Jump to content

mm29

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je mm29 objavio

  1. Molim Vas za brzi odgovor... Da li se može odustati od podnesenog prigovora na kazneni nalog u trenutku kada je zaprimljena optužnica i treba podnijeti odgovor na optužnicu? Da li onda treba napisati u Odgovoru na optužnicu da se odustaje od podnesenog prigovora ili se piše Podnesak okrivljenika?
  2. Malo me bunilo što nigdje izričito ne piše da se ne smatra prekidom rada jer kod stručnog osposobljavanja nema zasnivanja radnog odnosa a nakon potpisivanja ugovora je radni odnos.. I ja sam tumačila da bi se s obzirom na prava trebalo nastavljati samo mi je trebala potvrda toga.. Hvala na odgovoru!
  3. Nakon stručnog osposobljavanja za rad bez zasnivanja radnog odnosa, sklopila sam ugovor o radu kod istog poslodavca. Zanima me da li imam pravo na godišnji odmor, ako nije prošlo 6. mjeseci od potpisivanja ugovora o radu? Hvala na odgovoru
  4. Na kućnu adresu sam dobio Poziv od Prekršajnog suda da dostavim dokaz o uplati novčane kazne za prekršaj za koji je presuda postala pravomoćna u studenom 2011. godine. Budući da se sve odvijalo u vremenu kada je na snazi bio Prekršajni zakon (NN 107/07) u kojem je propisano slijedeće: Zastara izvršenja prekršajnopravnih sankcija, tijek i prekid zastare Članak 14. (1) Izvršenje izrečene ili primjenjene prekršajnopravne sankcija ne može započeti zbog zastare kad protekne dvije godine od dana pravomoćnosti odluke o prekršaju kojom je sankcija izrečena ili primijenjena. (2) Zastara izvršenja kazne i primjena drugih prekršajnopravnih sankcija počinje teći od dana pravomoćnosti odluke kojom je kazna izrečena ili određena primjena drugih prekršajnopravnih sankcija. Ako se radi o kazni iz opozvane uvjetne osude, zastara počinje teći od dana pravomoćnosti odluke o opozivu. (3) Zastara izvršenja ne teče za vrijeme za koje se prema zakonu izvršenje kazne ili primjena druge prekršajnopravne sankcije ne može započeti ili nastaviti. (4) Zastara izvršenja se prekida svakom radnjom nadležnog tijela poduzetoj radi izvršenja kazne ili primjene druge prekršajnopravne sankcije. (5) Nakon svakog prekida zastara počinje ponovno teći. (6) Zastara izvršenja kazne i primjena druge prekršajnopravne sankcije nastupa u svakom slučaju kada proteknu tri godine od dana pravomoćnosti odluke kojom je izrečena kazna ili primijenjena druga prekršajnopravna sankcija. (7) Odredbe o zastari izvršenja prekršajnopravne sankcije primjenjuju se i na zastaru izvršenja stegovnih kazni koje sud izrekne tijekom postupka. Na taj poziv sam im odgovorio da nemam dokaze o uplati jer iste nisam sačuvao te da smatram da je nastupila zastara budući da je prošlo 2 godine. Može li mi netko objasniti da li sam u pravu jer sam dobio odgovor od suda da nije nastupila zastara i pozivaju se na stavak 2. i 6. Naime nije mi u potpunosti jasno šta znači da u stavku 1. piše da izvršenje ne može započeti zbog zastare nakon što protekne 2 godine, i onda u stavku 6. da zastara nastupa u svakom slučaju nakon 3 godine. Nekako mi je nelogično da oni tako uljudno šalju pozive a da mi nisu samo sjeli na račun već samo prijete ovrhom ako ne dostavim dokaze o uplati. Hvala na pomoći!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija