Jump to content

ivek44

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Pozdrav. Oprostite što upadam,ali ne znam gdje da točno pišem.. pa eto.. Naime, napravio sam prekršaj u prometu 2008. godine (dobio sam kaznu od 2000kn +190kn sudskih troškova + zabranu upravljanja vozilom). Na tu presudu sam se žalio, te mi je zabrana upravjlanja ukinuta, a kazna od 2000kn +190kn je ostala. (presuda je pravomoćna od 13.07.2010. godine). Nakon toliko vremena, danas mi je blokiran račun od strane FINE za tu kaznu i to samo za 190kn(pretpostavljam da su to sudski troškovi) + naknada FINE. Zanima me sljedeće: Da li je to sve već odavno u zastari i kako to da nisu blokirali račun za cjelokupni iznos od 2190kn, te ako je u zastari, kome se pozvati na zastaru: sudu, policiji.. te na koji način: pisanim ili usmenim putem. Ja bih to platio pošto nije veliki iznos, ali me zanima za ubuduće, pošto imam još nekoliko sličnih kazni iz 2008, 2009, 2010. godine. Unaprijed zahvaljujem na odgovoru.
  2. Niste me razumijeli.. Kazne su zapravo iz 2007, 2008... a pravomoćne presude za sve te kazne su donešene u 2010. godini.. pa su valjda u zastari, pošto je prošlo više od tri godine od pravomoćnosti presude.. no najbitnije mi je da ukoliko je tako kako ste napisali, da se ne trebam pisanim putem pozivati na zastaru.
  3. Pozdrav. Imam nekoliko pravomoćno izrečenih kazni za prekršaje u prometu iz 2010. godine, pa me zanima da li se moram pozvati na zastaru pismenim putem (i kome, ako se moram), ili je to automatski riješeno. Pitam zato jer sam upravo ovih dana imao blokiran račun na fini za neke druge kazne novijeg datuma koje nisu u zastari, pa se bojim da se ne bi to isto dogodilo sa ovim kaznama koje su očito u zastari. Unaprijed zahvaljujem na odgovoru.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija