Jump to content

eli2011

Korisnik
  • Broj objava

    20
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Informacija je točna. Imala sam sličnu situaciju, radilo se o nekakvom dugu još od 1999. godine, pa se oteglo sve do 2011. kada sam ja prvi put dobila bilo kakvu informaciju o tome. Zahtjev za zaštitu prava na suđenje u razumnom roku se podnosi Vrhovnom sudu RH. Za mene je to napravio odvjetnik, tražio je 20.000 kn naknade zbog povrede prava )) Ne sjećam se više nakon koliko vremena, ali Zahtjev je usvojen i dobila sam 2500 kn, kažu, zbog teške ekonomske situacije u zemlji )
  2. Prošlo je skoro godinu dana od kada sam dobila ponudu, tj. nagodbu banke za isplatu duga, međutim, do danas nisam uspjela ništa riješiti. Sin mi nije bio u mogućnosti podići kredit, zbog neke blokade firme u kojoj radi. Ja osobno i dalje imam primanja kakva imam i nisam kreditno sposobna. Sem toga svega, od travnja prošle godine sam bila na antidepresivima..koliko god se čovjek trudi ostati priseban, vrlo je teško u ovakvoj situaciji. Neki dan sam dobila poziv od Suda na ročište na dan 6.travnja, uz kopiju procjene vrijednosti nekretnine od strane Porezne uprave. Kvadrat stana je procijenjen na cca 850 €. Željela bih se žaliti na procijenjenu vrijednost, pa bih molila pomoć. Na koji način to mogu učiniti, pošto je ovo sada samo poziv na ročište....hvala unaprijed..
  3. Svakako ću priložiti i dokaz nagodbe. Pregledala sam papire, pa vidim da je tražbina prenešena u skladu sa Ugovorom o prijenosu (novi vjerovnik se pozvao na Zakon o obveznim odnosima, čl.80.) Da li je to neka razlika ili mogu jednako postupiti?
  4. Pretpostavljam da ih moram obavijestiti pisanim putem? Hvala punooooo na odgovoru..pozdrav
  5. PBZ Card je putem odvjetnika pokrenuo ovrhu, pošto nije bilo sredstava na računu, ista je završila na Općinskom sudu krajem 2014. godine. Nakon toga je u rujnu 2015. PBZ Card prenio svoju tražbinu na društvo B2 Kapital d.. Prije 2 dana mi stiže od Općinskog suda zaključak radi omogućavanja vještaku razgledavanja i identifikaciju nekretnine te se određuje očevid na licu mjesta sredinom ožujka 2016. godine. Ono što me zanima jest, zašto predmet nije obustavljen na sudu ako je prenešena tražbina na društvo B2 Kapital, i što mogu učiniti vezano za to. Napominjem da je postignut dogovor sa B2 Kapitalom u međuvremenu. Hvala unaprijed na odgovorima i pomoći..
  6. Ista stvar kao i kod mene, osim što je moja firma d.. Pošto smo zaposleni na temelju ugovora o radu, odnosno radnog odnosa, nismo izuzeti. Jedino ako sa svojim poduzećem imate sklopljen neki drugi ugovor, a ne ugovor o radu.
  7. pa ako Vam je kamata 51,60 kn tako ćete je i proknjižiti....ako sam dobro shvatila dilemu.. na dugovnu stranu ide u trošak, a na potražnu na konto poreza na dobit 2430... što se tiče ostalog, Vašeg P.S. i PKK, uvijek postoji mogućnost da je netko pogriješio u ranijem knjiženju. Kako biste uskladili kartice, morat ćete napraviti knjiženja ispravka.
  8. To možete provjeriti na bilanci, ako je unešeno onda je u aktivi poduzeća. Knjigovođu ćete pitati baš to...što je sa računima za osnovna sredstva koja su kupljena ranije. On te račune ne može knjižiti pošto su na Vaše ime i prezime, a ne na firmu. Ali možete kupoprodajnim ugovorom to riješiti sa vlastitom firmom, kako biste si mogli sada isplatiti novčana sredstva. Javite se slobodno u inbox.
  9. Mislim da će se moderatori pobuniti, pošto je ovo forum za pravna pitanja ali, da odgovorim....stavljate ga u trošak (trošak teč.razlika), ili prihod (prihod od tečajnih razlika), ovisno o tome je li razlika na dugovnoj ili potražnoj strani.
  10. Vrlo jednostavno. Da li vam je ta oprema unešena u firmu? Trebalo bi biti, kao osnovna sredstva. Ako je, kako? Da li ste je poklonili firmi ili prodali? Čudi me da vam knjigovođa nije te stvari objasnio....
  11. malo nejasno je pitanje....da li je taj netko zaposlenik te firme ili netko tko nema veze sa firmom?
  12. Hvala na odgovoru.... A ima li smisla da šaljem poreznoj zahtjev za otpis...pkk izgleda ovako, po godinama..
  13. Danas sam se konačno registrirala za uslugu e-građani, pa da vidim malo šta je sve to...pogledam na stranicama porezne uprave PKK i šokiram se jer mi stoji dug za zdravstveno osiguranje u visino od 13.477,86 kn... Priča je slijedeća: Tijekom '90-tih sam sama sebi uplaćivala doprinos za zdravstvo (nikakav obrt ili slično, jednostavno nisam imala drugu opciju biti zdravstveno osigurana). HZZO je 2001. godine podnio prijedlog za ovrhu koji ja nikada nisam dobila (kada je čitav predmet konačno stigao do mene vidjela sam da je adresa u redu, ali kućni broj nije). Nakon toga je 31.10.2001. zaprimljen prijedlog za ovrhu pri Općinskom sudu, pa je rješenje o ovrsi donijeto dana 25.02.2002. Navedeno rješenje je ovrhovoditelj zaprimio 19.03.2002., a ja tek 15.09.2009.g. (sem toga, podneskom od 26.05.2006. ovrhovoditelj je predložio nastavak postupka). Rješenjem od 12.01.2009. odbačen je prijedlog ovrhovoditelja od 26.05.2006. za promjenom sredstva i predmeta ovrhe. Dana 18.09.2009. ja sam podnijela prigovor protiv rješenja o ovrsi od 25.02.2002. Rješenjem od 07.10.2009. stavljeno je izvan snage rješenje o ovrsi, te je odlučeno da će se postupak nastaviti kao povodom prigovora protiv platnog naloga. Zatim, 01.12.2009. zaprimljen je podnesak ovrhovoditelja kojim se očituje na moj prigovor te precizira tužbeni zahtjev. U predmetu Općinskog suda održano je ročište 11.04.2011., provedeno u mojoj odsutnosti i objavljena je presuda koju sam zaprimila 14.04.2011. Podnijela sam žalbu na presudu 20.04.2011. Predmet Općinskog suda je otpremljen na žalbeni postupak u Županijski sud gdje je rješenjem moja žalba odbijena kao neosnovana te sam tu odluku zaprimila 25.05.2012. Međutim 21.04.2011. podnijela sam Vrhovnom sudu RH zahtjev za zaštitu prava na suđenje u razumnom roku te je Vrhovni sud moj zahtjev prihvatio kao osnovan. Navedeno je da Vrhovni sud ocjenjuje da ukupna duljina trajanja konkretnog postupka predstavlja povredu prava na suđenje u razumnom roku, da predmetni postupak nema karakter složenog sudskog postupka te da ja, kao tužena, svojim postupanjem nisam doprinijela njegovom trajanju. Slijedom navedenog, valjalo je na temelju odredbe članka 28.stavaka 1.i 2. ZS prihvatiti zahjev i riješiti kao u izreci ovog rješenja. Iz ovog rješenja Vrhovnog suda nikako ne mogu razumjeti je li ovrha i presuda Županijskog suda odbačena ili što...... Ako netko bude imao volje sve ovo pročitati bit ću zahvalna na savjetu i mišljenju....i isprike na dužem postu...
  14. Evo, prošlo je već neko vrijeme od kako sam bila na sudu, pregovarala sa bankom pa da javim tijek događaja...možda nekome bude od koristi. Na sudu se ništa posebno nije dogodilo, po savjetu jedne odvjetnice sam tražila odgodu radi utvrđivanja vrijednosti nekretnine. Nakon toga sam se čula sa bankom i njihovom odvjetnicom sam i dalje u pregovorima. Naime, što se desilo...oni su se upisali na stan, dobila sam rješenje o tome. Međutim, kako se vjerovatno to neće realizirati (hvala Sevo), pošto sam suvlasnik a ne isključivi vlasnik, ponudili su mi prvo otpis duga od cca 40%, s tim da je u tom trenutku dug bio skoro 100.000,00 kn (kamate koliko i glavnica). Kako nisam u mogućnosti podići kredit, to se oteglo pa su mi u konačnici ponudili otpis od cca 70 % i sad je taj moj dug u iznosu od 32.500,00 kn (otpisali su sve kamate i dio glavnice). Trenutno radim na tome da pribavim te novce (sin je pokušao dići taj kredit, ali mu traže sudužnika). U svakom slučaju, ne znam što će još biti na kraju obzirom na ovaj vladin potez otpisa dugova (iako ja za sada nisam u toj kategoriji) i na činjenicu da nisam jedini vlasnik pa će se teško naplatiti na taj način.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija