Jump to content

Layava

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Jasno mi je donekle. Nisam pitala da li ima zakona da se dug oprosti nego da li postoji neki iznos ispod kojeg sud ne može prodati kuću kad je toliki nesrazmjer u vrijednosti duga i nekretnine, ali dobro shvatila sam da ne postoji. Nažalost u obitelji nema nitko kreditno sposoban tj. majka ima već svoj kredit, brat je maloljetan, a ja imam 22g i nezaposlena sam? Kako bi uopće mogli darovati kuću nekome sad poslije ovog rješenja o ovrsi?
  2. Hvala na svima na odgovorima Roditelji mi nemaju više mogućnosti za nikakav kredit. Samo da još pitam, bovu - ako znaš, postoji li ikakva zakonska odredba do koje vrijednosti mogu dati kuću na prodaju?
  3. Editirala sam dolje, znači nema nikakvog jamca, samo hipoteka.
  4. Ne, nekakva procjena vrijednosti kuće je 1.300 000 eura, a dug je 37 000 eura. Kakav suvlasnik kuće? Možda moja majka? Vlasnik je moj otac i koliko znam vlasništvo je 1/1. Rečeno mi je da su platili sve kamate i ovo što je ostalo je glavnica i to stoji da se otplati odmah. Banka je ponudila reprogram koji je trebalo potpisati prije par mjeseci ali to nisu učinili i sad je došla ta ovrha. Meni nije jasno kako mogu prodavati kuću tolike vrijednosti za tako mali dug (naspram vrijednosti kuće)? Čak i da prodaju, zar oni dobivaju višak tih novaca? Hipoteka na kuću i zapljena sredstava na računu? Mislim da je tako bilo.
  5. Pozdrav, molim vas ako tko ima kakav savjet ili da bar razjasni situaciju. Naime moj otac dignuo je kredit u iznosu 50 000 eura na 15 godina prije 10 godina za izgradnju obiteljske kuće. Od tih 50 vratio je 60ak tisuća i ostalo je 37 000 eura duga. Neko vrijeme već nije vraćao i banka je ponudila reprogram, ne znam sve detalje ali do tog reprograma kredita nije došlo i danas je stiglo rješenje o ovrsi. Žele se naplatiti prodajom kuće čija je vrijednost više od milijun eura za dug od 37 000? Kako je to moguće i kako banka misli to izvesti? Što mi sad možemo napraviti ako uopće možemo išta? Molim za pomoć, unaprijed hvala
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija