Jump to content

fluid

Korisnik
  • Broj objava

    9
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Pozdrav, imam par inovacija, većinom su u glavi i oblacima, ali jedan od tih svih sam detaljno razradio i postavio na papir. Inovacija u mom slučaju zapravo predstavlja unapređenje, poboljšanje postojećeg proizvoda. Prototip nije izrađen, iako je nacrtan i obrađen. Pošto sam student imamo 3D printer za koji sam dobio dozvolu koristiti za ovaj proizvod. Ali to nije tema... Koliko sam dosad istraživao po internetu, ali i po ovom forumu, ispada da je patentiranje jako skup, dugotrajan i složen proces. Mene zanima naprimjer koliko patent mora biti detaljno obrađen. Primjerice, ajmo reći da sam patentirao...Pa imam par pitanja: a)Ako je moja drška od metala, što sprječava nekog da je izradi od polimera i prodava kao svoje? ili slične sitnice b)Koliko je pametno poslati na email nekim tvrtkama barem neke sitnice ako ih uspijem privući, a da pritom nisam patentirao ? :glupan: c)StartUp poticaji i drugi? Da li je dovoljno za pokretanje i plasiranje na tržište d) Ili pitat I. Todorića da me malo pogura? :petpara: Samo okvirno da kažem... Postojeći artikal se prodaje po cijeni od 60-120 kn... S unapređenjem ne bi smio puno više koštati, ako i toliko. Hvala
  2. Hvala na odgovoru. Tako je, nisam se znao tocno izraziti ali je prostor tocno takav kao sto ste ga opisali,dakle svi imaju pravo na njega. Pauka mi nece zvati jer znaju i oni da nemaju to pravo. Ali postoji li neko pravno rijesenje odnosno kontaktirati neku sluzbu koja ce imati ovlasti ukloniti rampe. Jer ako ih ja krenem uklanjati lako riskiram fizicke napade od strane susjeda. Koliko razumijem komunalna sluzba nema ovlasti djelovati u ovakvoj situaciji jer zemljiste nije javno ?
  3. Evo ovako ako nisam vec rekao... ja takoder zivim u toj zgradi i nisam stavio rampu. Svi imaju ubiljezeno vlasnistvo na tu ulicu i parking pa ne prijetim ljudima da mi ne setaju po cesti. Vidim da ti opravdavas prijetnje i eventualno nasilje koje po nicemu nemaju veze sa pravnim savjetom kojega sam trazio... EDIT : samo jos da napomenem. Na tu ulicu i parking su svi ubiljezeni ali nitko ne posjeduje tocno odredenu cesticu,parcelu, kvadraturu i slicno... Dakle svacije a nicije.
  4. Bok ekipa, ne znam jesam li na pravom mjesto, ali trebala bi mi pomoc. Naime situacija je takva da postoji slijepa ulica koja vijuga izmedu 3 zgrade i na kojoj su parkirna mjesta. Ta parkirna mjesta nitko nije imao pravo kupiti i nije kupio (ovo je 100% provjerena informacija) ali su ta parkirna mjesta zajednicko vlasnistvo od svih stanara, dakle nije javna povrsina. Problem se pojavio kada je nekih 50% - 60% stanara na ta parkirna mjesta ugradilo preklopnu rampu (onu malu sa lokotom). Ne znam kome bih se obratio da se te rampe uklone jer mislim da komunalna sluzba nema ovlasti zbog toga sto je ulica "privatna", odnosno od svih stanara. Da li vi imate kakvih savjeta jer su mi dosad vec dvaput prijetili kada bih se parkirao preko rampi koje su bile spustene. Hvala unaprijed
  5. Parking je na javnoj površini,to sam davno provjerio te sam zato i tako olako parkirao na ograđeni parking. Onda da kontaktiram komulno redarstvo? Hvala na prošlom odgovoru.
  6. Pozdrav, nadam se da sam postavio temu na pravo mjesto. Naime,jucer sam parkirao auto na parking ispred "novije zgrade". Kad je ta zgrada izgradena 5 stanara je automatski na put ispred zgrade ogradilo pet parking mjesta rampom(ona mala od 30cm koja se dize i spusta). Dok sam pio kavu cuo sam da netko trubi, te sam dosao tamo i vidio zenu gdje mi je digla brisace s auta i lupa po autu. Dosao sam tamo,malo smo se svadali i sve to da bih na kraju bio gurnut. Znam da mi se ne isplati vuci po sudu da me ona gurala i slicno, ali zelim sljedece... Parking je na javnoj povrsini, te koliko znam oni nemaju pravo svojatati parking i sad zelim da oni ostanu bez tih rampi. Da li trebam kontaktirati komunalno redarstvo i kako? Ako ne komunalno onda koga? Hvala unaprijed.
  7. Evo opet ja i lagani preokret. Naime da sazmem situaciju koja je bila, a ta je da se dogodila negdje krajem veljace kada sam napuhao 0.8 promila,policajac mi je na licu mjesta oduzeo vozacku na 12 sati, te napisao obavezni prekrsajni nalog. U kojem mi je napisao kaznu od 1000 kn gdje navodi da sam pocinio prekrsaj iz clanka 199.stavka1. i kaznjiv po clanku 199.stavka7, dok mi je zastitna mjera opreza zabrane upravljanja kao i sve ostale mjere prekrizene. Ja sam ga takoder pitao da li sam kaznjen samo s novcanom kaznom na sto mi je on odgovorio da jesam. E sad se nastavlja prica gdje su mi danas u stan u rodnom gradu(trenutno sam student i ne zivim tamo odakle sam) na vrata pokucala 2 policajca da mi uruce nekakvu kuvertu. Majka je s njima pricala i ugl oni su uzeli moj broj mobitela, te se vratili u postaju. Nazvali su me, te trazili od mene podstanarsku adresu kako bi mi pripadajuca policijska postaja urucila kuvertu u kojoj je nalog za oduzimanjem vozacke dozvole. Nije me pitao kat ni prezime stana tako da ocekujem da ce nazvat jos koji put. Pretpostavljam da je odluka pravomocna. Vjerojatno sam priznao krivicu cim sam platio novcanu kaznu, ali je li ikako moguce da se zalim jer mi nikako,ni pismenim a ni usmenim putem nije receno za oduzimanje vozacke dozvole. Razumijem da nemam pravo na nepoznavanje zakona ali opet u jednu ruku zar me netko nije trebao obavijestiti da ce mi se dignut vozacka i da bih trebao imati pravo na zalbu? Eto hvala lijepa i oprostite ako sam razduzio.
  8. Da,znam da sam falio trebao sam to na na vrijeme sve lijepo procitat, pa bi vjerojatno sve bolje bilo. Nisam razumio koji tocno uvjeti nisu ispunjeni od strane policije clanka 245. i da li ima sanse da ipak izvucem neku korist iz ovoga svega? Jos jedno dodatno pitanje,pri kraju prekrsajnog naloga pise da se "Okrivljeniku izrice : a)zastitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom ____ kategorije u trajanju od ___ mjeseci" i to je policajac prekrizio. Sto to tocno znaci i da li je to trebalo biti ispunjeno ? Hvala na proslom odgovoru i nadam se buducem.
  9. Pozdrav, prije vise od 2 mjeseca sam zaustavljen od strane policije i testiran na alkohol nakon cega mi je utvrdena koncentracija alkohola od 0.79 promila, te mi je vozacka oduzeta na 12 sati i kaznjen sam sa 1000 kn(+100 kn troskovi). Policija je rekla,i na licu mjesta i u postaji nakon 12 sati, da ako platim u roku 3 dana da mogu platiti samo 50% kazne(navlakuša?) kao sto sam i ucinio. Nedavno sam saznao da se za alkohol iznad 0.5 promila dize dozvola na 6mj,premda to u prekrsajnom nalogu nigdje nije tocno navedeno,izuzev clancima 199. st 1. i st 7. koje sam nazalost tek poslije progooglao. Zanima me da li mi je vozacka dignuta na 6 mjeseci i ako jest da li je moguce da tek sad saljem nekakav zahtjev da dobijem pravo na prigovor kako bih umanjio kaznu dizanja vozacke ili je barem nekako rascjepkao(npr. da od 1.7. zabrane se prekine te se opet aktivira 1.10.)zbog posla. Hvala unaprijed.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija