Jump to content

jablandoo

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Postovani, molim Vas za savjet. Sudskim putem dobila sam udio u obiteljskoj kuci od 25%. Ja bih se željela naplatiti ovrsnim putem jer drugi vlasnik ne pristaje na dogovor. On tvrdi da nekretnina vrijedi puno manje pa zato nece se dogovoriti. Ja znam da mogu dati na dražbu svoj udio u nekretnini, no problem nastaje ukoliko ne uspijem pronaci kupca za udio u obiteljskoj kuci. Da li postoji nacin da se ja ipak nekako sudski naplatim? Zanima me da li mogu ovrsiti cijelu kucu i traziti svojih 25%. Kuca se ne moze etazirati niti bilokako smisleno fizicki podijeliti. Hvala!
  2. Hvala na odgovoru! Ukoliko nije problem možete li mi malo detaljnije objasniti. Malo sam čitao pa sada vidim da se nužni dio potražuje kada netko umre pa nakon njegove smrti sljedi podjela imovine. Meni je samo važno znati da li moja žena, koja misli da ima pravo na pola imovine, ima pravio žaliti na darovni ugovor nakon 7 godina ( za koji je znala) te osporavati ga jer je kuća stečena u braku.
  3. Poštovani, imam pitanje pa vas molim za pomoć. Situacija je sljedeća: prije 7 godina svojoj kćeri darovnim ugovorom dao sam kuću. U kući sam živio sa ženom te je ona stečena tijekom braka. U međuvremenu došlo je do razvoda (nakon 7 godina) te žena traži pravo na podjelu imovine. Zanima me da li ona i dalje ima pravo na imovinu (pola ili samo nužni dio) iako je ugovor sastavljen prije 7 godina te se u međuvremenu nitko na ugovor nije žalio. Kćer je upisana kao jedina vlasnica u gruntovnici. Također, zanima me u kojim slučajevima nije moguće ostvariti pravo na nužni dio ( je li se uračunava ukoliko se osoba ne ponaša u skladu s društvenim normama i nemoralno) Puno hvala na pomoći!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija