Jump to content

ivankn

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je ivankn objavio

  1. Poštovani, imam dva vrlo ključna pitanja vezana za proizvodnju alkoholnih pića od etilnog alkohola. Etilni alkohol koji bi koristio je 96% prirodni poljoprivredni alkohol od žita (neutral grain spirit) koji bi nabavljao i od njega proizvodio pića i likere. Gdje mogu pronaći minimalne tehničke i tehnološke uvjete za takvu proizvodnju/preradu, pošto se ne radi o fermentaciji i destilaciji fermentirane sirovine, već samo o proizvodnji pića od alkohola koji je kupljen od drugog proizvođaća? Eventualno bi mogao proširiti proizvodni proces i ponovno destilirati kupljeni alkohol kako bi dobio gin. absint i ostale redestilirane proizvode. Svugdje se spominju tehnički uvjeti za proizvodnju vina ili obavljanje trgovačke i ugostiteljske djelatnosi, ali ne mogu naći uvjete za ovo što sam opisao. Drugo pitanje je, koliko je komplicirano tražiti povrat plaćene trošarine na alkohol? Pošto je trošarina na alkohol koji bi kupovao za daljnju preradu već plaćena, pretpostavljam da mogu dobiti povrat na trošarinu koju ja plaćam kada proizvodim alkoholni proizvod?
  2. Govorim kao primjer, jer to što se trenutno od mene traži nema veze sa radom servisa već sa veleprodajnim dijelom firme. Može li se iz navedenog citata izvući to da sam obavezan npr. prekrcati cijeli kamion robe koja se ne odnosi na moju poziciju? To pitam jer imam problema sa zdravljem i fizicki rad ovdje mi je samo pogoršao situaciju.
  3. To u biti znači da ja, kao zaposlenik, ne mogu odbiti ni jedan posao koji mi poslodavac da. Ako misli da je potreba čistiti wc, ja bi to trebao napraviti?
  4. Pozdrav, Već neko vrijeme imam problem sa poslodavcem i obavljanjem različitih zadaća koje po meni ne obuhvaćaju radno mjesto na koje sam zaposlen. Zaposlen sam kao tehničar i prema ugovoru koji trenutno imam ispred sebe, nije mi jasno može li poslodavac od mene legalno tražiti izvršavanje zadaća skladištara i dostavljača. Pogotovo zbog toga što bi skladištar trebao imati i zaštitnu odjeću i obuću koju ja nemam. Kao tehničar/serviser odgovaram za stanje lagera materijala koje koristim i dostavljam klijentima vezano uz uređaje koje održavam, no ovaj dio ugovora me zbunjuje: "Radnik se obvezuje da će na radnom mjestu iz prethodnog stavka ovog članka (tehničar) obavljati sljedeće poslove:" ... " ... po potrebi obavljati dostavu i dopremu robe, odnosno obavljati sve druge poslove vezane uz rad servisa i nadzora." E sad, po ovome, dalo bi se zaključiti da se na dostavu i dopremu robe misli na robu koja je vezana uz moj posao, a ne dio veleprodaje koju moj poslodavac ima. Što mogu napraviti po pitanju toga što sam se zaposlio na jedno radno mjesto a dobivam zadaće drugih zaposlenika, neopremljen. Imam li pravo žaliti se na to? Hvala unaprijed
  5. Prije nekoliko tjedana poslodavac me natjerao da platim odštetu stranci/klijentu kojoj se nakon popravka uređaja oštetio uređaj. Taj uređaj sam ja na servis preuzeo bez oštećenja da bi se ispostavilo da je to oštećenje nastalo u servisu iako ja direktno nisam popravljao taj uređaj već vanjski suradnik. Platio sam odštetu jer nisam mogao dokazati da ga ja nisam oštetio. Sada se situacija ponavlja sa još jednim uređajem koji sam ja počeo servisirati a poslodavac ga je dovršio. Uređaj je nekoliko dana stajao i čekao da ga stranka pokupi, no prilikom preuzimanja od strane stranke uočili smo oštećenje, koje prije nije bilo tu. Je li to valjan razlog za davanje izvanrednog otkaza? Ne mogu si priuštiti plaćanje još jednog propusta za koji nisam kriv, niti da mi se to odbija od plaće.
  6. Prije pola godine zaposlen sam u jednom obrtu i za nekoliko mjeseci bi mi se mogla pružiti prilika za puno bolji posao , i to na neodređeno. Problem je što je moj poslodavac dobio 50% moje plaće od države, u programu poticanja zapošljavanja mladih. U slučaju da oboje želimo raskinuti ugovor, hoće li on morati vraćati sve novce, ili se već isplaćene plaće ne računaju? Htio bi to znati unaprijed da se mogu pripremiti i upitati mog poslodavca ako bi mi omogućio prijevremeno raskidanje, te da se on može snaći i zaposliti novog radnika. Novi posao bi mi se mogao ponuditi u toku 10 ili 11 mjeseca, a moj sadašnji ugovor traje otprilike do polovice 12 mjeseca.
  7. Pozdrav, Neznam što da kažem evo tresem se od muke i neznam što napraviti. Jedna osoba, navodno doktorica je mom ocu prodala električni masažer za 5 tisuća kuna, navodeći pri tome da je originalna cijena inače 7 ili 8 tisuća kuna. (taj uređaj se na ebayu može naći za 100 dolara) Ja za to naime nisam znao sve do dana kada je taj uređaj došao na vrata. Ugovor je potpisan 06.05.2014. i uređaj je došao 30.05.2014. Žena ga je uručila i nema nikakvih dokaza da je uručen, nikakva primka ni ikakva dopuna na ugovoru. Kada sam nazvao tvrtku (kao što sam i pretpostavljao, j.d..) rekli su mi da se ugovor može poništiti 14 dana nakon potpisivanja, a taktički je taj uređaj stigao nakon 24 dana. Uplaćeno je 1000 kn, a očekuju još nekoliko rata za ostalih 4000 kn. Moram li napomenuti da je moj otac alkoholičar i da je bio u alkoholiziranom stanju dok je potpisivao i zaprimio uređaj. Što po tome pitanje mogu napraviti, i kako mogu poništiti taj ugovor/blokirati transakciju? Riječ je o tipičnoj muljaži koja je nažalost hrvatskim zakonom dopuštena
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija