Jump to content

yvanji

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Hvala na odgovorima... jos nesto me muci... moze li poslodavac uopce jednostrano bez suda opozvati odluku o otkazu nakon prekida radnog odnosa (2 mjeseca je proslo) te nakon podizanja tuzbe protv otkaza? Jer trazio je da drugi dan dodjem na posao a mozda radim na drugom radnom mjestu. I ako nemam vise vazeci UR sto me za tog poslodavca veze???
  2. Nije povreda na radu ako to mislis. Vec sam bila nezaposlena kad sam se ozlijedila, na temelju prvog otkaza poslovno uvjetivanog koji su opozvali 2 d prije drugog otkaza
  3. Nakon dva mjeseca rada kod poslodavca dobila sam poslovno uvjetovani otkaz, 26.6. s istekom rada 30.6.2018.. U ugovoru je naveden krivo datum pocetka mojeg ugovora, pravo na godisnji odmor nije spomenuto. Ulozila sam zahtjev za zastitu prava na sto poslodavac nije odgovorio te sam podigla tuzbu zbog nezakonitog otkaza. Poslodavac me je odjavio sa 1.8., sto nije prihvatio HZZ te je od poslodavca trazio potvrdu o razlogu otkaza s 1.8. sto poslodavac nije zelio poslati. Meni su ponudili nagodbu za jednu placu, sto nisam prihvatila dok se ne posalje potvrda na HZZ. Opoziv odluke o otkazu poslao mi je njihov odvjetnik mailom 1.10. a kako sam vec bila ozlijedjena poslala sam potvrdu o privremenoj nesposobnosti za rad i otvorila bolovanje. Dana 4.10. njihov mi je odvjetnik mailom poslao otkaz zbog nezadovoljavanja na probnom radu ( u UR je navedeno da se pismena dostavljaju na adresu stanivanja iz UR). Sto sad?
  4. Ugovor o radu na neodređeno s probnim rokom od 6 mjeseci potpisala sam 23.4.18, od tada sam prijavljena a poslovno uvjetovani otkaz zbog gospodarskih i organizacijskih razloga sam dobila 26.6.18. uz objašnjenje da je poslodavcu znatno smanjen obujam posla zbog globalne financijske krize. U odluci o otkazu koju sam preuzela piše da se otkazuje ugovor o radu sklopljen 1.5.18. (nije točan datum) a otkazni rok mi je do 30.6., znači 4 dana. Imam li pravo na pobijanje odluke o otkazu s obzirom na sve navedeno - nije bilo globalne krize u zadnja 2 mj, nemam uvid u sistematizaciju radnih mjesta al poslodavac to ni nema niti je objasnio kako je došlo do reorganizacije, te koliki mi je otkazni rok u ovom slučaju? U Ugovoru o radu naveden mi je samo zakonski godišnji odmor od 4 tjedna a eventualni otkazi prema ZOR-u. Kod ranijeg poslodavca radila sam do 22.4., tako da nije bilo prekida radnog odnosa.
  5. Radim kao prodajni predstavnik u jednoj srednje velikoj tvrtki koja je u procesu preuzimanja od strane druge vece tvrtke koja se takodjer bavi prodajom ali druge vrste proizvoda. U ovoj tvrtki radim vise od 7 godina a proizvodi koje ta buduca tvrtka prodaje me ne zanimaju. Takodjer, za nastavak rada na toj drugoj poziciji isto kao prodajni predstavnik mi se nude znacajno losiji uvjeti rada. Preuzimanje jos nije dovrseno a buduci preuzimatelj trazi od mene da unaprijed potpisem novi nepovoljniji ugovor. Ako odbijem ugovor sad potpisati pa mi se nakon preuzimanja ponudu isti ili losiji imam li pravo na otpremninu? Buduci poslodavac kaze da nikad necu imati pravo jer nisam tehnoloski visak I u dosadasnjoj firmi sam imala izvrsne rezultate (druga vrsta proizvoda).
  6. koristim službeno vozilo u službene svrhe i ne dobivam mjesečnu naknadu za prijevoz. Znam da to i nije zakonsko pravo. Kolektivnim ugovorom u tvrtki uređeno je da svi djelatnici primaju naknadu za prijevoz mjesnim ili međumjesnim javnim prijevozom, u visini stvarnih izdataka odnosno prema cijeni mjesečne pojedinačne karte. U ugovoru u radu se prijevoz ne spominje a Pravilnikom o korištenju službenih vozila dodijeljeno mi je vozilo na korištenje u službene svrhe i tada sam prestala dobivati naknadu za prijevoz (vozilo mi nije dodjeljeno na 24 sata iako ga ja korustim zbog specifičnosti posla). Pravilnik navodi da tvrtka pokriva sve troškove vezane uz službeno vozilo. Naime, živim u Zagrebu a radno mjesto mi je u Varaždinu. Pritom poslovno pokrivam 5 županija, među njima nisu ni Grad Zagreb ni Zagrebačka županija - sve su puno udaljenije. Gorivo mi je pokriveno ali ne i cestarine. Nigdje nisam pronašla da se cestarina ne pokriva? da li prema opisanome imam pravo na naknadu prijevoza, i ako da, u kojem iznosu? unaprijed zahvaljujem na odgovoru ivanji
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija