Jump to content

FerdoBoffin

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je FerdoBoffin objavio

  1. Pozdrav, otac mi je nedavno preminuo, bio je u mirovini, iza njega je ostala moja majka koja nije još u mirovini (62 su joj godine), no nezaposlena je i bez primanja. Koliko shvaćam, odjava oca s mirovinskog ide automatizmom, tu ne moram ništa poduzimati, a koji su koraci da majka ostvari pravo na isplatu dijela obiteljske imovine, s obzirom da ona formalno nije u mirovini? Je li dovoljno podnijeti zahtjev za priznanje prava na obiteljsku mirovinu i zahtjev za isplatu dijela obiteljske mirovine ili postoji neki korak prije? Hvala unaprijed!
  2. Pozdrav svima! Molio bih odgovore/mišljenja na dva pitanja vezana uz tajno društvo: 1. Može li tajni član (fizička osoba) u društvo (pravna osoba) unijeti nekretninu (zemljište)? 2. Prelazi li u tom slučaju u z.k. vlasništvo nad nekretninom s tajnog člana na društvo? Hvala unaprijed!
  3. Pozdrav svima! Neki dan mi je iz Italije stigla kazna za prekršaj iz kolovoza prošle godine. Na prvu sam očekivao da se kazna odnosi na neko prekoračenje brzine, kad li ono "Entrance in pedestrian area or in restricted traffic area without having the prescribed authorisation" u Pistoi, što me poprilično iznenadilo. Iskreno ne sjećam se jesam li tako nešto napravio, lako moguće pošto ne poznam grad i prvi sam put bio tamo, da sam krivo ušao u neku ulicu jer mi GPS nije funkcionirao. Kazna je 100 eura, s tim da imam mogućnost žalbe, no na talijanskom jeziku (!). Koje su mi mogućnosti i je li netko imao sličnih iskustava? Također, pisanje žalbe na talijanskom mi je nemoguća misija... Ajde da sam jurio, ali ovo je čisto nenamjerna greška izgubljenog turista Hvala unaprijed i lijep pozdrav!
  4. Hvala svima na informacijama. Još dva pitanja... Prigovor se predaje u policijsku postaju ili šalje poštom? Treba li na kuvertu naznačiti o čemu se radi? Također, ukoliko ulažem prigovor, trebam li plaćati onih 100 kuna troška za policiju?
  5. Pozdrav, molim za savjet. Nedavno me policija zaustavila u sporednoj uličici za vožnju u suprotnom smjeru. Stvarno nisam imao pojma da je ulica jednosmjerna, prvi put sam bio u tom dijelu grada, a i ulica je prilično široka te sam vozio sporo. No to je nebitno za priču. Policija me haltala i pljas - 2.000,00 kuna plus 3 mjeseca bez vozačke. Krenuh pisati žalbu da barem malo umanjim kaznu, kad li ono u zapisniku dvije greške: 1. napisali su da sam se kretao u smjeru zapada prema istoku (što je ispravan smjer kretanja u toj uličici) umjesto istoka prema zapadu (što je u krivom smjeru) 2. nisu zaokružili na koji način je počinjeni prekršaj učinjen Moje pitanje je mogu li mi navedene greške ikako pomoći? Lp, Ferdo
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija