Jump to content

robert99

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Bok, imam pitanje u vezi dizanja kredita/problem sa poslodavcem. Zaposlen sam na neodređeno, redovito primam plaću, obrt uredno posluje i nema nikakvih problema sa financijske strane. Meni je potrebno da bi bio sudužnik za kredit banci donjeti popunjenu izjavu dio koje popunjava poslodavac. On treba popuniti uobičajene podatke o firmi, naziv, adresu, M, OIB, broj računa i ime ovlaštene osobe za izdavanje potvrde. Također treba popuniti podatke o tome jesam li zaposlen na određeno ili neodređeno, da nisam pred otkaznom te prosječnu bruto i neto plaću kroz zadnja tri mjeseca, moj staž u firmi i naziv radnog mjesta te potpisati i ovjeriti/požigati točnost podataka. Problem je što poslodavac to ne želi napraviti. Kao razlog da to ne napravi je rekao da je to stvar njegovih principa, za što smatram da je potpuno nevaljali razlog i mislim da mu zakon to ne bi trebao omogućavati. Prije tri godine mi je bez problema to potpisao za moj kredit. Zanima me dali je njegova zakonska obaveza to napraviti ili ako iz nekog razloga, ako sam pred otkazom, to ne želi napraviti dali mi mora reći razlog? Unaprijed zahvaljujem
  2. Pronasao sam odgovor: Da li se mogu prijaviti na HZZ kao nezaposlena ako sam diplomirala, ali još tri mjeseca imam pravo i namjeravam raditi preko student servisa? ODGOVOR: Kako se temeljem rada u obliku studentskog ugovora ne plaćaju doprinosi za obvezna mirovinska osiguranja, nema zakonske zapreke da po prestanku studija, a za vrijeme dok još imate pravo na rad temeljem studentskog ugovora, istovremeno budete prijavljeni kao nezaposlena osoba u Hrvatskom zavodu za zapošljavanje. Kako se nezaposlenom osobom smatra osoba koja aktivno traži posao i raspoloživa je za rad, trebate biti spremni obavljati sve aktivnosti nezaposlene osobe: aktivno tražiti posao i prihvatiti svaki posao kojeg Vam ponudi Vaš savjetnik za zapošljavanje u okviru definiranih zanimanja profesionalnog plana zapošljavanja kojeg potpisujete kao nezaposlena osoba, te se odazvati na svaku aktivnost Zavoda kao što su gurpno informiranje i individualno savjetovanje. Dakle moze zatvaranje teme. Hvala.
  3. Pozdrav, imam pitanje vezano uz zavrsetak faksa. Zavrsio sam faks i prijavio se na burzu, i naravno potpisao onaj dokument naravno. Tokom studiranja radio sam preko student servisa i nakon zavrsetka studija imam pravo jos 3 mjeseca raditi preko servisa, to su mi oni potvrdili. Zanima me dal sam se smio prijaviti na burzu posto jos radim preko servisa ili sam se trebao prijaviti tek kad zavrsim sa radom preko servisa? I ako nisam smio, sto mi je ciniti? odjaviti se s burze, prijaviti im to, samo prestati raditi ili sto? muci me dio: ne ostvaruju mjesečni primitak od pružanja usluga prema posebnim propisima ili mjesečni primitak, odnosno drugi dohodak prema propisima o porezu na dohodak s obzirom na podatak o uplaćenim doprinosima za obvezna osiguranja dobivenim od Središnjeg registra osiguranika, a koji je veći od prosječne isplaćene novčane naknade u prethodnoj kalendarskoj godini, nisu zaposleni prema posebnim propisima, Ne znam kakvi su to posebni propisi i ne sjecam se dal je to pisalo na onom papiru koji sam potpisivao. Sluzbenici sam rekao da radim preko student servisa jos ta tri mjeseca ali sam zavrsio faks i rekla je da to nije problejm ali su mi neki kolege s faksa rekli da to ne bi smio. To su mi rekli nestrucni ljudi ali bolje sprijecit nego lijecit pa pitam za strucno misljenje. Zahvaljujem unaprijed na odgovoru.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija