Jump to content

pravnica5555

Korisnik
  • Broj objava

    22
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je pravnica5555 objavio

  1. Poštovani, Jučer sam preko e-građana dobio poruku da je pokrenuta ovrha te su mi sredstva sa tekućeg sva zablokirana kao i sve kreditne kartice. Radi se o sporu iz 2021. preko radničkog sindikata koji je u cijelosti plaćen i imam dokaze o uplati. Moje pitanje je sljedeće što mi je dalje činiti, do sada nikad nisam bio blokiran nikad kasnio s uplatama? Da li da idem na Finu i prilozima dokaze o uplatama? Odvjetnik je kontaktiran i danas ide na sud
  2. Znaci, ostali suvlasnici nisu obavjesteni dodatno o tome vec se jedino vidi naravno kada je uknjizba ko sto svi mogu vidjeti? Da li je dovoljno otici do javnog biljeznika i napisati napraviti darovni? Da li se kakav porez naplacuje?
  3. Pozz, vlasnika sam 1/6 nekretnine u kojoj zivimo ja i suprug. Darovnim ugovorom darovala bi 1/6 svog dijela suprugu. Ostali vlasnici su iz moje obitelji. Zanima me koji je postupak, da li ostali suvlasnici također dobivaju obavijest o tome da je darovan taj dio ili ne?
  4. Ali nisam vlasnik niti pokretnine, i ovo nije bio sudski ovrsitelj. Osobno se predstavio da dolazi iz Eos Matrixa!
  5. Nisam nicega vlasnik 1/1 i nisam dobila nikad nista od suda ili nesto tako. Dug sam prestala otplacivat prije koji mjesec, tako da nikakvih logicnosti nema.
  6. Posto nisam bila kod kuce nisu ju htjeli nikome ostaviti, rekli su da ce poslati postom onda. Ali predstavili su se da su iz Eos Matrixa i da traze osobno mene. Da li je tako nesto dozvoljeno, uznemiravanje, dolazak na kucnu adresu?
  7. Pozz, vezano za ovu temu zanima me sljedece? Da li je zakonski dozvoljeno da djelatnici EOS MATRiXA dolaze fizicki na kucnu adresu dostavljat obavjesti, odluke? Naime preuzeli su moj dug od PBZ banke u iznosu 15.000 kn. Ne javljam im se na broj,te sam pustila sve neka ide na ovrhu preko racuna posto sam zaposlena i svaki mjesec mi se skida 1/4? Da li je ovakav nacin uopce dozvoljen? Hvala
  8. Znaci poslodavac uplacuje ovrhovoditelju prvo, do 1/4?
  9. Da li ce poslodavac to posebno vrsiti preko administrativne zabrane ili kako, do njavise 1/4? Uz njihov dopis (RBA) dostavljena je i od javnog biljeznika ovjerena zaduznica kao jamstvo zapljene.
  10. Pozz, Imam sljedecu situaciju. Racun mi blokiran preko FINE se naplacuje odredeni ovrhovoditelj. Trenutno sam u nepovoljnoj financijskoj situaciji i imam nenamjenski kredit u RBA cca 70 000kn i vec sam 2 rate u zakasnjenju. Poslali su mi u firmu dopis o zapljeni place pa me zanima da li ce sada poslodavac prvo njima isplacivat dio duga svaki mjesec a ovi na FINI ce cekati na red iako su oni prvi krenuli za zapljenom sredstava? Hvala na odg,
  11. Ako sam dobro razumjela, banka se onda prvo naplacuje preko administrativne zabrane poslodavca a ostale blokade cekaju na redu cekanja u Fini? Znaci ne moze mi se preko 1/4 ovrsiti placa ako bi banka aktivirala sredstvo naplate?
  12. Poslodavac mi po zakonu ona moze skidati 1/4 od place za ovrhe preko Fine i dodatno jos pljenidba preko banke? Karikiram ako mi placa 4.500 kn. Poslodavac mi skida 1/4 znaci 1100kn za Finu, ostaje mi 3400 od place. Koliko moze onda jos banka uzeti mjesecno?
  13. Pozz, Moze li pomoc kod jedne situacije. Naime, racun mi je ovrsen od strane jedne banke i jedne kuce (online pozajmice) max iznos 15.000. Imam gotovinski kredit u jednoj banci di mi je rata dosta velika i ne zele mi izaci u susret da smanjim ratu tj da krediti produze i bojim se da necu moci otplatiti. (Ostala je glavnica u iznosu 79.000 kn). Zaposlena jesam i poslodavac mi svakog mjeseca skida 1/4 sa place. Iz banke mi se prijete da ce aktivirati sredstvo pljenindbe na placu ako necu moci izvrsavati uplate. Da li mogu to iako imam vec blokirani racun i svaki mjesec se vrsi pljenidba 1/4? Na sebi nemam nikakve pokretnine u vlasnistvu ni nekretnine. Sto mogu oni kao banka uciniti?
  14. Pozz, nakon obavljenog pripravnickog staza kod istog poslodavca u trajanju od 1 godine, sklopila sam ugovor na neodređeno uz probni rok u trajanju 6 mjeseci? Da li mi poslodavac zbog nezadovoljavanja na tom probnom roku moze uruciti otkaz u tih 6 mjeseci probnog roka?
  15. Mogu ako dug pojedinog ovrhovoditelja prelazi 40.000 kn ako ne ne mogu
  16. Da li me mogu ovrsiti posto se nalazim na porodiljnom dooustu. Znam da ne mogu, jer su od ovrhe izuzete rodiljne naknade ali me zanima da li mogu primjerice pokrenut drugi oblik ovrhe na nekretnini ili slicno posto se iz ovog nece moci naplatiti dok se ne vratim na posao. Lp
  17. Poštovani, imam dug prema PBZ card-u u iznosu 21000 kn, te charge kartici u iznosu 4500 kn, raskinut je ugovor i dospjelo na naplatu sve. U 9 mj stigla mi obavijest od odvjetnickog drustva da ako ne uplatim cijeli iznos da ce pokrenuti postupak prisilne naplate pred nadleznim instutucijama. Slala sam im povratno mail da ne mogu sve otplatiti odjednom vec im predlozila da uplacujem koliko mogu dok se ne vratim na posao jer su mi primanja drasticno umanjena na sto nisu pristali. Ja se nalazim na porodiljnom dopustu do 3 mj 2021., zanima me sto i kako dalje. Da li me mogu ovrsiti, posto se nalazim na porodiljnom (znam da su porodiljne naknade izuzete iz ovrhe). Da li mogu pokrenuti neki drugi postupak dok se nalazim na rodiljnom ili ce sve cekati taj 3 mj kad se vracam u radni odnos i uzimat redosljedom koji ide?
  18. znaci sastave ugovor o diobi i ovjere ga kod javnog biljeznika, a koji je to angazman geodet?
  19. Poštovani, zanima koja je procedura kod raspodjele imovine tj temeljem ostavinske rasprave dvije sestre su od pokojnog oca naljedile kuću i zemljišta, sada se one zele podjeliti da svakoj pripadne jednak broj zemljišta tj da glasi svaki dio pojedinacno...koja je procedura kod javnogbiljeznika, dali one moraju sastaviti ugovor o raspodjeli imovine ili to sve radi javni bilježnik... Zahvaljujem se
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija