Jump to content

Dražen Lacković

Korisnik
  • Broj objava

    9
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Znam da ima ljubomornih susjeda ali moji su ok, a i nikome nisam ništa govorio o tome. Neznaju da nisam prijavio.....
  2. E upravo to me zanimalo. Nije neka strašna kazna i čekam dok me neko ne posjeti, a onda se nema smisla previše prepirati s njima nego eventualno malo izjadati da siromašno živim zbog kredita i tek sam nedugo skupio para za tv. Nadalje pristanem na pretplatu i to je to. Hvala svima na odgovorima i javim dok mi stignu kolege s HRT-a.
  3. Slažem se s tobom u potpunosti al se bojim da mi nakon nekog vremena na temelju svojih izjava, koje im sud priznaje ne naplate zaostatke. Onda sam gotov jer sam zbog useljenja u debelom minusu a imam i kredit za kuću.
  4. Da, nažalost istina je. Suci takve slučajeve koriste da si nabiju normu i rješavaju ih po kratkom postupku. Vjerojatno ni ne pročitaju i unaprijed se zna ishod. Možda je ipak najbolje da prijavim tv, iako osobno znam dosta ljudi koji nisu prijavili godinama i nitko im nije dolazio. Ali znam i dosta onih koji su morali platiti zaostatke.
  5. Auto nemam i na sudu bi se to lako utvrdilo al ima ga žena pa opet dođe na isto. Možda ipak najbolje da se pomirim s tim i da plaćam tv koji gledam pola sata tjedno. Hvala svima na savjetima.
  6. Ne kužim na koji način mogu dokazati da posjedujem tv duže vrijeme, pogotovo ako račun nije bitan. Nije valjda da kontrolor može napisati bilo što u izjavi i da mu sud to prizna.
  7. Sad sam opet zabrinut. Ako ne prijavim odmah, da li mi oni kasnije mogu naplatiti zaostatke i na temelju čega? Ako prijavim odmah račun nemam jer sam tv dobio na poklon. Auto nemam na svoje ime, laptop je star 5-6 god i isto nemam račun. Jedino mob je na pretplatu od prije 2 mjeseca.
  8. Hvala na brzom odgovoru. Znači mogu mirno čekati, a dok se neko pojavi ne pustim ga u kuću osim ako nabavi sudski nalog a to je malo vjerojatno
  9. Lijep pozdrav svima! Molim savjet u vezi HRT preplate. Prije dva mjeseca sam uselio u novu kuću a dosad sam bio u kučanstvu koje plaća pretplatu. Proučio sam forum i zakon o rtv pretplati ali i dalje se dvoumim prijaviti prijemnik ili ne. Kuća nema vanjsku antenu ali se teoretski tv može vidjeti kroz prozor. Da li u slučaju sudskog postupka vrijedi izjava kontrolora da je vizualno utvrdio postojanje prijemnika iako nije bio u kući i nema moj potpis. Auto i mobilni internet glase na ženu koja nije vlasnik kuće a ja imam jedino pretplatu za mob. Ako duže vrijeme ne prijavim tv da li mi HTV može kasnije naplatiti zaostatke na temelju datuma prijave prebivališta pošto sam vlasnik kuće. Hvala unaprijed !
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija