Jump to content

Gojkara

Korisnik
 • Broj objava

  15
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

O Gojkara

 • Rang
  Novak

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

 1. Koji su mehanizmi otkrivanja pušenja na radnom mjestu? Da li je nužno da baš inspektor na licu mjestu otkrije pušače, ili?
 2. Da li bi mi netko znao opisati (barem otprilike) što se događa (proceduralno) nakon što neka visokoškolska ustanova dobije uskratu dopusnice kao preporuku od strane AZVO-a (agencije za vrednovanje obrazovanja)?
 3. Da li bi mi netko znao opisati (barem otprilike) što se događa (proceduralno) nakon što neka visokoškolska ustanova dobije uskratu dopusnice kao preporuku od strane AZVO-a (agencije za vrednovanje obrazovanja)?
 4. Gojkara

  Prijetnja

  To sam i mislio. Nije mi jasno kako bi onda trebao postupati sud u slučaju da postoji takva situacija, gdje niti ima snimke niti ima svjedoka niti pisanog traga, a teoretski prijetnje (usmene) je možda zaista i bilo (neovisno o tome da li nadređeni onda to negira). Zar sud može uzimati u takvim situacijama u obzir "personalne" dokaze?
 5. Gojkara

  Prijetnja

  Imao bih jedno hipotetsko pitanje. Ako recimo, nadređeni unutar neke javne ustanove ili tvrtke usmenom prijetnjom (KZ čl. 139. st. 3.) od podređenog zahtjeva da učini nešto što je protuzakonito (npr. krivotvorenje isprave ili falsificiranje tuđeg potpisa) - kako dokazati tu prijetnju ako nema svjedoka? Dakle po situaciji, bi u situaciji bili samo njih dvoje (nadređeni i podređeni).
 6. Isprike ako je već o ovoj temi bilo govora, no na prvi pogled ne vidim da se već raspravljalo o tome. Dakle ovako: Da li se dekanski rok (koji se u pravilu odrzava pocetkom listopada) racuna kao ispitni rok iz nove 2014/2015 ak. godine ili kao ispitni rok koji se odnosi na proslu 2013/2014 ak. godinu? Konkretnije pitano, da li se svim onim studentima koji prijave nesto na dekanskom roku to racuna kao prvi izlazak na ispit u 2014/2015 ili se nadovezuje na broj izlazaka iz 2013/2014? Tj. ako je netko tokom 2013/2014 vec izasao 4 puta na jedan ispit (i sve pao) vise ne moze taj ispit p
 7. Da li će C (suvozač) biti kazneno odgovoran za kazneno djelo davanja lažnog iskaza ako na sudu tvrdi da zbog tadašnje alkoholiziranosti i proteka vremena nije u stanju više sa sigurnošću reproducirati taj događaj?
 8. Da, no ti mogući razlozi će ostati neutvrđeni, pogotovo ako A (vlasnik) tvrdi da ne zna, a B tvrdi da nije uopće upravljao vozilom tada.
 9. Ne piše, razlozi su nepoznati. Ima li to uopće ikakvu ulogu?
 10. Da li u slučaju ako A (vlasnik) i dalje tvrdi na sudu da nezna tko je upravljao (dakle ne daje podatke) epilog prekršajnog postupka opet ovisi samo o izjavi C?
 11. To mi je jasno. No međutim, da li B (vozač) može onda pobijati bilo šta što C (suvozač) kaže s obzirom da je C ipak u trenutku davanja iskaza bio pod utjecajem alkohola? Da li se to može klasificirati kao neubrojivo stanje?
 12. A što ako C (suvozač) na sudu tvrdi da zbog tadašnje alkoholiziranosti i proteka vremena nije u stanju više sa sigurnošću reproducirati taj događaj, a A (vlasnik vozila) tvrdi da i dalje ne zna tko je upravljao, tj. ne daje vjerodostojne podatke? Slučaj mi djeluje kompleksno, i zato pitam u prvom postu da li može doći do "preusmjeravanja" prekršajne odgovornosti.
 13. A da li se izjavu osobe © može uopće uzimati kao mjerodavnu s obzirom da je prilikom davanje izjave (dakle neposredno nakon događaja) imao izmjeren 1 promil?
 14. A što ako A tvrdi da jednostavno ne zna tko je vozio, dakle ne navede uopće ikoga?
 15. Evo jedan hipotetski slučaj, molim za vaša stručna mišljenja. Dakle, riječ je o prekršaju nezaustavljanja vozila na policijski znak. Osobe A (vlasnik vozila) prepusti osobi B ključeve od njegovog automobila. U taj automobil uđu osoba B i C. B je vozač, C je suvozač. B i C se voze po gradu u noćnim satima sve dok ne naiđu na prometnu policiju koja izdaje znak za zaustavljanje vozila. Vozač B zanemari znak policije i počne izbjegavati mjesto gdje je samim time počinio prekršaj. Policija kreće za njima. Vozač B na određenom mjestu zaustavi vozilo, izlazi iz vozila i počinje bježati. Suvozač C
×
×
 • Napravi novi...