Jump to content

Avalonise

Korisnik
  • Broj objava

    11
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Može li osoba upitnog mentalnog stanja i vidljive fizičke nesposobnosti dobiti skrbništvo nad djecom? Vezano uz mentalno stanje, ne znam postoji li liječnička dokumentacija, ali i ako postoji, zataškava se, pa može li se i zatražiti na dodjeli skrbništva da se napravi psihijatrijsko vještačenje? I o čijem to trošku ide?
  2. NJegova bivša šogorica i njen muž. Bivša žena živi s njima.
  3. Onda je odluka suda definitivno pogrešna, jer je on trenutno našao posao gdje ima plaću 2500kn, živi i dalje s roditeljima i bakom (kuća je njihova) i nema apsolutno nikakvih drugih primanja. Sad me samo još interesira, prvo dvoje djece je u postupku posvajanja, ali ipak je i za njih donesena odluka o alimentaciji. Je li to moguće?
  4. Djeca imaju 10, 9, 6 i 2. Ali on nema vlastitu nekretninu, živi još sa roditeljima.
  5. Ok, hvala.. jer problem je u tome, prijatelj mi ima četvoro djece, odluka o alimentaciji je donešena da sveukupna alimentacija bude 4700kn, (na njegovu plaću od 4000kn) i to piše u rješenju suda!
  6. Poštovani, interesira me koja je max visina alimentacije za četvoro djece koju sud može dodijeliti, zaposlenoj osobi koja ima plaću 4000kn, a koja je pak visina za nezaposlenu osobu, također za četvero djece. Hvala
  7. Hvala na savjetu, i ja mislim da je bolje ignorirati nego povlačiti se po sudovima tko zna koliko dugo. Samo želim da i mene i moju bebu ostave na miru, a nemam drugog rješenja.
  8. A kako onda da tu babu pritisnem da mi veli ime. Ili da tužim njenu obitelj za sve što su mi priuštili?
  9. Prije dva mjeseca sam rodila djevojčicu. Zaručnikova obitelj je od početka bila protiv djeteta, a pogotovo baka. Govorilo se da podmećem dijete jer želim njihovu kuću itd. Preko svega toga sam prelazila iako je sav taj stres rezultirao time da sam rodila mjesec dana prije, te ostala bez mlijeka. Neki dan sam doznala od iste te bake da je njoj neki čovjek rekao da sam rodila kopile i da sam svom zaručniku podmetnula dijete te da sam ga varala gdje sam stigla. Neznam ime tog čovjeka (mada sumnjam da je to također proizašlo iz te obitelji). Sad me zanima ima li tu ikakve osnove za tužbu za klevetu protiv nepoznate osobe s tom bakom kao glavnim svjedokom. Što mogu učiniti da zaštitim djete i sebe od tih priča i te obitelji koja mi je nanijela previše zla? Hvala
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija