Jump to content

AlanB

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je AlanB objavio

  1. Imali smo mi razgovor radi drugih stvari. Od tada me izbjegava kao vraga tako da faza "ne razgovaramo" traje već neko vrijeme. Kada me vidi da dolazim na dvorište on odlazi sa balkona, zatvara se u kuću. Ako se sretnemo na dvorištu ili stubištu, a da me ne može izbjeći, onda gleda u pod i prođe bez jedne riječi. Jednom riječju kukavica. Mozga definitivno nema, ni malo, jer je već i sa policijom imao posla (koju su radi galame zvali susjedi iz ulaza do našeg). Ali čim je na samo, kada vidi da nema "prijetnje", narastu mu krila i krene kao budala raditi nered gdje stigne i kako stigne. Počevši od galamljenja na balkonu dok priča na mobitel da ga se čuje na kilometre, preko parkiranja preko dva parkirna mjesta itd. Pas je samo šlag na tortu. Jedan od onih kojima možeš godinama pričati, čak i batinom mlatiti ali se neće opametiti ili promjeniti.
  2. Hvala, iako ne djeluje optimistično… Slučaj sa skoro 10 godina raznih mjerenja, inspekcija, natezanja po sudovima, troškovi… Pomaže da znam zakonski dozvoljene nivoe buke unutar stana za dan (35dB) i noć (25dB). Ako se i odlučim na službeno mjerenje, nisam siguran da je u mojem slučaju nadležna sanitarna ispekcija, ili je? U svakom slučaju prvo izmjerim sa aplikacijom na mobitelu iako to nije "profi" oprema, ali čisto za probu. Ako netko ima još kakav savjet, slobodno!
  3. Očekivano... znači ako je u pitanju "high profile" slučaj, sa velikom medijskom pompom, konkretno korumpirani političari, onda može i tajno snimanje sa predumišljajem da ga se ucjenjuje/razotkri (da se razumijemo ne branim političara!). Ako se radi o "malom" čovjeku kojeg netko "samo" maltretira i razbija imovinu, a koji snima sa istaknutom obavijesti, onda je sve upitno sa tendencijom ka ne može. Samo u Hrvatskoj!
  4. Nisam pravnik, i na forum sam došao radi svojih problema sa susjedima pa sam kliknuo i na ovo, ali ne sudi li se trenutno Vukovarskom gradonačelniku na osnovu tajnih(!) snimki razgovora za koje niti je bio izdan nalog suda niti je dotični bio upozoren da ga se snima? Gospođa koja je pokrenula temu ima ispred kuće vidljiv natpis "video nadzor". Čemu onda služe ti nadzori i snimke ako su pred sudom ništavni? Ubije susjed susjeda, sve je snimljeno ali sud snimku ne priznaje? Ili ako je u pitanju ubojstvo može, ali ako te netko maltretira i razbija auto u vlastitom dvorištu, onda ne može? Nemojte me krivo shvatiti, ne želim ispasti "agresivan" sa ovim pitanjima ali mi nije jasno to oko naloga i što sud priznaje a što ne(?)
  5. Susjedov pas, u stanu stambene zgrade, svakodnevno cvili, laje, struže šapama po vratima (zatvoren je u nekoj od prostorija) od 6:30 ujutro pa dok se "gazda" ne vrati doma. Ja od toga (dva kata iznad!) ne mogu spavati tj. zadnjih sat vremena najslađeg sna mi je svakodnevno uništeno. Budim se umoram i mrzovoljan, pod stresom. Znam da je već pitano u jednom drugom topicu ( http://www.legalis.hr/forum/showthread.php/49611-Psi-kao-uzrok-buke ), ali po odgovoru ispada da se nešto može poduzeti samo ako općina u kojoj živim ima dodatne propise. Od općine do općine ti propisi se razlikuju pa je tako u navedenom topicu primjer gdje je sve uređeno do zadnjih detalja ("Držatelj psa mora osigurati da njegov pas u stanu, kući, dvorištu i sl. zavijanjem ili lajanjem ne ometa mir okolnih stanara"), ali u odluci moje općine piše samo slijedeće: "Držanje kućnih ljubimaca u stambenoj zgradi i okolišu zgrade, kretanje kućnih ljubimaca po zajedničkim dijelovima stambene zgrade i okolišu zgrade, te obvezu čišćenja zajedničkih dijelova stambene zgrade i okoliša zgrade koje onečiste kućni ljubimci, sporazumno utvrđuju suvlasnici zgrade sukladno propisima o vlasništvu." I tu nastaje problem. Međuvlasnički ugovor nemamo (znam da bi ga trebali imati) pošto su druga dva stanara (samo nas je troje) generalno "problematična". Inače rade što ih je volja i kako ih je volja pa se sa njima ništa neda dogovoriti. Recimo da im paše nered u zgradi (ne imanje ugovora) jer ih se onda nema na osnovi čega pozvati na red i odgovornost. Znači, prije nego netko predloži, razgovor i dogovor ne dolaze u obzir. Probao i dobio podsmjehe. Čak i da imamo ugovor, vjerujem da nebi pristali na tako nešto u ugovoru jer jedni su imali psa koji je radio buku i rješili su ga se jer im je "dosadio" (pitanje je vremena kada će se "zaželjeti" novog), a onda je drugi nabavio psa koji je nastavio gdje je prvi započeo. Prema gornjem "propisu" moje općine ispada da ne mogu ništa poduzeti tj. da pas može lajati dan i noć a ja jedino slušati i trpjeti. Vjerujem da kao suvlasnik u zgradi imam neka prava!? Nije li to neka vrsta remećenja mira? Stvaranje buke u neprimjereno vrijeme? Pitam se što bi bilo kada bih ja svako jutro u 6 upalio radio (na prilično glasno) i jednostavno tako pustio i otišao na posao? Ili još bolje, unaprijed snimljeni cvilež i lajanje pa preko iPoda na zvučnike i otići iz stana. Pa neka svi slušaju mojeg "virtualnog" psa. Imali li itko barem nekakvu ideju što da radim?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija