Jump to content

MarkoDelija

Korisnik
  • Broj objava

    154
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  • Osvojio dana

    1

Aktivnosti reputacije

  1. Sviđa mi se
    MarkoDelija je dobio reakciju od Sinky7 u Inkluzivni dodatak   
    Ja već 10 godina primam doplatke, sada mi je isticao 30.11. dobio sam zadnju uplatu u 12. mj. i odmah početkom 1. mjeseca predao novi zahtjev za inkluzivni dodatak. Namjerno nisam produživao ništa nego čekao inkluzivni dodatak. 
    Dobio sam info od jedne pravnice u socijalnom u drugom gradu koju znam da će nove zahtjeve osoba koje ne primaju doplatak rješavati žurnije.
  2. Zbunjen
    MarkoDelija je dobio reakciju od Sinky7 u Inkluzivni dodatak   
    Ja vam od socijalnog primam doplatke za kućnu pomoć i njegu i invalidnine već 10 godina i prošao sam sito i rešeto komisija.
    Prvo da vam kažem njih nije uopće briga koliku vi imate invalidnost niti koja ste razina oštećenja organizma.
    Oni sami vas ponovno vještače i utvrđuju novi postotak invalidnosti i razinu oštećenja organizma.
    Drugo kod dodjele doplatka tj. u slučaju inkluzivnog dodatka će se gledati isključivo razina oštećenja organizma i koliko ste ovisni u tuđoj pomoći i njezi u životu, funkcionalne sposobnosti od toga dali sami jedete, pijete, tuširate se itd. 
    Sada za inkluzivni su me po prvi puta tražili Barthel index, što govori da će se još više gledati funkcionalnost u svakodnevnom životu.
    Ako vi sami jedete, pijete, kupate se, možete imati 100% invalidnosti ali 3. razinu inkluzivnog dodatka nema šanse da dobijete zato što je potreban Barthel ispod 60. 
  3. Sviđa mi se
    MarkoDelija je dobio reakciju od Skywalker007 u Inkluzivni dodatak   
    Sorry što postam ponovno ali evo primjer barthela ispunjenog od strane liječnika, samo da vidite koliko treba da se dobije jedva 55 bodova, da nije urolog u 11. mj propisao pelene i dao dg inkontinencije barthel bi bio 70.
    Jako ga je teško navući ispod 60.

  4. Hvala
    MarkoDelija je reagirao na Josip HR u Porez 10 % na mirovinu...   
    Mislim da će većina dobiti 5,55%, a nas dvojica i ostali 5,84 prvog siječnja. 
  5. Sviđa mi se
    MarkoDelija je dobio reakciju od vukovar u Ukidanje zakona o 10% i povećanje osobne invalidnine ??   
    Plenković jutros:
    Plenković te je dodao kako će se ukinuti zakon po kojemu je smanjena braniteljska mirovina te da će vratiti 10 posto. Dodao je da se to odnosi na preko 62 tisuća branitelja. Prvih pet posto vratit će od 1. srpnja, a drugih 5 posto od 1. siječnja 2024. godine. 
  6. Hvala
    MarkoDelija je dobio reakciju od Skywalker007 u Ukidanje zakona o 10% i povećanje osobne invalidnine ??   
    Plenković jutros:
    Plenković te je dodao kako će se ukinuti zakon po kojemu je smanjena braniteljska mirovina te da će vratiti 10 posto. Dodao je da se to odnosi na preko 62 tisuća branitelja. Prvih pet posto vratit će od 1. srpnja, a drugih 5 posto od 1. siječnja 2024. godine. 
  7. Hvala
    MarkoDelija je reagirao na Borbena7 u Ovrha nad obiteljskom mirovinom djeteta?   
    Izuzima se od ovrhe ovakva obiteljska mirovina.
  8. Hvala
    MarkoDelija je dobio reakciju od Nikolagut u Molim za pomoć   
    Idućeg mjeseca idu povećanja 10% samo za korisnike obiteljske mirovine, vi to niste i nemate na to pravo... Uz to najniže mirovine se povećavaju evo što HZMO kaže o tome:
    Svim korisnicima najniže mirovine određene prema Zakonu o mirovinskom osiguranju povećat će se najniža mirovina od 1. siječnja 2023. za 3% (povećana aktualna vrijednost mirovine 3%).
    Da bi dobili to povećanje ne morate podnositi zahtjev.
  9. Zbunjen
    MarkoDelija je dobio reakciju od Delta70 u Ukidanje zakona o 10% i povećanje osobne invalidnine ??   
    Jasno mi je sve oko ukidanja ovog nameta Kosorke od 10%...
    Nego, kako mislite povećati će trenutnu mirovinu za iznos koliko je prvi puta umanjena? To mislite možda ako je tada umanjena sa recimo 3600 kn na 3240 kn da će vratiti tu razliku?
  10. Sviđa mi se
    MarkoDelija je dobio reakciju od Skywalker007 u Ukidanje zakona o 10% i povećanje osobne invalidnine ??   
    Vjerojatno će ići sa ukidanjem smanjenja od 10% od 01.01.2024., pred izbore...
    Tako su planirali i sa povećanjem obiteljskih mirovina pa su zbog Hreljine ruke u saboru dali povećanje godinu dana ranije...
    To se realno može lako riješiti već na idućoj sjednici odlukom vlade... Ali kod njih je sve u tajmingu... Zašto vratiti sada kada može pred izbore...
  11. Hvala
    MarkoDelija je reagirao na Skywalker007 u Ukidanje zakona o 10% i povećanje osobne invalidnine ??   
    Evo pogledao snimak HTV emisije Veterani mira pa ministar kaže da će se osobne invalidnine povećavati i usklađivati tijekom 2023. godine. Za onih 10% kaže pošto je vlada 16.12. primila braniteljske udruge te su analizom primijetili nepravdu tim smanjivanjem mirovina u prijašnjim vladama, da vjeruje da će se i to riješiti tijekom 2023.   
  12. Hvala
    MarkoDelija je dobio reakciju od Skywalker007 u Ukidanje zakona o 10% i povećanje osobne invalidnine ??   
    I HSU ih je to tražio, pisali smo o tome ovdje 
     
  13. Hvala
    MarkoDelija je reagirao na malicovjek u Obiteljska mirovina DVO novi zakon o ZOMO   
    Citajuci taj clanak 74.a, tocku 7. i 8., ispada da pravilno zakljucujete i da bi majka kad navrsi 65 godina zivota mogla podnjeti zahtjev za isplatu uz svoju mirovinu i dijela mirovine preminulog partnera...
    Kako ce HZMO to novcano tretirati - dijeliti ili ne djeliti (posto je to nesto novo) to ce se tek vidjeti, prije 29.04.2023.god kad majka ostvaruje pravo stigne se otici u najblizu ispostavu HZMO-a i dodatno se raspitati kod njihovih pravnika...ziher je ziher...
  14. Hvala
    MarkoDelija je dobio reakciju od lamza2 u HSU traži od Vlade RH povrat od 10% mirovine skinutih 2010.   
    Ja to gledam na način gdje ima dima ima i vatre, a puno se zadnje vrijeme spominje vraćanje tih 10%... Kada došlo da došlo, dobro će doći...
    Sve si mislim da bi to moglo biti 2024. pred izbore...
  15. Hvala
    MarkoDelija je dobio reakciju od Nixon1973 u HSU traži od Vlade RH povrat od 10% mirovine skinutih 2010.   
    Ja to gledam na način gdje ima dima ima i vatre, a puno se zadnje vrijeme spominje vraćanje tih 10%... Kada došlo da došlo, dobro će doći...
    Sve si mislim da bi to moglo biti 2024. pred izbore...
  16. Hvala
    MarkoDelija je dobio reakciju od Nixon1973 u HSU traži od Vlade RH povrat od 10% mirovine skinutih 2010.   
    https://www.mirovina.hr/mirovine/suh-natjerao-vladu-da-ukine-krizne-mjere-jadranke-kosor/
    – Uspjeli smo na Nacionalnom vijeću postići dogovor s ministrom Piletićem, uz odobrenje premijera Plenkovića, da vrlo vjerojatno ubrzo ide ukidanje kriznih mjera Jadranke Kosor iz 2010., odnosno oduzimanja 10 posto od mirovina većih od 3.500 kuna i dodatnog zdravstvenog doprinosa. Usuglasili smo se s ministrom Piletićem, a prije toga na socijalnom dijalogu s premijerom, tako da vjerujem da će te dvije mjere biti ukinute, potvrdila nam je Jasna Petrović, dodavši kako će uskoro biti održan prvi sastanak spomenute Radne skupine.
  17. Hvala
    MarkoDelija je dobio reakciju od brett u Povećanje obiteljskih mirovine za 10%   
    I ja sam došao pitati isto...
    U obiteljskoj sam mirovini DVO, PS, OSO...
    Sad stvar je da u zakonu o DVO, PS, OSO stoji da se obiteljska mirovina određuje tako da se osobni bodovi podjele s mirovinskim faktorom iz članka 80. stavka 1. točke 7. Zakona o mirovinskom osiguranju.
    E sada, prvo članak 80. ZOMO više ne postoji... Obrisan je...
    Meni se obiteljska mirovina odredila tako da su se osobni bodovi pomnože (ne podjele) sa mirovinskim faktorom iz članka 87. stavak 1. točke 9. i aktualnom vrijednošću mirovine.
    Znači da mi je laički gledano mirovina nije određena onako kako piše u Zakonu o DVO, PS, OSO iako na dnu rješenja piše da je DVO mirovina nakon smrti osiguranika.
    Problem je što je taj DVO zakon ostao isti od 1999. do dan danas... Dok se ZOMO mijenjao pa taj članak 80. više ni ne postoji.
    Ali uglavnom da, obiteljske mirovine DVO, PS, OSO će se povećati za 10% (0,7 na 0,77 koeficijent) ako bude prema zakonu.
    Sad ako netko zna bolje neka me demantira ali sve što sam ja pregledao i čitao DA - DVO, PS, OSO obiteljske mirovine će se povećati za 10% sa 01.01.2023....
     
  18. Hvala
    MarkoDelija je dobio reakciju od Skywalker007 u Povećanje (usklađivanje) mirovina od 01.srpnja 2018.   
    https://www.mirovinsko.hr/hr/upravno-vijece-hzmo-a-donijelo-odluke-o-uskladjivanju-mirovina-povecanje-aktualne-vrijednosti-mirovine-od-1-srpnja-2020-za-1-41/1360
    Upravno vijeće HZMO-a donijelo odluke o usklađivanju mirovina - Povećanje aktualne vrijednosti mirovine od 1. srpnja 2020. za 1,41%
     
  19. Hvala
    MarkoDelija je reagirao na R-ZG u Povećanje (usklađivanje) mirovina od 01.srpnja 2018.   
    Bivši saborski zastupnik Hrvatske stranke umirovljenika Željko Šemper, inače ekonomist koji izuzetno dobro poznaje sve zamršenosti mirovinskog sustava u Hrvatskoj.
    Mirovine bi trebale rasti između 2,5 i 3 posto.
    https://www.mirovina.hr/novosti/semper-izracunao-koliko-bi-mogle-rasti-mirovine-umirovljenici-bi-se-mogli-ugodno-iznenaditi/
  20. Hvala
    MarkoDelija je reagirao na buda2 u Problemi sa obiteljskom mirovinom   
    Onda moraš potražiti rješenje koje bi trebao imati kod kuće i pravac u mirovinsko.
  21. Hvala
    MarkoDelija je dobio reakciju od Stipe77 u VIP-net prevario skoro 400 ljudi??   
    Ništa nisu objavili niti ulazili u komentare svih (a bilo ih je dosta) koji su ih napadali i prijetili sudom, medijima itd. 
    Tek su ujutro objavili 
    Vipnet 
    Ekipo, kako ste zamijetili došlo je do redizajna stranice, tako da je rezultat nagradnog natječaja objavljen na linku https://bit.ly/2Itmwx1. Hvala svima na sudjelovanju i nastavite nas pratiti ? Sunčica
  22. Hvala
    MarkoDelija je dobio reakciju od Stipe77 u VIP-net prevario skoro 400 ljudi??   
    Ma pa ja tu nemam što niti me zanima, samo sam slučajno vidio temu, uostalom to je ogromna kompanija, sada kada su postali A1 to je u europskim razmjerima tako da sumnjam i da ih se prijavi da bi od toga išto bilo, nešto bi oni već smislili da se izvuku ili bi se "strpalo" negdje u ladicu...
  23. Hvala
    MarkoDelija je dobio reakciju od Stipe77 u Odbijena žalba na mirovinu DVO-ZOHBDR   
    Poštovani prof
    Ma nije mi to ni padalo na pamet sad da će navodit ordenja, zastavu i ne znam što (iako su naveli da mu se vrijeme u Domovinskom ratu računa u dvostrukom trajanju jer su "objasnili" njegovu mirovinu), kao što velim meni je jedino značilo to što je svugdje djelatnik, osiguranik... Baš da se ni riječju ne spomene Hrvatski branitelj... Malo mi je to kako bi se izrazio "podcijenjivački", mislim nije on jedini, ima mislim oko 15000 DVO mirovina, ali da ljude ne može nazvati braniteljima mislim stvarno mi je to nejasno da tako kažem... Kao i zakon o DVO,PS,OSO, nema riječi dragovoljac u zakonu... Ista prava doslovno ima onaj tko je recimo mobiliziran 95' i dragovoljac, svakom piše isto...
  24. Hvala
    MarkoDelija je dobio reakciju od Stipe77 u Odbijena žalba na mirovinu DVO-ZOHBDR   
    Poštovani malicovjek,
    da ova nova godina me zbunila
    Ma uglavnom vi ste sad naveli novi ZOPHBDR  oni navode da je ZOPHBDR (stari zakon) bio na snazi kada sam ja podnio zahtjev, da je sada na snazi ZOHBDR, tako je navedeno u rješenju, razlikuju ga po tom jednom slovu, dakle ne vidim onda ako sam predao zahtjev dok je bio važeći ZOPHBDR i nisu ni uzimali u obzir ZOHBDR kako navode, zašto jednostavno onda ZOPHBDR nisu uzeli u obzir. Mislim već ako se "izvlače" na to da nisu gledali opće zakon o braniteljima radi toga i da sam predao dok je taj ZOHPBDR zakon bio na snazi... A i kao što sam naveo i tu me je izlevatila da tako kažem zaposlenica jer me je navela na to da će sve ići po novom zakonu dakle ZOHBDR.... 
  25. Hvala
    MarkoDelija je dobio reakciju od Stipe77 u Odbijena žalba na mirovinu DVO-ZOHBDR   
    Poštovani prof,
    iskreno kao što sam i naveo mene ne muči iznos mirovine, nije nešto posebno ono ali sam zadovoljan, ja sam "ušao" u te žalbe i sve čisto radi tog nazivanja posvuda "djelatnikom"... Znači ni riječju se ne spominje branitelj, dragovoljac niti ništa... Ja sam doslovno rekao i kad su mi poslali te iz ministarstva u 2 navrata da samo želim da on tako da kažem bude branitelj i da je mirovina braniteljska... Ne treba mi veći iznos, nek ostave isto, samo da se ocu da taj status, da tamo piše branitelj, a ne da ga se naziva djelatnikom i osiguranikom... 
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija