Jump to content

Croata

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Lijep pozdrav svima, molim pravnu pomoć, s obzirom da nisam upoznat s pravnim propisima... Situacija je sljedeća. Prijatelj je vlasnik stana u jednoj zgradi koja je bila oronula. Troškove popravke sam u cijelosti platio ja u dogovoru s njim. Zanima me imam li pravo tražiti od drugih suvlasnika zgrade povrat cijene popravke... izašlo me sve oko 150 tisuća kuna, što nije baš mali iznos. Unaprijed hvala!!!
  2. Znima me je li moguće steći vlasništvo npr. stana ako je netko prijavljen da živi u određenom stanu (bez ugovora, rodbinska veza - npr. nećak je prijavljen da živi kod strica). Uzmimo scenarij da nećak živi u stanu strica, s prijavljenim prebivalištem u tom stanu, 15 godina. Može li tražiti upis vlasništva na taj stan? Ako ne, koja su prava tog nećaka?
  3. U stvari ne. Ne želim bit, ali fiktivno želim odradit uslugu prijatelju, bar da on tako misli...
  4. Namjerno unešen pogrešan OIB ili drugi podatci, tada?
  5. Ovako, smatra li se članom stranke ona osoba koja potpiše pristupnicu, ali namjerno dadne lažne podatke u pristupnici? Je li moguće potpisati pristupnicu u stranku, a ne biti član? Dakle, kako izbjeći status člana stranke, a ujedno potpisati pristupnicu? Nije bitno koja je stranka u pitanju. Vrijedi li tu pravilo da nije bilo volje da se pristupi u stranku ili ne? Da je potpisivanje stranke potpisano kao gluma, šala itd.? Bilo što. Hvala.
  6. Ovako, smatra li se članom stranke ona osoba koja potpiše pristupnicu, ali namjerno dadne lažne podatke u pristupnici? Je li moguće potpisati pristupnicu u stranku, a ne biti član? Dakle, kako izbjeći status člana stranke, a ujedno potpisati pristupnicu? Nije bitno koja je stranka u pitanju. Vrijedi li tu pravilo da nije bilo volje da se pristupi u stranku ili ne? Da je potpisivanje stranke potpisano kao gluma, šala itd.? Bilo što. Hvala.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija