Jump to content

sonj

Korisnik
  • Broj objava

    15
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je sonj objavio

  1. Znači doživotno... Nema kraja.. Ako ponovno pošalju na ovrhu, da li to ide kao nova ovrha ili? mogu li se ja žaliti na one mjesece za koje sam dužan, a koji su u zastari? nikada se nisu naplatili ni kune, zato su i povukli ovrhu zbog nemogučnosti naplate... znači ni nakon 10 godina od duga ništa od zastare... oni ju povuku i opet vrate... i opet ponovno
  2. riješenje je pravomoćno i ovršno 24,07,2013. nisu se ni jednom nikako uspjeli naplatiti. to su računi za 8,9,10,11,12, mj 2012. god i 1. 2013. ovrha je povučena sa fine prije nekih 3 godine... na e građani imam samo jednog ovrhovoditelja kojeg već dugo plačam.. drugi su povukli ovrhe. mogu li oni i hoće li te ovrhe vraćati na naplatu kad hoće?
  3. pomoć molim. odvjetničko društvo mi j poslalo predmet u kojem stoji da dugujem HRT-u 480 kn+ sve zatezne kamate + troškovi+ svašta nešto. dug je poslan na ovrhu 2013. godine ali nisu se uspijeli naplatiti pa su povukli ovrhu.. dug je za nekih 5 mj iz 2012 i jedan mj iz 2013... imam li pravo i mogučnost na neku žalbu ili tražiti zastru? još uvijek sam ovršen i sad kad mislim da moji problemi polako nestaju izviru opomene za neka traženja koja su prije par godina povućena sa potraživanja
  4. u ht me prebacili na nekog odvjetnika.. iz otvjetničkog ureda kažu da je dug oko 1100 kn (glavnica 130 kn). nema ih u očevidniku ovrha, možda su povukli ovrhu jer se nisu mogli naplatiti.. imam li pravo na žalbu na zastaru ako ponovno pokrenu ovrhu?
  5. pozz danas me šef zove da moj broj moba prebaci na firmu (službeni ali da ostane moj broj na moje ime.. firma plača). nakon nekoliko minuta zove me šef ponovno da ne mogu na moj broj jer navodno u t comu imam neki dug 1000 kn iz 2013. prva riječ o tome, nikad nikakvo upozorenje, provjerom na e građanima nema ovrhe za to (možda je bilo pa povukli). šta da sad radim? dali imam pravo zatražiti zastaru na dug? na koji način?
  6. ovo je šef poslao odgovor da on radi sve po zakonu i da meni već uplačuje plaču na zaštićen račun
  7. Nema pravne službe u firmi.. nas smo trojica, a šef je i poslovođa i vlasnik i alfa i omega... udjelio mi je otkaz, papire još nisam dobio, tako da neznam ni zbog čega sam dobio otkaz (neznam šta je naveo)... rekao mi je da će njega zgleda ovšiti zbog moga duga i da će morati platiti sve obroke koliko ja radim (oko 3 godine)... nisam ni papire dobio ali vć dobivam od njega poruke tipa "šta ćemo sa tom ovrhom".. kad je dobio opomenu od njihovog odvjetnika odmah mi je to uvalio i rekao da dok to ne riješim da ne radim, a šta ja tu mogu??
  8. Pomoć!! Zatvorio sam obrt jel su mi se nakupili dugovi i blokiran mi je račun. Zaposlio sam se i šef uredno uplačuje plaču i fina uredno skida 1/3 (naplačuje se mirovinsko i porezna).. Sada je mom šefu došla opomena od jednog dobavljača (njegovog odvjetnika) koji potražuje svoje da šef uplačuje i njima na račun 1/3 ili če oni blokirati račun mog poslodavca... Drže se neke izmjene zakona iz 2014... šef mene prisiljava da potpišem izjavu da se slažem da 1/3 plače uplačuje i tom dobavljaču... šta raditi? 1/3 uzima fina, 1/3 potražuju ti dobavljači i ja bi trebao raditi za 1/3 plaće ili 850 kn.. Ili letim iz firme... Zaima me kako se postaviti i šta raditi.. Ovrha sjela u 5 mj 2014 i oni se ne mogu naplatiti jer prvenstveno se naplačuje država i šta sad?
  9. pomoć.. imao sam dug prema zampu iz 2012 (imao za tu godinu ugovor sa njima), nisam platio sve i poslali mi ovrhu na račun. 2014 idem na sud sa zampom zbog duga iz 2013 i jednog dijela 2014 god (za te godine nemam ugovor sa njima), dug 5030 kn (na moj upit to su sve otvorene stavke).. na sudu mi sutkinja da mogučnost da platim na dva puta i ja to napravim i potvrdim uplatnicama i sud prođe, 2012 mi bila već pod ovrhom (to se naplačuje sa mojih primanja a otvorene stavke sam platio... sada sam dobio opet poziv za sud za dug iz istog razdoblja ali uvečanog za cca 600 kn jer sam 2014 zatvorio lokal (znači 2013 i dio 2014.) ja tvrdim da sam platio za šta imam i uplatnice, a zamp tvrdi da su oni sda tim novcima naplatili 2012. god koja je pod ovrhom. ovrha iz 2012 mi nije povučena jer nisu plačeni troškovi, a sad mi opet prijeti ovrha za 2013 i 2014 za koju sam već bio na sudu i platio... ročište mi je za 10ak dana... šta da radim?
  10. znači ovako: ja sam pod ovrhom iz propalog obrta (i to dosta), zaposlen sam i država mi uzima 1/3 plaće li to je mizerija jel rtadim za minimalac.. supruga je također zaposlena i na njoj je auto, traktor i motor. mogu li zbog mojih dugova biti ovršene te pokretnine ili njen račun?
  11. ovrhovoditelj je neka grupa koja je odkupila dug... na koji članak ili na koji način da se pozovem na zastaru?
  12. i šta sada na kraju? jel taj slučaj u zastari ili nije? 30. imam sud i da znam jel da se pozivam na zastaru ili ne? koliko je vrijeme zastare? 2, 3 ili 5 godina?
  13. znaći ovako!! javni bilježnik 13,12,2015, prima prijedlog za ovrhu o dvije kazne (vrijednost 99 kn.) za parking iz 9.mj. 2010. god. od ovrhovoditelja xy-grupe... javni bilježnik donosi riješenje o ovrsi 18,02,2015, ovrha je 755 kn (nastali troškovi postupka i predvidivi roškovi postupka)... znači nema između 8 dana prava žalbe ili roka plačanja kako stoji u prijedlogu za ovrhu... 23,02,2015, ja dobivam poštom sve zajedno i prijedlog za ovrhu i riješenje o ovrsi... imam 8 dana fore za prigovor... PITANJE!! šta sada? imam li pravo pozvat se a zastaru? dali mi je račun več ovršen? zašto ja nisam dobio prijedlog za ovrhu? isplati l mi se slati prigovor? kako jeftinije proći?
  14. Poštovani zatvorila sam obrt, znam da mi je porezna sjela na račun, imam i nekog duga prema dobavljačima... bila sam u fini i tražila izlistanje duga (ovrhe ) na računu... iznenadila sam se kad sam na računu vidjela da imam i ovrhu od ZAMP-a. (imam sudsko riješenje gdje piše da sam podmirila dug u vrijeme koji mi je sud odredio)... imam ovrhu od hrt-a i neke osiguravajuće kuće, ali za to nikad nikakvo riješenje nisam primila... kako je moguće da mi stave ovrhu na račun, a o tome da nisam dobila nikakvo riješenje ili obavijest? neke stavke (hrt) bi već bio u zastari, ali nisam imala na osnovu čega na tu zastaru se vaditi kad nisam dobila nikakvo riješenje... kome da se žalim? šta da radim? hvala
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija