Jump to content

mimoza88

Korisnik
  • Broj objava

    12
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je mimoza88 objavio

  1. Poštovani, Zanima me sljedeće:2015 g. kupila sam stan dok sam bila u brakorazvodnoj parnici. Pu me nije oslobodila placanja od poreza na promet nekretnina. Zalila sam se i u 2019 stiglo je rijesenje da zalba nije prihvaćena. Ima li smisla ici na drugostupanjski postupak. Brak je pravomocno razveden u 2017. Zahvaljujem na odgovoru.
  2. radim već 7 godina u privatnoj firmi, koja je prodala dio firme i vjerojatno cu u sljedecih mjesec dana dobiti otkaz.. zanima me koja su moja prava, u smislu otpremnine, otkaznog roka, naknade za godišnji odmor za 2014. i sl..
  3. lokada" ne uklapa u uspješnu shemu dva roditelja- dva doma- suradnja, a drugom da komuniciranje s djetetom i telefoniranje x-puta dnevno odnosno informiranje među roditeljima i "puhanje za vratom 18 od 24h" nisu iste stvari. Nastojat će kod oboje postići razumnu a za dijete dovoljnu mjeru, plus poraditi na svemu onom što niste naveli a iziđe na vidjelo. Očekujte to svakog tjedna nadalje. nadzor je dodjeljen zbog: nesuradnje među roditeljima i nepravilne komunikacijeizmeđu roditelja ... te je i vještak preporucio nadzor, a czss ga dodjelio.. u czss sam upravo bila i dobila dokument: indiviualni plan promjene, gdje je opis sadržaja trenutne životne situacije, procjena potrebe i sl.. te sam dobila zapisnik kojim se suglasim da se provede nadzor...riješenje nikakvo nisam dobila što se tiče telefonskih poziva, ne očekujem da ću dijete zvati x puta dnevno kad je kod drugog roditelja, al u tri dana bar očekujem da se jadn put čujem s njim...imam li na to pravo?
  4. sve navedeno pitam jer dosad nisam imala ugodna iskustva od strane czss...cinilo mi se da uvijek pogoduju ocu..kako god vama to nerealno izgledalo..
  5. kontektno je riječ o postupku brakorazvoda, roditelji ne zive skupa vec godinu dana, dijete uredno vidja oca svaki dan, sada je obavljeno vještačenje od strane vještaka koji je donio mišljenje da dijete boravi s jednim roditeljem tjedan dana, te tako i s drugim, te procjenio da oba roditelja imaju jednake roditeljske kompentecije...predlozio je nadzor za izvršavanje roditeljske skrbi od czss, jer je rijec o visokokonfliktnom razvodu, gdje roditelji ne komuniciraju... odnosno otac ne dopusta majci kontakt s djetetom kad je kod njega..telefonski...zatim ako dijete nije bilo u vrticu ne obavjesti majku i sl sutra sam pozvana u czss glede obavijesti o nadzoru...pa me zanima sto mo0gu ocekivati ,odnosno sto slijedi...hocu li dobiti neko rijesenje, plan i sl...kako se sutra ponasati te kako se voditelj nadzora prema meni treba ponasati..odnosno kad mogu primjetiti da njeno ponasanje nije objektivno
  6. zanima me: što točno voditelj nadzora radi, što sadržava program nadzora, te što voditelj nadoza ne smije raditi, odnosno kako primjetiti jel on objektivan u svom radu.. dolazi li voditelj nadzora u kuću, kako se prema njemu ponašati i sl
  7. Što je točno nadzor od CZSS, pri brakorazvodnoj parnici, u slučaju kada se roditelji nemogu dogovoriti o susretima i druženju, te s kojim će roditeljem dijete živjeti!
  8. možete ga vi zatražiti, ili pak drugi roditelj ili Sud..riječ je o psihološkom vještačenju dijete kod dječije psihologa, te psihijatrijsko vještačenje roditelja. Za dijete je to jako traumatično.. Moje iskustvo s navedenim vještačenjem je jako loše..profesionalnost jako loša...u psihologa se odvijaja na način da imate vi kao roditelji riještiti testove od 2h, razgovor psihologa s dijetetom, te razgovor superuznika s psihologom, a kod psihijatra se odvija na način da obavite nekakav razgovor od sat vremena o tome di raditi, di ste zivi, kad se upoznali, zasto je brak propao i sl... sve skupa po meni jako razocaravajuce...jer se ipak ne ulazi u dubinu problematika..al Sud ipak presudu donosi na temelju navedenog vještačenja... neznam gdje zivite..al cini mi se da je Zagreb po tom pitanju najbolji... odnosno ima najkvalitetnije vještačenje
  9. što bi Sudu značilo onaj roditelj koji se ne osjeća "povlašteno", na temelju čega Sud to procjenjuje? Isto tako u važećem Obiteljskom zakonu presuda se mora donijeti na sljedeći način primjerice: dijete živi s majkom, a otac ga viđa 50%, odnosno svaki drugi tjedan ili obrnuto...što znači da se mora odrediti primarni skrbnik..jer pojam zajedničko fizičko skrbništvo ne postoji...prema tome, jedan se roditelj može tu osjetiti ugrožen..
  10. Zanima me po trenutno važećem Obiteljskom zakonu, kako ce Sud odrediti s kojim roditeljem će dijete "živjeti" a kojega će vidjati, ako je vještak donio procjenu da dijete kod jednog roditelja boravi 7 dana, kod drugog 7, znači imaju 50/50, gdje je onda adresa stanovanja djeteta.
  11. ... jos nema znanstvenih dokaza o tome koliko je ovakav način viđanja dobro za dijete a koliko nije...Međutim ima mnogo pitanja na koja je teško odgovoriti... te koje zakon u RH nije dobro definirao...primjerice... u postojećem Obiteljskom zakonu čl. 100 i 101 striktno piše da kod jednog roditelja živi, a drugi ga viđa, što znači da Sud ako odredi sedam dana kod jednog roditelja, sedam kod drugog..on ipak mora odrediti da dijete kod jednog roditelja "živi", a drugi ga viđa. Zakon o prebivalištu RH ne predviđa dva mjesta prebivališta. Također u prijedlogu novog Obiteljskog zakona ne spominje se da postoje dva mjesta prebivališta. Što će Sudu onda u ovakom slučaju presuditi.?.odnosno što može... "dijete će živjeti s jednim roditeljem, a drugog viđa 50 %" Dijete će prema Nacrtu Obiteljskog zakona 2013. moći provoditi podjednako vrijeme s oba roditelja, samo pod uvjetom da su se roditelji o tome sporazumjeli, da nema konflikta između roditelja, da oba roditelja žive u blizini škole. Što ako postoji konflikt? Kako to riješiti? ako trenutno CZSS ne odrađuje svoj posao kako treba...kako izbjeći manipulaciju dijetetom u tom slučaju?
  12. pitanje: riječ je visokokonfliktnom razvodu gdje se vodi rat oko toga s kime će skoro petogodišnje dijete živjeti..ubravo zbog toga je provedeno multidisciplinarno vještačenje, koje je dalo mišljenje da za sada predlaže da dijete jedan tjedan živi kod jednog , a drugi tjedan kod drugog roditelja, obzirom na činjenicu da roditelji žive u neposrdnoj blizini, te da se za godinu dana provede kontrolno vještačenje. Jel ovdje riječ o "zajedničkom fizičkom skrbništvu".. postoji li takav pojam u Obiteljskom zakonu RH..Obzirom da prema čl. 100 i 101 Obiteljskog zakona stoji da dijete živi s jednim roditeljem, a drugi ga viđa. Hoće li sudkinja na temelju vještačenja donijeti presudu? Također moram napomenuti da otac ne živi u neposrednoj blizini, nego 15 kn dalje, al to nažalost nemogu dokazati.. kako se alimentacija određuje u ovom slučaju
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija