Jump to content

Yog

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Prije par dana dobio sam upozorenje pred ovrhu za plaćanje duga za parking od "Obale i Lučice" Zadar, prema kojem sam dužan platiti 105,00 kn. Prema njihovom izvodu iz poslovnih knjiga "kazna" je dospjela 13.09.2003.g. Dobio sam uplatnicu na kojoj piše "Dug za parking." Može li se na ovu situaciju primijeniti Zakon o prekršajima (zastarni rok bio 2 g., sada je 4 g.) prema kojem je nastupila zastara? Mogu li oni provesti ovrhu kao da se radi o redovnom računu za koji je zastarni rok 5.g? Unaprijed hvala.
  2. Molio bih za pokušaj rješenja sljedećeg problema: Prije cca dvije godine sklopio sam sa investitorom ugovor o zamjeni nekretnina. Ugovorom se mijenja moje zemljište za stan u zgradi koja će biti izgrađena. Ugovor je ovjeren kod javnog bilježnika. S obzirom da je zgrada pred dovršetkom, postavlja se pitanje plaćanja poreza. Nedvano, u kontaktu sa poreznom upravom rečeno mi je da ću morati platiti porez na stan, kao i kaznu jer sam navodno trebao platiti porez na stan po sklapanju ugovora o zamjeni, iako stan (kao niti zgrada) tada nije postojao. Uvidom u zemljišne knjige, utvrdio sam da se investitor još nije uknjižio na zemljište koje sam dao u zamjenu za stan (slučajno ili namjerno-porez?). Također, iako u poreznoj tvrde da sam u prekršaju, u posljednje dvije godine nisam dobio nikakvo upozorenje tj. poziv na plaćanje poreza (nedovršenog stana). Molio bih cijenjeni auditorij za prijedlog rješenja ovog problema. Unaprijed hvala.
  3. Hvala na brzom odgovoru! Radi se o dodavanju djelatnosti vezanih uz poslovanje nekretnina. (nekoliko njih prema klasifikaciji djelatnosti). Od dokumentacije imam staut i društveni ugovor (oba iz 1993.) Ako sam dobro shvatio, dovoljno je da oba osnivača (člana uprave-radi se o malom obiteljskom poduzeču) sa ta 2 dokumenta odu kod javnog bilježnika i sve riješe?
  4. Trebao bih dodati neke djelatnosti u predmet poslovanja trgovačkog društva (d..). Može li mi netko reći koje dokumente moram imati prilikom odlaska javnom bilježniku? Moram li sam raditi izmjenu statuta/društvenog ugovora (ili potpuno novi dokument ili to može učiniti javni bilježnik? (čini mi se problematično jer zadnji statut i društveni ugovor koji imam je iz 1993.g. i čine se dosta zastarjeli). Unaprijed hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija