Jump to content

snjezanaina

Korisnik
  • Broj objava

    10
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je snjezanaina objavio

  1. Po struci sam socijalna radnica. Nisam član komore socijalnih radnika. Radim u državnoj službi kao viša stručna savjetnica, ali posao je vezan za socijalni rad. Zanima me da li moram obavezno biti član komore bez obzira što ne obavljam samostalnu djelatnost socijalnog rada i da li bi to što nisam član moglo imati posljedice za moj rad u državnoj službi.
  2. Presuda je donesena u moju korist i tuzenik mora nadoknadit trosak.on je socijalni slucaj,supruga zaposlena,imovina glasi na njegovog pokojnog oca.da li cu se ja ikako moci naplatiti i da li ce on u zatvor ako mi ne plati trosak? (Presuda jos nije pravomocna ,ali zanima me ako se ne promijeni i ostane tako)
  3. Jedna neugodna situacija koju sam doživjela izazvala je kod mene, osim nevjerice, znatiželju pa čisto da pitam; pošto u moj haustor ne dostavljaju reklamne letke koje volim listati često znam, kada vidim letke na štenderu tuđe zgrade uzeti ih-po jedan primjerak od svakog trgovca koji se reklamira. od jedne gospođe koja me vidjela a zna da nisam stanar te zgrade sam doživjela verbalni napad - da sam lopov, da sam nepristojna, neodgojena....vikala je zamnom na sav glas- lopooooov....ostala sam u šoku radi čega su se ljudi spremni svađati. Pa me sada zanima, da li, s obzirom da su štenderi za letke ispred ulaza u zgradu ja radim zaista neki prekršaj i da li postoji kakva zakonska regulativa za to da si sljedeći puta mogu pozvati policiju i prijaviti se kao prekršitelj....
  4. snaha brani djedu i baki viđanje unuka. sin ne poduzima ništa po tom pitanju (bježi od problema). što djed i baka mogu učiniti po tom pitanju budući da imaju pravo na viđanje unuka?
  5. da li, u slučaju da osoba koja ima djecu umre, a sa jednim djetetom je sklopila ugovor o doživotnom uzdržavanju u zamjenu za nekretnine, ostala djeca imaju pravo na nužni dio ili sve pripada tom jednom djetetu koje je sklopilo ugovor?
  6. već sam napisala da smo pokušali to riješiti razgovorom, ali bezuspješno. naime, taj čovjek je na nagovor svog oca, dok je bio maloljetan spalio klijet mom djedu, no taj sud smo izgubili jer ga je policija ispitivala bez prisutstva roditelja ili soc. radnika tako da priznanje nije bilo važeće. on ništa drugo ne radi nego pije i sjedi doma, sa njima se u selu nitko ne razgovara i onda kada mi dođemo, to im je događaj, maltretirati nas. sa takvim ljudima nema dogovora jer ne poštuju ni jedno pravilo. kada smo mu rekli da ćemo ga dati na sud rekao je tužite me-ja sam socijalni slučaj i ne možete mi ništa. a što je najgore u pravu je. socijalna služba također ne reagira na moje dopise.
  7. mi želimo da prestanu kopati po našoj zemlji. još nisam navela da su nakon mjernika bili zabijeni mejaši koje su išćupali i bacili i sada tvrde da je taj dio zemlje njihov i da mi ne smijemo po njoj hodati. zapravo smo ih tužili kako bi sud ponovno izašao van, ponovno odmjerio koliko je naše, da zabetoniramo mejaše,međutim, kada nas ne bude tamo, oni će ponovno išćupati to što napravimo. pitala sam policiju da li je to kazneno djelo i da li da ih u tom slučaju zovemo, rekli su da nemaju oni ništa sa time, da ih tužimo (opet). sud će reći da moraju maknuti ili platiti, oni nemaju od kud platiti i onda?
  8. Poštovani, Na selu imamo vikendicu. okućnica je ograđena međutim ostavljeno je oko metar od ograde s vanjske strane kako bi mogli prolaziti ako što padne preko ili još više radi toga da nam problematični susjedi koji su socijalni slučajevi ne gomilaju stvari i ne rade nered uz ogradu. Međutim, svejedno, oni su počeli okapati taj dio uz ogradu radeći nagib prema našoj vikendici koja je blizu ograde kako bi se voda slijevala prema kući i ulazila u podrum (namjerno to rade). Pokušali smo sa njima to riješiti na lijep način, međutim, svaki takav pokušaj završio je uvredama i prijetnjama sa njihove strane. Još su nam i psa vučjaka svezali točno ispred prozora koji uvečer laje i ne možemo spavati. Zbog toga izbjegavamo boravak tamo.Tužili smo ih, međutim, kako su socijalni slučaj, čuli smo da će ta tužba biti uzaludna (što odvjetnik naravno nije htio reći) budući da ništa nemaju i ništa im se ne može uzeti. Da li je to stvarno tako i što se može poduzeti u takvom slučaju?
  9. Poštovani, Poslodavac (državna firma)ne izdaje putni nalog za službeno putovanje koje je manje od 30km, a na službeni put me šalje usmeno. Dakle, u slučaju kakve prometne nesreće ja nemam dokaz niti da me poslodavac poslao niti kuda sam išla. Da li je obaveza poslodavca izdati putni nalog za bilo koju udaljenost i što poduzeti vezano za to te koja su moja prava u slučaju da mi se nešto dogodi na takvom putu?
  10. često imamo problema sa susjedima.najnovija situacija je da su nam stavili pseću kućicu direktno pod prozor, dva metra od žičane ograde(na sredinu dvorišta), tako da pas lajanjem uznemiruje moje roditelje, posebice noću. da li postoji koji propis koji regulira koliko daleko od susjedove kuće smiju biti domaće životinje i ljubimci?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija