Jump to content

ami1

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je ami1 objavio

  1. Riječ je o roditelju, koji je saslušan u istrazi u svojstvu svjedoka/oštećenika, tako je navedeno u zapisniku. Hvala!
  2. Hvala Vam na ovom odgovoru i pojašnjenjima. Radi se o kaznenom djelu "oduzimanja djeteta".
  3. Molim vas za savjet: postoji li mogućnost povlačenja ili odustajanja tužitelja od optužnice ukoliko se podnositelj kaznene prijave/oštećeni ne pojavi na sudu. Radi se kaznenom djelu za koje je predviđena kazna zatvora do 3 godine. Podnositelj se 1. put nije pojavio na sudu zbog neuredne dostave (odustan duže od tjedan dana). Ukoliko se ne pojavi i drugi put po pozivu, kako postupa tužitelj u ovakvim slučajevima? Hvala!
  4. Proteklo je više od godinu dana od donošenja ovog rješenja. Hvala na odgovoru!
  5. Poštovani pravnici, u postupku ovrhe sud je ustanovio da se dužnik preselio u drugi grad, donio je rješenje o promjeni nadležnosti i cijeli predmet ustupio novom sudu. Međutim sud nije na bilo koji način obavijestio dužnika o rješenju o promjeni nadležnosti. Zar nije sud morao takvo rješenje poslati i na novu adresu dužnika, kako bi ovaj bio upoznat sa tim i imao eventualno pravo na prigovor? Ako je to slučaj, kakva su prava dužnika, je li to propust sudije, ako jeste tako, kakve su posljedice po slučaj? Hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija