Jump to content

ELKOR

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Situacija je ovakva, supruga prekida rodiljni dopust, te počinje raditi na novom poslu u 1. mjesecu 2009., te bi ja trebao/mogao ići na rodiljni dopust sa tim datumom. Rodiljni dopust bi koristio do djetetovog 6. mjeseca, tj. do kraja 2. mjeseca sljedeće godine (nešto kraće od 2 mjeseca). Te me sada zanima da li će biti problema, tj. da li imam pravo na naknadu plaće u iznosu od 100% u tom periodu? Neprekidni radni staž mi ide od 1.12.2008. Mene sada zanima kako oni tumače početak "korištenja prava"?? Jel to od datuma kada JA idem ili od datuma od kada je supruga išla na rodiljni? Zahvaljujem...
  2. Eto da ne otvaram novu temu, molio bih sve za jedan savijet..... Evo ovakva je situacija. Napravio bih Ugovor o dosmrtnom uzdržavanju, medjutim želio bih izbjeći javnog bilježnika, tj. ne platiti 5% procijenjene vrijednosti nekretnine koliko mi je rečeno da će taj "zahvat" koštati. Taj iznos su mi rekli kod jednog javnog bilježnika a kako sam slabijeg imovinskog stanja, zanima me da li se to može i kako obaviti na sudu, tj. kome da se obratim. Zahvaljujem vam na bilo kakvom odgovoru. I jos jedno pod pitanje, ako već i odlučim ići bilježniku, tj. nemoguće je moju zamisao obaviti na sudu, da li se nekretnina može procjeniti na nižu vrijednost (da smanjim trošak ugovora) i kakve bi mogle biti daljnje posljedice. Unaprijed vam se zahvaljujem na odgovoru.
  3. A kakva je situacija sa ulazom/izlazom iz HR? Da li su umreženi sa graničnim postajama?
  4. Jedino kazneno djelo koje mi mogu prišiti je ne preuzimanje onih plavih kuverti što šalju poštom. Stoga da remiziram, kaznenog djela nema, čisti prometni prekršaj.
  5. Ovakva je situacija. Nedavno, policajac je došao kući uručiti mi vjerovatno poziv kod suca za prekršaje. Kako nisam bio doma, već u inozemstvu, majka je odbila zaprimiti urudžbu, na što je policajac komentirao "da se ne zezamo, da bi on mogao izdati medjunarodnu tjeralicu". Mene sada zanima da li je to moguće, izdati medjunarodnu tjeralicu, ili zabraniti izlaz/ulazak u zemlju(HR) na osnovu prometnog prekršaja (pogrešno parkiranje). Fora je u tome što ima još samo 3 mjeseca do zastare (2 god.). Ima li tko sličnih iskustava? Hvala
  6. Moj je slucaj u neku ruku i slican, nego, stvar je u tome sto je policajac neki dan trazio od moje majke da zaprimi vjerojatno poziv na sud, radi prometnog prekrsaja, nepropisnog parkiranja da budem tocniji. Da se vratim, znaci trazio je od moje majke da potpise, sto je ona odbila, uz objasnjenje da sam u inozemstvu. Njegova je opaska bila, "bolje je da vi to preuzmete nego da on raspisuje medjunarodnu tjeralicu". Mene sada zanima da li je to moguce, raspisati medjunarodnu tjeralicu, ili zabraniti izlaz iz zemlje, zbog prometnog prekrsaja. Zahvaljujem.
  7. Molim Vas i da meni prosljedite spancu ugovora na mail. Zahvaljujem
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija