Jump to content

uvijeknebitna

Korisnik
  • Broj objava

    56
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je uvijeknebitna objavio

  1. Nakon 6 mjeseci napokon se nešto pokrenulo pa i tako da napokon imam zakazano ročište za razvrgnuće vlasništva. Molila bi sada informaciju za koju dobivam tako različite odgovore pa neznam ni sama šta je od toga istina. 1. - Kako obje strane imamo točno specificirano šta kome pripada sa kvotama i geodetskim snimkama što je tako i uknjiženo u zemljišne knjige, jedna strana ima sudski ovjeren ugovor o nasljeđivanja, a druga darovnicu ovjerenu kod javnog bilježnika, ali nemamo etažirane dijelove svojih 1/2 parcele s kućom i za sve moramo ishodovati suglasnosti od druge polovice jer nas tretiraju samo kao suvlasnike. Zanima me s obzirom da je sve u tom pitanju čisto i podijeljeno i treba samo to sudski potvrditi što mogu očekivati od suda i može li se to brzo riješiti s obzirom da je vanparnični spor? 2. - Također me zanima trebam li imati odvjetnika? 3. - Smiju li supružnici stranaka sudjelovati u ovom slučaju ili nemaju pravo sudjelovanja (pitam iz razloga jer nismo u dobrim odnosima i ne želimo da se sukobimo na sudu, mogu li se tražiti recimo s moje strane ako se pojavi udaljavanje sa ročišta? 4. - Koliki troškovi mogu biti kada su u pitanju sudska razvrgnuća vlasništva? 5. - Što mogu napraviti ili poduzeti ako se suprotna strana ne odazove ročištu (što je već jednom i napravila prilikom slične stvari)? Zahvaljujem na odgovorima. Kako samo se pokušala nadovezati na svoju već objavljenu ranije temu ali očito bezuspješno, a dosta mi je žurno kako bi mogla reagirati još narednih par dana do utorka kada imam sud, natjerana sam pokrenuti novi post kako bi možda dobila odgovor i tako izbjegla neke neugodne situacije i dobro se prirpemila. Hvala na razumijevanju!
  2. Molim Vas odgovor imam još 8 dana do ročišta, treba mi savjet i pomoć...
  3. Ok hvala, a mogu i anonimno s slikama koje smo napravili. Ukoliko izvršimo prijavu komunalnom redaru tada mogu snositi posljedice i novčanu kaznu?
  4. Možda nije grana prava pogođena, ali neznam kome se obratiti i pitati što poduzeti!? Trebam jedan savjet vezan uz građevinski materijal, sitni i krupni otpad koji nije adekvatno zbrinut, niti je uskladišten na suvlasničkoj parceli kako bi se spriječilo raznošenje kako po drugim dvorištima, balkonima, vrtovima, pa tako i javnim površinama samog mjesta. Naime suvlasnica na čijoj se površini neuredno odlaže sav građevinski materijal bilo krupni, sitni ili otpad ambalaže, kao i materijal za buduću izgradnju (pijesak, šljunak i ostalo) već skoro godinu tako nakuplja i sada je u fazi kada već pada sam od sebe na javnu površinu, a kako živimo na području gdje je jugo i bura česta pojava, a sav taj otpad i materijal niti su zaštićeni, pokriveni ili ograđeni raznašaju se po cijelom području pa tako i po mojem dijelu vlasništa gdje mi uzrokuju štetu i velike probleme. Što i kako mogu to spriječiti jer ona ne želi niti ju interesira komunicirati s drugima i sanirati to ruglo i sve veći problem. Hvala
  5. Nakon 6 mjeseci napokon se nešto pokrenulo pa i tako da napokon imam zakazano ročište za razvrgnuće vlasništva. Molila bi sada informaciju za koju dobivam tako različite odgovore pa neznam ni sama šta je od toga istina. 1. - Kako obje strane imamo točno specificirano šta kome pripada sa kvotama i geodetskim snimkama što je tako i uknjiženo u zemljišne knjige, jedna strana ima sudski ovjeren ugovor o nasljeđivanja, a druga darovnicu ovjerenu kod javnog bilježnika, ali nemamo etažirane dijelove svojih 1/2 parcele s kućom i za sve moramo ishodovati suglasnosti od druge polovice jer nas tretiraju samo kao suvlasnike. Zanima me s obzirom da je sve u tom pitanju čisto i podijeljeno i treba samo to sudski potvrditi što mogu očekivati od suda i može li se to brzo riješiti s obzirom da je vanparnični spor? 2. - Također me zanima trebam li imati odvjetnika? 3. - Smiju li supružnici stranaka sudjelovati u ovom slučaju ili nemaju pravo sudjelovanja (pitam iz razloga jer nismo u dobrim odnosima i ne želimo da se sukobimo na sudu, mogu li se tražiti recimo s moje strane ako se pojavi udaljavanje sa ročišta? 4. - Koliki troškovi mogu biti kada su u pitanju sudska razvrgnuća vlasništva? 5. - Što mogu napraviti ili poduzeti ako se suprotna strana ne odazove ročištu (što je već jednom i napravila prilikom slične stvari)? Zahvaljujem na odgovorima.
  6. Širenje opsega, ok ali kamo i kome opet na isti zid dolazimo i dalje smo mali jadni i bespomoćni ostavljeni da nas dalje svatko gazi i pljuje kako se sjeti jer nismo moćni i javni. Troškovi rastu sve više i više dok te ne uguše! Hvala na pomoći ako tako mogu reći ali svejedno hvala na svemu!
  7. To sam i ja tako mislila dok nismo po preporuci poznanika došli do kaznenih odvjetnika pa su nam rekli da oni nisu tužitelji nego branitelji i naišli opet na zid koji očito nikako nemožemo srušiti i doći do kvalitetnog odvjetnika koji je voljan preuzeti naš slučaj. Žalosno je da te odbiju i prije nego im se reče o čemu je riječ, i opet se osjetiš manje vrijednim i nemoćnim. Ok jasno mi je da smo na dobrom putu da postanemo druga Amerika i da se tužakamo za svaku bitnu i nebitnu stvar, ali da od toliko registriranih odvjetnika nitko neželi posao to mi baš i nije jasno.
  8. Molim za pomoć oko Kaznenih odvjetnika u Rijeci koji su i tužitelji jer do sada samo na branitelje nalijećemo, a hitno nam je! Očajni smo.
  9. Ok, najljepše se zahvaljujem...možda se netko javi jer hodati od jednog do drugog je gubljenje vremena i novaca, a nažalost ima ih jako puno.
  10. G-man zahvaljujem na upozorenju, ima dosta vemena od kada sam pročitala pravila i sada sam ih skroz smetnula s uma, neće se ponoviti. Inače molila bi pomoć oko Kaznenog odvjetnika vezanog za klevetu i uvredu putem javnih medija točnije tiska na Riječkom području, o okojem sam pisala u Kaznenom pravu. Unaprijed se zahvljajujem na svemu!
  11. Molim Vas savjet i odgovor kako bi mogla riješiti probleme koji mi svakim danom postaju sve veći jer nažalost zbog loših odnosa s drugom stranom zbog prijatelja me se prijavljuje inspekciji i svakim danom me se maltretira a uredno su prijavljeni i plaćena je boravišna pristojba. Molim za pomoć!
  12. Molim Vas savjet za dobrog kaznenog odvjetnika u Rijeci.... Hitno je!
  13. Molim Vas za bilo kakav savjet kako bi mogli riješiti dodatne probleme i spriječiti nove. Hvala unaprijed!
  14. Molim za informaciju što se se podrazumijeva pod odstupanjem od građevinske dozvole? Smatra li se tu i da prozori i blakonska vrata nisu izgrađena kako je u građevinskoj dozvoli naznačeno? Može li susjed prijaviti da je nastalo odstupanje od građevinske dozvole građevinskoj inspekciji? Primjenom novog zakona o gradnji od 2014. Uporabnu dozvolu mogu dobiti jedino ako na građevini radi ovlašteni izvođači ili može i vlasnik izvoditi sam radove? Tko može sve osporiti izdavanje uporabne dozvole?
  15. Molim Vas savjet vezan uz problem koji mi se nameće. Naime čitam, a i sama sam već pitala o tome, dakle pokrenula sam postupak razvrgnuća vlasništva i sada nisam sigurna dali sam se trebala u to upustiti jer čitajući ovjde iskustva i savjete to će me koštati više nego sam i mislila, kao da vodim parnicu oko cijele parcele i trajati će godinama što niti želim niti ima smisla. Parcela na kojoj je sagređena obiteljska kuća podijeljena je ugovorom o nasljeđivanju i darovnicom na dva vlasnika koja su i upisana u zemljišne knjige s točno navedenim dijelovima i mjerama koje je i sam geodeta napravio. Jedna polovina ima i građevinsku dozvolu dok druga polovina drugog vlasnika je u toku pripremna dokumentacija za izradu građevinske dozvole. Zanima me ima li tu smisla tražiti razvrgnuće vlasništva i što dobivam s time? Također me zanima s obzirom da je ta parcela i kuća podijeljena i postala je dvojni objekat s okućnicom sa po jednim vlasnikom na svakom dijelu, zašto Odjel za gospodarstvo točnije za izdavanje rješenja za bavljenjem ugostiteljstvom (iznajmljivanjem apartmana i soba) mora dobiti suglasnost drugog vlasnika koji nije vlasnik mojeg dijela? To više ispada kao da mi susjed mora dati zeleno svijetlo da bi se bavili iznajmljivanjem što mi je totalni apsurd. Hvala odgovoru.
  16. *************** Super, hvala puno. Ako se ne bude objavilo tako ćemo i pustiti. Nažalost nismo znali za to prije.
  17. ************************** Slažem se, i to je pokušano ali još uvijek čeka se objava, a koliko nam je poznato vjerojatno neće izaći u tisku jer su regionalni dopisnici ne mogu reći korumpirani, ali su pod utjecajom i rade isključivo po direktivi lokalnih čelnika i vlasti. Zato se ne objavljuje većina događaja i sve ostalo što bi trebalo kao niti regairanja.
  18. Ako netko nekoga nazove kradljivcem i lažovom , te licemjerom i ostalim sličnim pogrdnim nazivima mislim da ima osnove za kazneno djelo ili se varam?
  19. Zahvaljujem na odgovoru, mislio je podnjeti tužbu sam jer ima u obitelji pravnika u mirovini pa ga je zanimala naknada štete u kojem iznosu može navesti u tužbi, te nakon podnesene tužbe unajmiti odvjetnika.Ako savjetujete odmah angažman odvjetnika onda ću mu tako i predložiti.
  20. Poštovani, Molim Vas savjet uz klevetu i uvredu preko tiska. Naime osoba koja je nanijela uvredu i klevetu je po tituli gradonačelnik grada koji svojim neznanjem i krivim informacijama iz njegovih političkih redova namjerio se na osobu koja je predsjednik jednog sportskog kluba i koja je svoje nezadovoljstvo nakon stalnih prozivki kroz tisak izrazio negodovonje radom i financiranjem institucije grada a ne osobe po imenu i prezimenu zbog kojih se onemogućene članovima kluba daljnje aktivnosti i natjecanja. Dakle dotični gradonačelnik kojega se može svakoko nazvati ali ne i gospodinom i gradonačelnikom je sa netočnim podacima, a koje nisu predmet našeg negodovanja niti problema s njim ili gradom iznio u tisak optužujući osobno predsjednika sportskog kluba kao osobu i vređajući u tisku pogrdnim riječima da je nešto napravio za što postoji zapis kako u arhivi grada tako i u sportskom klubu i poduzeću o kojem se radi. Molim Vas da mi savjetujete što se može i na koji način poduzeti?
  21. Hvala na odgovoru UDE, ali ja nemogu dobiti građevinsku dozvolu kako bi to mogla i dokazati jer nisam bila suvlasnik u to vrijeme (jednostavno suvlasnici mi nedaju s razlogom da bi ih mogla onda tužiti, a odjelu za gospodarstvo nemogu dobiti kopiju jer nisam bila u tom vremenu drugi suvlasnik). Prijašnji vlasnik cijelog objekta ima to pravo kao što je i sporazum o dogovornoj i sporazumnoj gradnji i dogoradnji potpisao sa drugim suvlasnikom toga objekta za kojeg ja neznam dali imam pravo pozivati se na njega jer taj sporazum se ne poštuje.
  22. Do sada nažalost građevinske inspekcije nisu reagirale, pa sumnjam da će i ovaj puta ali vrijedi još jednom pokušati.
  23. To i je cilj, samo neznamo proceduru niti koliko traje i što sve treba napraviti, pa ako može savjet i neka smjernica bila bi jako zahvalna. Za sada smo dobili samo naputak da treba elaborat, međuvlasnički ugovor (koji je nemoguće dobiti potpisan od druge strane) ili sudsko razvrgnuće vlasništva i to nam je jedina opcija, ali neznamo kada nju moramo pokrenuti, kako i koliko traje?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija