Jump to content

Karlo.Jelaš

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Napuhao sam0.89.promila i dobio obavezni prekrsajni nalog 1000 kn..ali bez uplatnice..oduzimanje vozacke na mjesec dana..nikad nisam bio kaznjavan po alkoholu..30 .god..zanima me dali imam pravo na opomenu..ako se zalim..inace ako platim 2/3.sve ok
  2. Hvala na objašnbjenju,,ali pošto sam se ja debelo posvađao sa referentom ,koji me je pitao ko me je tjerao u oluju,,mislim da me on zakida u mojim pravim i oko obračuna mirovine,,pa ako ti nije problem ,volio bii detaljnjije porazgovarati stobom o mom problemu ,pošto sam nedavno predao tužbu upravnom sudu,a i mogao bi ti pročitati neka rješenja,tako da se znam pripremiti,pa ako želiš da se čujemo i da pmogneš savjetima ostavi broj na moj mail blizanac2203@gmail.com,,pa ja pozovem,hvala unaprijed..ovako jednostavno ludim jer smatram da sam debelo zakinut.pozdrav.
  3. ok,vjerujem da je tako,,,mada sam napomenuo da mi u obrazloženju stoji da su me dužni obračunati po tomm činu,,ali ja sam poslije demobilizacije iz mupa bio cijelo vrijeme na bolovanju do oluje,,znači u oluju su me službeno pozvali ,iako sam 1991..bio dragovoljac,,ali sa odazivom u oluju, ,odnosno pozivom ,znači onemogućili su mi da mi zadnja demobilizacije ostane iz mupa,,toga sam i ja svijestan,,znači nisam ja svojom krivnjom demobilisan kao vojnik,,ili svojom namjerom,,ali ako i to sve ostavimo po strani,,pa ako sam dragovoljac hrvi,,odazvao se sa bolovanja i u oluju ,pa mislim da me stim nije trebalo kazniti,,nego vjerujem i nagraditi,....jer ja sam prije oluje,,poslije demobilzacije bio na jakim injekcijama blokadama,sve to piše u ratnom putu,a podignut sam takav i pod injekcijama ostao do demobilizacije.Ispada baš kao što mi je rekao referent ,ko vas je tjerao u oluju i da nisam trebao ići,,ali ja bi ponovo otiša i sutra kad bi trebalo,,samo mislim danije uredu ovo što se radi ovako,,trebali bi svi dragovoljci posebno ,a i ostali koji imaju čin dali iz policije vojske brigada,neovisno ponavljam ponajviše oni koji su dragovoljno otišli biti obračunati po činu kojega imaju... ...
  4. rješenje o činu sam dobio iz Zgreba,,službeno ga je dobilo i hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje,u tom činu piše,citiram RJEŠENJE KARLU JELAŠU , utvrđuje s e s.danom 14 lipnja 1999 godina zvanje viši policijski narednik.a to je s datumom odlaska u mirovinu. najbitnija stavka ovog rjršrnja po meni je sljedeća. u brazloženju pored ostalog stoji i sljedeće,opet citiram rješenje Zvanje navedeno u izreci rješenja isključivo je osnova temeljem koje će Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje izračunati visinu mirovine ,uzimajući u izračun podatke o plaći određenog čina prpadnika Hrvatske vojske ,koji je odgovarajući ovom zvanju.Kraj citata.Po tablici koji sam gledao pripada me prevođenje čin stožerni narednik,ali oni se vade na oluju jer to mi je bila zadnja demobilizacija kao vojnik.Da nebi bilo zabune,pošto ja nisam znao da imam pravo na zvanje iz mupa odnosno rješenje o činu kojeg sam slubeno dobio,,ja sam ga na savjet djelatnice iz mirovinskog tražio ali 2007 godine,i dobio to rješenje gdje mi se zvanje priznaje od odlaska u mirovinu 14.lipnja 1999 god.Napomenu bi da nemam nigdje nikakve veze,nisam ni znao koja su mi prava i do dana današnjeg vodim snjima borbu i bitku,i molim ,ako neko poznaje dobrog stručnjaka odvjetnika ,koji je specijalista baš za ova prava da mi se javi ,da pokušam pravnim putem konačnoriješiti ovaj problem,,pošto sam tužio na upravni sud Osijek,,Ako neko želi pomoći može to na moj mail blizanac2203@gmail.com Unaprijed se zahvaljujem.
  5. dragovoljac sam domovinskog rata ,ratni vojni invalid,u mirovini sam od 14 lipnja 1999 god.Imam opću radnu nesposobnost,100% sve u svezi rata.Kao dragovoljac iz 108 brigade 1992 prelazim u pričuvni sastav mupa.Poslije demobilizacije iz mupa,1993.godine,nalazio sam se na bolovanju,iako na bolovanju za vrijeme oluje dobivam poziv od ministarstva obrane da se ponovo javim u 108 brigadu,što sam i učinio.Poalije oluje naravno opet je bila demobilizacija pa sam demobilisan po zadnjoj demobilizaciji kao vojnik,međutim iz mupa sam dobio zvanje Viši policijski narednik,,naglašavam u policiji sam bio prije oluje,prije zadnje demobilizacije.Sve to lijepo piše i u ratnom putu,ali u rješenju o činu VIŠI POLICIJSKI NAREDNIK piše:citiram.Zvanje navedeno u izreci rješenja isključivo je osnova po kojem će Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje izračunati visinu mirovine,uzimajući u izračun podatke o plaći određenog čina prpadnika Hrvatske vojske koji je odgovarajući ovom zvanju. Međutim,referent koji je radio moj izračun mirovine pitao me je ,ko me je tjerao u oluju,rekao sam mu da sam pozvan i da sam se odazvao,,nakon čega mi je rekao da ću zbog toga biti obračun kao vojnik jer mi je to zadnja demobilizacija,iako sam citirao šta piše u rješenju o činu iz MUPA.Uglavnom ja ni do dan danas nisam uspio riješiti taj problem,,pa molim ,,ako netko zna neki pravni savjet ,ili ima isti slučaj da mi odgovori. Unaprijed se zahvaljujem i pozdravljam. Karlo. Moram još ovome dodati da u rješenju o zvanju iz MUPA da se ovaj čin utvrđuje s danom 14 lipnja 1999 godine,,što znači s danom odlaska u vojnu mirovinu.
  6. imam problem oko izračuna mirovine,,dragovoljac 100%sve u svezi rata,,,a imam i čin ,odnosno zvanje iz mupa,,a obračunali su me po činu vojnika pošto sam poslije demobilizacije iz mupa,,bio na bolovanju do oluje,,tada dobivam poziv da se javim u 108 brigadu,za vrijeme oluje,na koju se uredno odazivam,1999,godine odlazim u mirovinu,,ali obračun po činu vojnika,čin iz mupa je viši policijski narednik..pa ako neko može pravno pomoći.
  7. trebam pomoć,oko obračuna mirovine,po činu iz mupa,,kojeg mi nepriznaju za obračun,pošto sam poslije mupa bio demolbilisan i do oluje bio na bolovanj,,pa dobio poziv da se javim u oluju,,što sam i učinio.Međutim iz oluje sam demobilisan kao vojnik,,i tako su me obračunali po činu vojnika a ne po činu viši polcijski narednik,,odnosno po zvanju.

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija