrijeme, da Vaš prigovor, dođe na red za rješavanje.
  6. Svakako treba provjeriti, postoje li zakonski preduvjeti, da bi se upravljalo vozilom u inozemstvu a služeći se ovim dokumentom. Lijep pozdrav, Miroslav
  7. Tako je, dobro ste razumjeli. Nemamo saznanja, o postojanju nekog interesa, treće strane. Svakako moramo imati naumu, kao realnu opasnost iz tog smjera . Iz razloga, jer je natječaj javan.Ja osobno zastupam interes, jednog suvlasnika . Pri tome moram dodati, da su ova dva suvlasnika (9/20) potencijalni konkurenti. Predložili ste da ponudimo 1/3. Možete li to obrazložiti, buduči da je stvarni udio značajno manji?
  8. Razmatram više varijanti . Nekretnina ima 3 suvlasnika. Jedan suvlasnik ima udio 2/20 ali nikada nije koristio (stanovanjem, novčanom naknadom) svoj dio nekretnine. Druga dva suvlasnika imaju jednake udjele, i koriste predmetnu nekretninu. U slučaju da 2/20 bude prodano trećoj osobi, kako nju uvesti u posjed? Do kakve zbrke može doči ? Predmetni udio je ponuđen na otkup , razmišlja se o prihvačanju , kao i odbijanju .
  9. Molim Vas, da mi netko odgovori i pojasni. Javnim natječajem grad (suvlasnik nekretnine) prodaje svoje udjele u vlasništvu. Navodi da je nekretnina u posjedu druge osobe . U slučaju da dođe do prodaje , koja su prava kupca , a koja dosadašnjeg posjednika (korisnika) ?
  10. Poštovani , postoji naknada za " tjelesno oštečenje ". Treba podnijeti zahtjev putem područnog ureda HZMO .
  11. Razmislite , jeste li kratkovidni ili dalekovidni !?? Lijep pozdrav Miroslav
  12. Moj brat prošle godine napuhao 1,61 . Kad je mislio da je sve prošlo, došla obavijest za izvanredni liječnički .1,5 "napuhanih i više, je osnova za izvanredni liječnički. Njemu sad dodatno komplicira dijabetes, tako da je jedva dobio liječnički, na jednu godinu. Miroslav
  13. Bilo bi dobro provjeriti,za ovih 500.00 kn .Vjerojatno se radi o " trošku postupka " koji potražuje policija . Vjerojatno se mora platiti !!
  14. Molim Vas da mi pojasnite i prokomentirate novonastalu situaciju .Skrbim o starijoj osobi ,koja je primatelj zajamčene minimalne naknade. Rješenje je od 21.07.2014.g. . U kolovozu prošle godine podnio sam zahtjev za priznavanje prava na obiteljsku mirovinu . Osoba o kojoj skrbim ostvaruje pravo na obiteljsku mirovinu 11.06.2015.g. .Prema rješenju isplata mirovine mu (osobi o kojoj skrbim) pripada počevši od 01 .04. 2014.g. . Mirovina je isplačena sa zaostacima od 01.04. 2014.g. do danas . U zakonskom roku sam obavijestio centar za socijalnu skrb o novonastaloj situaciji (promjeni) ,bilo je to 12. 06 .2015.g. . Sve ovo vrijeme je isplačivana zajamčena minimalna naknada. Temeljno pitanje jest:Kojeg datuma prestaje pravo na zajamčenu minimalnu naknadu?? Dali je to 11.06. 2015.g. ,a to je datum rješenja o priznavanju prava na obiteljsku mirovinu. Može li czss unatrag oduzeti več isplačena sredstva?
  15. možda bi pomogla izjava svjedoka,naravno ovjerena kod javnog bilježnika.
  16. molim vas pomoč !! koje su kazne za počinjeni prekršaj čl.25 zakona o diskriminaciji i čl.17 zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.
  17. u prekršajnom nalogu piše da je upravljao osobnim automobilom iz smjra parkirališnog prostora prema žopanijskoj cesti xxxxx. on kaže da nije uspio niti ključ nači ,a kamoli da je vozio.pretpostavimo da je to tako. kakvog utjecaja ima činjenica što se kretao pijan prema autu. iz toga se nemože zaključiti da je namjeravao voziti, mogao je odmarati u autu, odspavati i slično. sama namjera odnosno pokušaj da je i bio mislim da nije prekršaj. još da kažem da je imao prijatelja kojeg je pozvala konobarica da ga odveze. on je rekao ,mogu ga ja odvesti. policijski službenici su rekli :on ide s nama.
  18. nije se za sada žalio, namjerava podnijeti prigovor protiv prekršajnih naloga . razmišlja i o prijavi unutarnjoj kontroli, odnosno ravnateljstvu policije . trebamo savjet za redosljed,i dali pobijati nalog ili prigovoriti zbog izrečenih mjera . sto posto je sigurno da nije vozio auto . obratio sam se načelniku pp. on stoji iza svojih ljudi.
  19. Moj brat je dobio kaznu za prekršaj koji nije počinio. kretao se pješice parkiralištem prema svom automobilu . bio je alkoholiziran, ispred auta je stao i prebirao po đepovima kako bi našao ključ automobila . U jednomtrenutku su ga policijski službenici zatražili vozačku dozvolu,istu nije imao kod sebe . priveden je u pp , izmjeren alkohol 1,68 g/kg . kažnjen je za upravljanje pod utjecajem alkohola i što nije imao dozvolu kod sebe . nije vozio auto, ali kako to dokazati? svjestan sam da ukoliko prizna prekršaj ,da može tražiti i dobiti manju kaznu. teško je priznati nešto što nisi učinio . kakve su šanse da prekrajni sud prihvati pobijanje prekršaja. što učiniti? molim vas za savjet . rok za podnošenje prigovora brzo istječe. pozdrav !!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija