Jump to content

carrRko

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Problem je u tome sto sam ja to pitanje postavio, sto nadređenima a i ne sluzbeno kolegi vojnom policajcu, i odgovora na to pitanje nema... Upravo zato sto nigdje nije ni spomenuta takva situacija... Necu ulazit u taktitu i fiziku i teoriju gadanja, jer vas ne smatram legitimnima za samo streljastvo, nego sam trazio odgovor sa pravne strane, al naravno sve sto sto ste rekli stoji, primjer 5-0.5 sam rekao laicki, al pricam o IPSC-u i taktickom i prakticnom streljastvu... Koje je jako skup spor, pogotovo ako cu morat putovat u zagreb i placat streljanu, a tu di radim mi je osigurana ( privatno ) besplatna streljana, al to nema smisla ako pistolj ne smije stajat samnom u bazi... Hvala, i po odgovorima su neki mozda i vjerojatno i stariji i iskusniji od mene, ne zelim nikog podcjenjivat ili omalovazavat... Raspitat cu se na visljim nivoima pa vam javim bas kakav je odgovor...
  2. Pitanje je jasno postavljeno i trazim jasan odgovor, a ne hipotetsko pitanje i tumacenje nosenja oruzja kao igranje šerifa. Ako automehanicar moze svoj alat ponijet kuci i s njim rastavljat auto ( vjerujte mi sa cekicem bez problema nekog ubijete ) zasto bi onda znacilo da profesionalni vojnik koji privatno posjeduje oruzje, legalno, ispada serif ? Konkretno se radi o tome da MORH nema sredatava za adekvatnu obuku, a ako ce moj zivot danas sutra ovisit, a kao vojnik govorim i u vase ime jer smo mi ti koji smo prisegli da cemo stavit zivot na vagu radi vas, građana, o tome hocu li ja potegnut kratko naoruzanje za 5 ili 0.5 sekundi onda vjerujte mi ima smisla da iz svog đepa, placamo streljane i streljivo... I oruzje bi iskljucivo stajalo u vojarni, jer ga tako i tako napisao sam nebi koristio u svrhu posla, niti smijem osim ako nije sluzbeno.... A nakon posla bi oruzje sluzilo za vjezbe u streljani... Jer vjerujte mi skupo mi je putovat do kuce, da bi platio streljanu, a kad bi mi stajali u vojarni ( drugom gradu ) mogao bih besplatno koristit streljanu ... ? Jel sad jasnije ?
  3. Molim administratora da uvaži ispriku ako pišem u krivoj kategoriji i da premjesti temu po potrebi. Hvala. Pozdrav. Pitanje glasi : Dali vlasnik oružja, sa oružanim listom za držanje i nošenje oružja ( osobna sigurnost ) smije unositi oružje u krug vojarne. Oružje se ne bi koristilo ni u jednu svrhu obavljanja službe u OSRH ( koje su propisane zakonom " O službi u Oružanim snagama Republike Hrvatske ", članak 18. ) nego isključivo u svrhu osobne sigurnosti nakon radnog vremena, odnosno izvan kruga vojarne. Nadam se da sam bio dovoljno jasan. Ovo pitanje nije riješeno ni " Zakonom o Oružju " ni u "Zakonu o službi u Oružanim snagama Republike Hrvatske". U " Zakonu o Oružju " članak 29. stoji da, " Građani su dužni pridržavati se pravila javno istaknutih zabrana o unošenju oružja u određene prostore ili prostorije. " Dali je krug MORH-a, jedno od tih prostija nije definirano, jer se smatra da su istaknute zabrane vidljivo označena mjesta za oznakom zabrane oružja. Pitanje je postavljeno na molbu jednog pripadnika OSRH. Unaprijed hvala. EDIT : Naravno, uzmimo u obzir da je dozvolu izdalo nadležno tijelo MUP-a ( uz koju je MORH-a dao potvrdu da je dotični sposoban za rukovanje oružjem i psihofizički zdrav za držanje i nošenje oružja), a ovlasti unutar kruga MORH-a MUP nema, nego Vojna Policija.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija