Jump to content

Gringo

Korisnik
 • Broj objava

  1619
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  5

Gringo je zadnji put osvojio dan rujan 2 2015

Gringo objavljuje sadržaj koji korisnici cijene!

3 pratitelja

O Gringo

 • Rang
  Veteran

Osobni podaci

 • Web stranica
  http://www.ravnopravno-roditeljstvo.com/

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

 1. Obiteljski zakon točno propisuje okolnosti kod kojih dolazi do oduzimanja skrbništva, a i kada se to desi nije trajnog karaktera. Okolnosti koje vi opisujete ne dovode do gubitka skrbništva. U eventualnom sudskom postupku koji bi se proveo ako ne dođe do dogovora roditelja, sud bi mogao razmotriti i varijantu da jedan roditelj ima samostalno skrbništvo, a to znači da drugi roditelj nema mogućnost suodlučivanja oko npr. izbora škole, vanškolskih aktivnosti, izbora zdravstvene skrbi za djecu i sl. Vaš prijedlog oko buduće organizacije života djece na način da provode podjednako vremena sa oba roditelja u skladu je sa desetinama znanstvenih i stručnih radova objavljenim u posljednjih dvadesetak godina kao najbolji interes djece.
 2. Iz ovoga što ste naveli ne vidim u kojem dijelu je centar pristran?! Pa vama je dijete povjereno na zajednički život? Ako ima još nešto što niste napisali, a odnosi se na njihovu pristranost prema djetetovom ocu, onda to i napišite.
 3. Gringo

  TEST NA DROGE

  Znate kako ćete najbolje odgovoriti na situaciju u kojoj ste se našli? Tako da se testirate na droge i na taj način pokažete da su tvrdnje suprotne strane neistinite! Nije mi jasno zašto gubite vrijeme baveći se time dali će se suprotna strana testirati ili ne?!
 4. Gringo

  skrbnistvo

  Ako se vodimo mišljenjima i odlukama koje se donose na temelju prevaziđenih mitova, predrasuda i stereotipa, onda zaista ovo uopće nije jednostavno. No, ako ponekad zavirimo u znanstvene i stručne radove, onda možemo pročitati da ne postoje dovoljni dokazi koji bi podržali odgađanje uvođenja redovitih i učestalih sudjelovanja oba roditelja s bebama i djecom. Koga zanima može na stranicama prestižne American Psychological Association pronaći konsenzualno izvješće 110 vrhunskih znanstvenika upravo o ovoj problematici. Donosim link samo na sažetak https://psycnet.apa.org/record/2014-03984-002
 5. U ime malodobnog djeteta odričete se nečega što pripada djetetu?! Naravno da sud niti u kom pogledu ne obvezuju međusobni dogovori roditelja na štetu djeteta. Dijete ima pravo na uzdržavanje isto kao što ima pravo na osobne odnose sa vama.
 6. Uz ovo što vam je već odgovoreno, dodao bi samo nekoliko rečenica za koje smatram da su vrlo bitne za razvoj postupka jer imam dojam da već u startu malo krivo postavljate stvari. Otac djece mora biti svjestan sljedećeg: Nema rješenja preko noći i nemojte očekivati da će se netko drugi boriti za vašu djecu ako to niste spremni sami! Ovo su postupci u kojima nema univerzalne formule u koju ćete uvrstiti nepoznanice i dobiti rješenje, već postupak oko buduće organizacije života djece može potrajati nekoliko godina. Da li je otac spreman na jednu dugotrajnu i iscrpljujuću borbu (emocionalno i financijski) i da li već zna odvjetnika sa kojim će dogovarati strategiju postupanja? Nemojte se ljutiti, ali kad čujem pitanje "Da li tu otac ima uopće šanse u borbi za dijete?" uputim ga Vidovitom Milanu ili u kladionicu. Od svega što ste napisali, meni bi za početak bilo puno važnije dobiti odgovor na sljedeća pitanja: Koliko se otac do sada bavio djecom? Kako vidi svoj odnos sa njima? Kako vidi buduću organizaciju života djece?
 7. Gringo

  vjestacenje djeteta

  Vještačenje koje je svrha samo sebi ništa neće riješiti. Pokušajte prvo dogovoriti termine za razgovor sa djetetom u Poliklinici za zaštitu djece i mladih grada Zagreba uz liječničku uputnicu. Morate uzeti u obzir da se na takve termine čeka par mjeseci. Ono što je kod vas otežavajuće prilikom dogovora tih termina jest da je dijete sa vama određenim danima u određeno vrijeme, ali uz malo truda sve se može uskladiti. Ako odradite ovaj dio sa djetetom Poliklinika će dati mišljenje koje onda možete koristiti za eventualno početak nekog budućeg postupka.
 8. Nemojte se ljutiti, ali već nakon prvog vašeg posta uočio sam ove dvije vrlo problematične rečenice koje niste dovoljno razjasnili. U prvoj vi sebe prikazujete kao žrtvu sustava, ali nigdje ne pojašnjavate kako se ta vaša uvjerenja i razmišljanja odnose na zajedničko malodobno dijete?! Nema znaka jednakosti između vaših potreba i osjećaja i djetetovih, to je nešto što roditelji vrlo često zanemaruju! I druga u kojoj navodite da dijete neprestano izjavljuje da želi živjeti sa vama. Nigdje niste naveli dob djeteta? Ali bez obzira na to tvrdim da dijete te dobi, osim ako nije pod pritiskom, neće to neprestano kao papigica ponavljati. Sad me zanima tko navodi dijete te dobi da neprestano izjavljuje da želi živjeti sa vama? Ako to netko radi ispred institucija onda takvu osobu treba prijaviti nadređenima u skladu sa procedurom. Ako to radite vi, onda ste na vrlo skliskom terenu, a jedna od posljedica može biti i ova izmijenjena sudska odluka. A ovo sve pišem zato što sam u zadnjem vašem postu pročitao sljedeću rečenicu: Sad me zanima sljedeće: Da li otac zlostavlja dijete? Ako je vaš odgovor da, da li ste ga prijavili nadležnim institucijama i što su poduzele? Ako je vaš odgovor ne, onda tvrdim da ovo nije normalna situacija da dijete plače kad ide kod oca i prema pokazateljima u ovakvim slučajevima velika je vjerojatnost da se radi o izmanipuliranom djetetu. Prema tim pokazateljima u samo dvije situacije dijete će odbijati roditelja: a) ako ga taj roditelj zlostavlja, b) ako je to odbijanje uvjet bezrezervne ljubavi od strane roditelja s kojim je dijete do sada živjelo i to je ta manipulacija. Nadam se da sam pogriješio.
 9. Kao što sam i napisao, pošaljite mi obrazloženje sudske odluke i mišljenje Poliklinike za zaštitu djece i mladih grada Zagreba. Zacrnite imena, ostavite naziv suda i može ime sutkinje
 10. Pročitao sam na stotine presuda u postupcima obiteljsko-pravne zaštite. S posebnom pozornošću pratim obrazloženja istih i zaista nakon nekih bi mi dobro došlo jačanje tijela i uma uz jogu. Moram priznati da još nikada nisam pročitao ovo što vi tvrdite i samim time to je jako zanimljivo za mene. Volio bi pročitati obrazloženje te presude i naročito mišljenje Poliklinike za zaštitu djece i mladih grada Zagreba. Ako ste sigurni u ovo što tvrdite, anonimizirajte presudu, pošaljite mi je u inbox, nisu mi bitna imena, bitno mi je samo naziv suda koji je donio takvu presudu. Za desetak dana imam sastanak sa ministrom pravosuđa također u vezi jedne presude obiteljsko-pravne zaštite i mogao bi mu pokazati vašu.
 11. Čitajući postove koje ste objavili imam dojam da bi ste vi nešto željeli, ali onda stalno nađete neku izliku, opravdanje zašto to ne činite? U čemu je problem? U konkretnom slučaju trebali ste najjednostavnije nazvati 192, prijaviti verbalno nasilje i nakon toga pisanim putem obavijestiti nadležni centar za socijalnu skrb. Svaki poziv na 192 se snima i njihova je dužnost izići na svaki poziv. Naravno ima i slučajeva kad nastoje izbjeći tu svoju obavezu, na to može utjecati i stav samog pozivatelja. U takvim slučajevima "nacrtate" se osobno u policijskoj postavi.
 12. Iz vašeg posta nije mi jasno da li postoji sudska odluka u pogledu ostvarivanja osobnih odnosa sa djetetom?
 13. Gringo

  viđanje djece

  Poštovana, predstavku na rad nadležnog centra šaljete Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Nije nužno na nikoga poimence nasloviti jer dolaskom vaše predstavke u ministarstvo oni tu predstavku delegiraju nadležnoj službi. Vi morate samo jasno napisati da se radi o predstavci ili pritužbi na rad određenog centra za socijalnu skrb. Ono što je bitno ovdje za naglasiti da resorno ministarstvo provodi upravni nadzor nad radom centra, a Hrvatska komora socijalnih radnika trebala bi provoditi stručni nadzor nad radom centra. Za tu provedbu oni dobivaju novce od resornog ministarstva. Ovo mi je malo čudno pitanje, možda zato što nisam detaljno upoznat sa predmetom!? Ako imate materijalne dokaze kojima možete potkrijepiti priču vezano uz pritužbu na rad centra onda ih svakako priložite. Kad govorimo o mišljenju centra prigovarat morate, prije svega, podneskom sud. Ako je iz tog mišljenja vidljiv i upravni i stručni propust onda također ministarstvu i komori. Ministarstvo neće kontaktirati oca već će proslijediti njegovu predstavku na očitovanje nadležnom centru za socijalnu skrb. Rokovi postoje, koliko će ih se pridržavati je upitno. Uz dužno poštovanje prema ocu djeteta kojemu nije lako, ali on je punoljetna osoba i mora preuzeti odgovornost za posljedice svojih postupaka. Pa ne može njemu netko stalno sa strane suflirati što da učini. On najbolje poznaje svoju situaciju i da li će spomenuti centru ili neće mora on odlučiti i nositi se sa posljedicama te odluke. Pa kako će preuzeti odgovornost kad djeca budu sa njime? Centri rade loše, ali nemojte im i vi davati argumente za isto.
 14. Ovaj "dogovor" kako ga vi opisujete nije u interesu djeteta, nije normalno da dijete ne spava kod vas. Da li sam dobro razumio navodite da kćer vas optužuje za razvod!? Ako se to dešava kćer pokazuje osobine induciranog djeteta i to je razorno po dijete. Prebacujući odgovornost na djetetovu majku koja je velika, ne možete izbjeći vlastitu koja se ogleda u izostanku pravovremenih reakcija. Ovo što navodite za mene je oksimoron ili kako kažu "drveno željezo". Vama skrb nije oduzeta, a povjeru djeteta na zajednički život ili barem daleko opsežnije vrijeme sa djetetom trebali ste zatražiti puno prije. Ono što je bitno da to možete zatražiti i sada. Što se tiče drugog dijela vašeg pitanja moram reći da bi bilo prilično neozbiljno na temelju nekoliko rečenica koje ste napisali licitirati o tome. Ono što je bitno u cijeloj ovoj priči da li ste vi zaista spremni na jedan dugotrajan postupak? Dali ste spremni interese djeteta staviti ispred vlastitih i majčinih? Na ovo vam je već željac odgovorio. Mene jedino zanima kako ste došli do iznosa od 2.450,00 kn?
 15. Kod koga je to otac ostavio dijete pa da po vama to nije normalna situacija?
×
×
 • Napravi novi...