Jump to content

mara1407

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. imala sam sličnu situaciju gdje sam uplatila iznos duga bez ostalih naknada, nazvala službu za korisnike i pitala koliko imam duga jer nisam sve uplatila a nema račune.. rekli su mi da je zadnja uplata vidljiva taj dan i da su svi dugovi podmireni . poslije toga sam nazvala odvjetniško društvo iz kojeg su mi poslali ovrhu i pitala ih o čemu se radi i apomenula da sam kontaktirala službu za korisnike koji su mi rekli da nema dugovanja, oni mi rekli kako nemaju taj podatak i da će provjeriti i javiti mi se kroz par minuta. I jesu, nazvali i rekli kako su dobili istu informaciju i da zanemarim ovrhu.
  2. u 8. mjesecu prošle godine primili smo prijedlog za ovrhu vezanu za HRT pretplatu, neplačena 3 mjeseca, ukupno potraživanje bilo je 980 kn,odmah smozvali odvjetničko društvo gdje su nam rekli da nam mogu izaći u susret i dati nam da uplatimo dug na rate kroz 4 mjeseca, prvu "ratu" ne sjećam se točnog iznosa, ali bio je veči odostalih rata" uplatili smo odmah i iduće dvije po 100,00 kn kako je dogovreno sa zakašnjenjem, ostala je još jedna neplačena rata na koju smo totalno zaboravili, u međuvremenu se preselili radi renoviranja i "spremili" sve papire negdje i ne možemo ih nači, imam dokaze o uplati 3 rate po 100 kn... 27.3. sjela je ovrha po tom postupku na račun ali ne preko fine (nigdje nema navedeno) i računi nisu bili blokirani, te smo tek 3 dana poslije vidjeli da je s računa skinuto 120,95 Eura i s tekućeg 400 kn. Jesu li s obzirom da je dio plačen i za to imaju dokazi smjeli skinuti toliki iznos s računa i ako nisu imamo li sepravo žaliti na isto i u kojem roku? Suprug, na čije je ime bila pretplata je do 30.3 bio izvan RH.
  3. Lijep pozdrav, molila bih nekoga tko provjereno zna da mi odgovori... Naime prošle godine u 6. mjesecu suprugu su preko FINE ovršeni računi radi duga prema VIP-u iz 2001. godine. iznos duga je bio nešto preko 1500,00 kn, a ovršeno je ukupno preko 7000,00 kn. Kontaktirala sam odvjetničko društvo i spomenula im zastaru, a oni mi odgovorili da nema zastare jer se dio sredstava več 2009. i 2010. godine skidao suprugu s računa, (što nije išlo preko FINE, pretpostavljam direktno preko firme u kojoj je suprug zaposlen) na što sam ih pitala ako i je tako da zašto se prekinulo skidati jer nije mijenjao posao, niti imao u međuvremenu nekakav razlog za prestankom oduzimanja sredstava s računa. Obratila sam se jednoj odvjetnici koja je na moj zahtjev pokrenula postupak traženja povrata sredstava, poslala je žalbu (prigovor) i uplačena je sudska pristojba radi pokretanja procesa. nakon možda mjesec dana mi se javila odvjetnica da je dobila od suda prijedlog da se žalba povuče,ovršitelj je ponudio nagodbu kako mi je ona tada prenjela da neće dalje potraživati ništa ( ne znam što su još trebali potraživati jer su mi u FINI rekli da je dug u cjelosti podmiren) i na odvjetnicin savjet sam prihvatila "nagodbu" jer mi je rekla kako ne vjeruje da bih mogla dobiti parnicu. Nekoliko dana poslije ponovno su me kontaktirali ovrhšitelji da trebam uplatiti još neku razliku od 4000,00, ponovno samse čula s odvjetnicom da vidim o čemu se radi na što mi je ona rekla da bih to trebala podmiriti i da će ona s njima dogovoriti i javiti mi sve, isto tako su oni rekli njoj poslati podatke za uplatu... od tada se nisam čula s odvjetnicom u vezi toga, niti me itko više radi ikakvog duga kontaktirao u vezi tog predmeta. Zanima me jeli sigurno da nije nastupila apsolutna zastara s obzirom da je od izdavanja računa, prošle godine prošlo 12 godina, i ako je bilo apsolutne zastare i odvjetnica me "zeznula" može li se sada što potraživati naknadni povrat, protuovrha ili nešto? -sve sam rješavala ja jer je suprug bio na terenu - HVALA!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija