Jump to content

ante3

Korisnik
  • Broj objava

    82
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Postignuća

  1. Evo danas uplaćena stipendija sa izostacima, plaćeno je pet mjeseci. Ipak je krenulo brže od očekivanog.
  2. Obveza je ovjeriti i poslati ugovor u dva primjerka jer oni u Zg jedan ugovor zadrže kod sebe, a drugi ti vrate. Cjena ovjeravanja je 70 kuna.
  3. Ne znam ide li se abecedno. Imam dvoje djece, skupa poslani zahtjevi i odobrene stipendija za oboje. Jedno rješenje stiglo prije 2 tjedna, a drugog još nema. Prezime mi je na početku tj. počima sa "B".
  4. Evo počeli su stizati ugovori o stipendiranju. Moja malena jutros dobila udovor i sad ga triba ovjerit kod javnog bilježnika i vratiti u Ministarstvo.
  5. Zanima me je li pin i kartica koju ste dobili poslana na ime vas kao roditelja ili vašeg djeteta. To vas pitam jer sam prije pet dana dobio pin na moje ime (nemam račun kod HPB), a moja malena čeka stipendiju. Zanimljivo je i to da je pin poslala HPB Varaždin a ja živim u Splitu.
  6. Već misec dana poslao potpisan ugovor i na tome je stalo. Ne znam koliko se čeka ali škola će završiti a stipendija još nije počela. Bit će dobro ako je uopće daju jer je situacija takva da je sve moguće. Pozdrav svim članovima i čitateljima foruma!!!
  7. Pravila, odnosno kriterij za dodjelu stipendija je poznat, broj učenika kojem je odobrena stipendija je poznat pa me sad čudi zašto taj popis ne objavljuju kako su obećali. Ne vjerujem da im je server pao nego kao da namjerno ne žele objaviti taj popis. Od samog početka sve je nekako tajanstveno.
  8. Bio sam 31. siječnja 2008. godine na prvostupanjskoj komisiji u Splitu (3.put) i ocjena komisije je RVI 30%, trajno. Drugostupanjskog rješenja još nema ali čitajući dosadašnje članke na forumu shvatio sam da je trend čekanja oko godinu dana. Jučer sam bio s prijateljem u kafiću i viodio njegovo drugostupanjsko rješenje koje je dobio prije dva dana. Isto 30% trajno ali je bio na istoj komisiji kao i ja, ali 4 miseca kasnije. Jutros opet ista stvar, drugi prijatelj također dobio drugostupanjsko a bio na komisiji u travnju prošle godine. Ne mogu se načudit niti shvatiti kojim redoslijedom rade na toj komisiji. Pa ljudi moji jeli moguće??? izgleda da je, kod nas je sve moguće!!! Pozdrav svima!!!
  9. Ja sam već dva puta radio obradu i saznao sam zašto je neki liječnici naplaćuju a neki ne. Kad sam bio prvi put na obradi prije 3 godine oktorica u Splitu kod koje sam bio pacijent 20 godina mi je naplatila obradu 250 kuna. Još sam radio u HV i nakon 7 mjeseci bolovanja mi je pisala obradu i naplatila. Nakon odlaska u mirovinu promjenio sam liječnika, a on mi je prošle godine pisao obradu i nije mi ništa naplatio. Pitao sam ga jeli pravilo da tu uslugu naplaćuju, a on mi je rekao da mogu a ne moraju to naplatiti. Taj novac pripada njima osobno i sami odlučuju kome će naplatiti.
  10. Već duže vrijeme nitko ne spominje stipendije za učenike, odnosno studente. Natječaj je bio već odavno, a na stranicama MOBMS-a nema ništa osim teksta tog natječaja. Dali ima ikakvih saznanja kad bi se tribao pojaviti spisak učenika kojima je odobrena stipendija. Vjerujem da moguća informacija zanima veći broj posjetitelja ovog foruma. Pozdrav svima !!!
  11. Svim vjernicima, braniteljima i ostalima koji prate ovaj forum želim čestit i blagoslovljen Božić !!!
  12. Nije nikakva tajna, žalio sam se na dobivenih 20 % i u žalbi tražio pregled na dlp. Pozvali su me i nakon razgovora s liječnicom iz komisije dobio sam 30 %. Mogu ti reć da je bila korektna, normalno smo pričali i na kraju se žalba isplatila. Rekla mi je "da se nisi žalio i došao na pregled ja bih potvrdila postotak sa plp". Sad sam procjeni isplati li se žaliti. Ne tvrdim da svi prolaze na ovakav način ali nemaš šta izgubit. Pozdrav i sritno !!!
  13. Ako si u žalbi naveo da tražiš pregked onda će te pozvati, a ako nisi neće te pozvati. Žalba se rješava kad predmet dođe na red, tj. ne rješava se posebno. Ovo ti govorim jer sam imao takvu situaciju. Pozdrav i sretno !!!
  14. Ali taipan je rekao da je na MOBMS-u izašao popis onih koji su zadovoljili uvjete za dobijanje stipendija. To me zanima ali ne mogu nać.
  15. Pokušao sam naći spisak djece kojima je odobrena stipendija ali nisam uspio. Može li mi netko pomoći tj. objasniti gdje se točno nalazi popis. Nemojte mi samo reći da je to na stranicama MOBMS-a nego točno gdje na toj stranici. Zahvaljujem!!!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija