Jump to content

Zironac75

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Postovani, zanima me da li se preuzimanje nekog rjesenja preko e-gradjana racuna kao da sam to nesto dobio postom? Samo da malo objasnim. Dobio sam rjesenje da moram nesto obaviti u roku 15 dana ali sam to dobio kao poruku na e-gradjanima. Na kraju dokumenta pise dostaviti: "elektroničku ispravu putem elektroničkog sustava (https://dozvola.mgipu.hr), te ovjereni ispis elektroničke isprave putem pošte na adresu...." Mene zanima da li je vrijeme za reagiranje (15 dana) krenulo teci sa danasnjim danom ili sa danom kada mi to rjesenje stigne na kucnu adresu? Unaprijed hvala i pozdrav!
  2. Pozdrav svima. Nadam se da ćete mi moći pomoći. Prvo ću malo opisati situaciju pa onda tražim pomoć. 2011 smo digli parnicu i onda smo odustali od nje. Naravno morali smo platiti troskove parnice. Ja sam svoje platio direktno na odvjetnika a mojoj mami je naplaceno ovrhom preko FINE. Sve bi to bilo u redu da nismo u 12,mj. 2021. ovrseni ponovo po istoj pravnoj stvari i to direktnom ovrhom. Znaci, sad vec drugi puta placamo istu stvar. Nasa odvjetnica sada to sreduje i novci ce nam biti vraceni na racun. To i nije preveliki problem ali je trosak vremena, zivaca i sl. Posto je u pricu ukljucen isti odvjetnik druge strane i ista druga strana da li je moguce podici nekakvu tuzbu protiv njih zbog lazne ovrhe? To rade namjerno jer je odvjetnik dosta jak i nitko mu nista ne moze. Radi se o manjem mjestu i znamo kakvi su tamo odvjetnici i suci. Mi smo zbog imovinskih stvari tamo vec preko 30 godina - i ludilo se nastavlja. Nema dogovora sa drugom stranom ali to je neka druga prica. Znam da cete mi reci da pitam svog odvjetnika ali svi odvjetnici su isti i nitko nece protiv "kolege" bez obzira koliko govno je kolega. Zato nam i je stanje u drzavi kakvo je sto nitko nece nikome reci da prestane raditi sr... Znaci, pitanje je sto se moze poduzeti protiv odvjetnika i protiv druge strane? Ima li nesto krivicno? Prekrsajno? Na komoru? Ministartstvo? Pozdrav i hvala!
  3. Pisao sam jednom portalu. Javila mi se novinarka i rekla da mora provjeriti i od tada do sad je prošlo 2 godine i ništa. Trogirski sud ima foricu da nikome ne odgovara. Od njih sam čekao rješenje o nasljeđivanju 14 godina i ne bi dočekao da nisam digao ustavnu tužbu. Ustavnom sudu je bilo potrebno 3x slati upite o spisu da bi dobili nekakav odgovor.... Ovo je samo nastavak "dobrog" rada toga suda. Suci se mjenjaju, predsjednici se mjenjaju a sve ostaje isto... Znate li vi možda nekog novinara koji bi objavio ovo?
  4. Hvala na odgovoru! Već jesam. Čak sam i bio kod njega, čak sam i pisao ministarstvu i nitko ništa. Ministarstvo je reklo da nema nikakvih nedjela u tome jer sud nema dovoljno sudaca. Predsjednik suda mi je ponovio isto to...i mogu se grebati...
  5. Pokrenuli smo parnicu za razvrgnuće i sada već 4 godine nije sazvano niti jedno ročište na Trogirskom sudu. Zanima me da li postoji neki zakonski maksimum koliko se može to odugovlačiti jer mislim da je 4 godine stvarno predugo!!
  6. Radi se o ostavini koja se ne može riješiti 25 godina. Tražim odvjetnika koji će u razumnom roku riješiti stvar. Ne želimo komplicirati, samo želimo što je naše i da počnemo koristiti svoju imovinu. Druga strana koči sve što može i onemogućava na sve načine da se to riješi. Čak nam je trebalo 14 godina da od Trogirskog suda dobijemo rješenje o nasljeđivanju. Sada čekamo 4 godine da krene ročište o razvrgnuću na nekim česticama i nikako… Želimo odvjetnika sa kojim ćemo se dogovoriti o nagradi i o vremenskom tijeku i da odvjetnik te stvari i rješava a ne da se ništa ne dešava godinama.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija