Jump to content

pogrješnik

Korisnik
  • Broj objava

    14
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Ne uzimaju oni meni fizicki vozacku,samo unesu u sustav zabranu,tako da nema kopiranja:)
  2. Imam pecat kraj M kategorije iz 2006.,tad sam polagao za B kategoriju.To znaci da kad mi uzmu vozacku za B kategoriju,mogu vozit skuter do 50ccm?
  3. A da li je u žalbi potrebno priložiti ovjerene preslike papira kojima dokazujem navedeno ili su dovoljne obične kopije? Pisati opširno i svašta ili sažeto i što jednostavnije?
  4. Jučer sam dobio doma rješenje od suda. U rješenju je sutkinja navela olakotne okolnosti da priznajem prekršaj i da se kajem. Da li rok od 8 dana na žalbu počinje od dana suđenja, koje je bilo 4.4. ili od jučer, 22.4. kada sam ja dobio doma rješenje? Šta mislite, iz iskustva, da li bi VPS prihvatio olakotne okolnosti koje sam naveo u ranijim postovima (svadba, kreditna zaduženost, neredovita primanja buduće supruge, jedini način odlaska na posao autom...) i eventualno smanjio oduzimanje na 1 mjesec? Da li je, u slučaju žalbe VPS-u, potrebno priložiti ovjerene kopije svih priloga ili su dovoljne obične kopije? Koliko vremena je otprilike potrebno VPS-u da obradi žalbu? 5-6 mjeseci? Znam da je puno pitanja, ali ne znam gdje bih ih drugdje postavio, i hvala vam na angažmanu.
  5. Nisam još dobio presudu doma pa ne znam šta je napisala. Ako ih nije napisala, ozbiljno ću razmisliti o žalbi da li mi se isplati:D Znači i nakon žalbe i odluke VPS-a, ili ponovne odluke sutkinje, nakon što mi ju dostave mogu platiti 2/3 kazne?
  6. Koja je praksa kod žalbe VPS-u? Da li oni razmatraju predmet i donose odluku (mogu li povećati već izrečenu kaznu) ili vraćaju predmet opet istom sucu ili sutkinji na ponovno razmatranje? Pitam jer me sutkinja samo pitala da li se osjećam krivim ili ne, i nastavila diktirati zapisničarki šta da piše, tj nisam uspio ni slova izustiti o olakotnim okolnostima:D Mislim, ja sam super zadovoljan sa 2 mjeseca, ali me malo zanima proces ako se ipak odlučim žaliti, pa mi možda smanje na 1 mjesec:D Ukoliko se žalim vjerojatno nema popusta na kaznu ako se plati u određenom roku?
  7. Rezultat je kako slijedi: -oduzeta vozačka dozvola na 2 mjeseca -novčana kazna i sudski i još neki tgroškovi 3500kn Mislim da žalba VPS nema smisla jer mi sigurno ne bi smanjili kaznu zabrane vožnje, a ne znam da li bi mogli povećat. Ne znam kakva je praksa policije, da li se oni često žale na odluke prekršajnog suda?
  8. Svakako ću javiti kako je prošlo. Hvala Vam na pomoći.
  9. Znam da je ukidanje zabrane gotovo nemoguće, ali nada uvijek umire zadnja, vječni optimist, šta ćeš Bit ću sretan i ako bude 1-2 mjeseca.
  10. Hvala Vam svima na odgovorima, puno ste mi pomogli. Suđenje je u petak pa se još nadam da će nekako proći bez oduzimanja vozačke, iako teško. Smije li sa mnom kod sutkinje doći i moja zaručnica, da potvrdi priču o nadolazećoj svadbi, nedavno podignutom kreditu i kupnji nekretnine i neredovitosti njenih primanja?
  11. Ali i u ovom tekstu koji ste mi Vi napisali i na HAK-ovoj stranici piše da AM tj M kategorija ne spada u B kategoriju, prema toj logici bih mogao voziti skuter do 50ccm? Da li mogu u autoškoli polagati za recimo A kategoriju za vrijeme dok je izrečena zabrana upravljanja vozilima B kategorije ili vozačka mora biti "čista" od svih zabrana?
  12. Nemam upisane druge kategorije upisane, samo za auto sam položio. To znači da ne mogu vozit skuter do 50ccm jer to dođe sa B kategorijom, ili sam krivo shvatio?
  13. Zar se ne dobije za skuter do 50 ccm dozvola automatizmom? Ili moram tražiti novu vozačku (plastičnu) na kojoj se vidi ta nova kategorija AM?
  14. Poštovani forumaši, imam nekoliko "pravnih" pitanja za svoj slučaj, jer po struci sam daleko od prava, a i ne snalazim se baš u tome:D 27.10.2013. sam vozio pod utjecajem alkohola, zaustavila me policija i napuhao sam 1,52 (nakon oduzimanja tolerancije). Policija mi je odredila zaštitnu mjeru triježnjenja i oduzimanja vozačke na 12 sati. Nakon 12 sati su me pustili i tom prilikom sam dobio "Zapisnik o prisutnosti alkohola" i "Naredbu o određivanju mjere opreza". 19.11.2013. sam od policajca dobio "Obavijest" da će se protiv mene podnijeti optužni prijedlog. Prije kakvih tjedan dana sam dobio poziv na sud 4.4. i uz to "Optužni prijedlog" u kojem policajac koji me zaustavio traži: "da se okrivljenika proglasi krivim i kazni novčanom kaznom te da mu se odredi zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od 12 mjeseci". Na sudu ću priznati krivnju, koja je neupitna, i iznijeti olakotne okolnosti s dokazima da se svaki dan vozim na posao 50km (u jednom smjeru) u drugu državu, radim u smjenama, dokaz o kreditu, dokaz o dodatnom školovanju za to radno mjesto u trajanju od 2 godine, vlastita svadba u roku 2 tjedna od suđenja,... i namjeravam moliti sutkinju na sve načine za vozačku. Moja pitanja, tj nejasnoće su: 1. u 8 godina koliko imam vozačku nemam nikakvu kaznu, ni za parkiranje, da li to sutkinja vidi ili ja moram donijet nekakvu potvrdu? 2. koja je razlika u Prekršajnim nalozima (vidim da ih skoro svi na forumu dobiju) i Optužnom prijedlogu? Da li nakon odluke suda postoji mogućnost žalbe (i kome ona ide)? 3. policajac nije napisao novčani iznos kojim želi da me se kazni, šta očekivati? 4. da li postoji u zakonu mogućnost uvjetne kazne za takav prekršaj, jer ja bih sutkinji ponudio doživotnu uvjetnu ako treba (a na poslu slijedi otkaz ako mi oduzmu vozačku i na mjesec dana) , jer sigurno neću ponoviti takav prekršaj, posebno kad se sjetim 12 sati boravka na triježnjenju? 5. na pozivu na sud piše da obavezno ponesem svoj OIB, to iziskuje neku potvrdu ili samo da ga imam zapisanog? 6. nakon što mi oduzmu vozačku, da li smijem voziti skuter ili položiti A kategoriju i voziti motor normalno? 7. da li oduzimanje vozačke vrijedi samo na teritoriju R. Hrvatske ili za cijeli svijet (konkretno me zanima druga država EU-a)? p.s. Oprostite na podužem postu, namjera mi je bila da sve bude jasno iz 1. posta
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija