Jump to content

carthago

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je carthago objavio

  1. Zanima me je li doista moguće, i ako jest, na koji način se pokreće postupak premještaja državnog službenika iz državne u javnu službu na njegov zahtjev. Službenik bi se na vlastiti zahtjev premjestio s radnog mjesta pročelnika Odjela (Uprave, Ministarstva) na mjesto ranga višeg stručnog savjetnika u Javnoj ustanovi čiji osnivač je Županija, a zbog boljih radnih uvjeta. Prema Pravilniku o unutarnjem ustrojstvu i načinu radu spomenute Javne ustanove broj predviđenih izvršitelja daleko premašuje broj trenutno zaposlenih, tj. ima više no jedno slobodno radno mjesto (7), te postoji uzajamna motiviranost za premještaj. Molim vas objasnite mi tko i kako pokreće postupak.
  2. A tko je zakonski dužan prijaviti sukob interesa državnog službenika, da li neposredno nadređeni službenik u Odjelu (u kojem državni službenik u sukobu interesa radi ), ili nadređeni službenici Uprave, ili pak Ministarstva, ili bilo tko od te tri opcije, a ima saznanja i dokumentaciju?
  3. Da li njihov neposredno nadređeni službenik snosi dio odgovornosti ako ima saznanja, relevantne dokumente, a ne prijavi prekršaj?
  4. Hvala na odgovoru. Zanima me i sljedeće, ako su oba supružnika državni službenici u istoj Upravi, a jedan od njih dvoje je bio u prvom pitanju spomenuti "suosnivač i suvlasnik tvrtke koja je obavljala djelatnost nad kojom je Uprava u kojoj radi vršila nadzor...", da li je i bračni drug bio u sukobu interesa, te da li jednako snosi odgovornost?
  5. Državni službenik bio je u sukobu interesa 5 godina kao suvlasnik i suosnivač privatne tvrtke koja obavlja djelatnost nad kojom Uprava u kojoj radi vrši nadzor, a tvrtka je obavljala između ostalog i poslove koje je financiralo ministarstvo u kojem je zaposlen. Uprkos opomenama nikada nije snosio nikakve posljedice. Pred par mjeseci je "izašao" iz te tvtke, tj. prepustio kolegama vlasničke udjele. Zanima me da li i kada nastupa zastara za prijavu teške povrede službene dužnosti zbog sukoba interesa, tj. da li se u ovom času retrogradno može prijaviti, ili je "pojeo vuk magare"?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija