Jump to content

Crni88

Korisnik
  • Broj objava

    18
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Okrivljenik je osuden na dva mjeseca zatvora uvjetno,za kazneno djelo prijetnje,koliko godina je rok za obnovu postupka,jer se ispostavilo da se u kaznenom postupku radi o lažnom svjedoku,kojemu je suđenje u tijeku. Da li rok zastare ponovnog pokretanja kaznenog postupka počinje teći od počinjenja kaznenog djela ili od pravomoćnosti presude?kazneno djelo prijetnje je počinjeno 2018 godine.
  2. Našao sam ono šta sam tražio,moja pretpostavka je točna,osobe koje imaju stalno prebivalište u inozemstvu se moraju obratiti saveznom uredu u bonnu,a koji proslijeđuje državi članici zahtjev za alimentaciju,a ta država članica utvrđuje prema svojim propisima da li je zahtjev za alimentaciju utemeljen. https://e-justice.europa.eu/47/HR/family_maintenance?GERMANY&member=1
  3. Da,ali će moći za par mjeseci,kad bude punoljetan....
  4. Tužio sam ga ,prije mjesec dana je bila rasprava za sniženje alimentacije,međutim pošto sam dokazao na sudu da on u njemačkoj radi,umjesto da ide u školu,a i njegov z.z. odnosno majka nije donijela niti jednu potvrdu da on tamo ide u školu,sutkinja je htjela ukinuti alimentaciju,međutim,ja nisam dao,jer se je njegova majka prijetila da ću plaćati po njemačkim zakonima,presudu za ukidanje alimentacije već imam u žepu,ali me mući njemačka. kao pravnik koji je završio pravni faks u ljubljani,mislim ovako,da ne postoje njemački propisi,ako postoji presuda u EU za ukidanje alimentacije.
  5. U svemu tome se postavljaju dva kardinalna pitanja: Da li može Hrvatski državljan sa stalnim prebivalištem u Hr. tražiti nakon punoljetnosti uzdržavanje u njemačkoj i drugo pitanje,ako postoji pravomoćna presuda o prestanku plaćanja alimentacije,a zbog njegove krivice,jer nije išao u školu,kako on uopće bilo gdje u EU može tražiti uzdržavanje,je koliko se sjećam Hrvatska je članica EU???
  6. E,pa to je problem što ja ne znam njihove propise,jer ne znam njemački,ali ja mislim da to ide ovako,ako u njemačkoj utvrde da on ima pravo na alimentaaciju,meni pošalju evropski ovršni nalog,a koji mogu osporiti,te se predmet vraća na nacionalni hrvatski sud,gdje se sudi po nacionalnim zakonima,gdje več postoji pravomoćna sudska presuda o završetku plačanja alimentacije.
  7. Sin je sad star 17g i devet mjeseci,ima stalni boravak u Hrvatskoj,ali sa svojom majkom se je preselio u Njemačku 2018.g.,gdje vjerovatno ima privremeni boravak i gdje navodno pohađa školu. Alimentaciju plaćam do 18.g. jer u Hrvatskoj ima završenih sedam razreda osnovne,a tamo u Njemačkoj se nije mogao redovito školovati jer je morao proći prilagođavanje za školu odnosno učenje Njemačkog jezika,a i pitanje da li su mu priznali osnovnu školu iz hr. E,sad me zanima,jer se bivša prijeti,da ću do osamnajst godina plaćati alimentaciju u Hr.,a od osamnaest po njemačkim zakonima?? Da li je moguće ,ako prestanem plačati alimentaciju u Hr. pravomoćnom sudskom odlukom,da ona pokrene u njemačkoj nekakav sud i da meni u hrvatskoj sjedne na plaću putem evropskog platnog naloga ili na bilo koji drugi način,iako on nije redovito pohađao školu i svojom krivicom je propadao u školi???
  8. Doduše,obrazložio je sud žalbu,u smislu da su se troškovi života starijeg djeteta povečali,pošto je navršio 13.g.,ali sudsku nagodbu sa bivšom za alimentaciju tog starijeg djeteta sklopili tek prije dvije godine,tako da nisu mogli troškovi života tliko narasti za dvije godine,da se odbije moj tužbeni zahtjev,napisao sam žalbu zbog pogrešno utvrđenog činjeničnog stanja i pogrešne primjene materijalnog prava,jer ne može jednom sve,a drugom ništa......
  9. Dobio sam presudu u kojoj se odbija sniženje alimentacije,a povodom rođenja djeteta,a sa izlikom da su narasli troškovi života drugog djeteta,dakle u presudi se IGNORIRA rođenje djeteta... Imam rok žalbe 15 dana,molio bih za savjet kako da napišem žalbu..
  10. Nisam siguran,da li ovo spada u prekršajnu ili kaznenu asocijaciju..al nema veze,moj prijatelj ima jedan veliki problem,živi u malom selu gdje ima jedna jedina birtija,e sad taj birtijaš,a radi neki osobnih zamjerki,se je zainatio i ne da mu piće u toj jedinoj birtiji u selu več pet godina,pa me zanima da li ima nekakav pravni lijek za toga prgavog birtijaša'??(npr. diskriminacija i sl...)
  11. hahhaah..to je bilo prije,a ovu tematiku sam pokrenuo,da vidim što drugi misle o tom i prije svega me zanima što će odlučiti visoki prek. sud...
  12. Ne znam,ja tu presudu nosim sa sobom i ako me zaustave,ja to samo pokažem i to je to,ali nije pravomoćna,pametnjakovič se žalio,baš me zanima što će odlučit visoki prek. sud.
  13. Pa,iskreno da kažem,ja to i radim,jedanput su me zaustavili na graničnom prijelazu u Lupinjaku,te su vidjeli tu famoznu zabranu upravljanja,koju sam počinio sa hr. vozačkom i naravno,uhitili te sproveli na prek. sud u Krapini,gdje me je sutkinja odmah oslobodila,a radi spomenutog čl.58 st.5 prekršajnog zakona,jer kao što rekoh-nemam zabranu korištenja strane voz. dozvole na teritoriju R.H.,a poslije sam nazvao zapovjednika P.P. gdje je vraćena moja hr. vozačka,on mi je rekao da je moja vozačka evidencija arhivirana,e sad šta to znači ne znam,ali znam,da me tu gdje živim više ne zaustavljaju i zasad nemam problema.
  14. http://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/vozio-222km-h-i-zaradio-kaznu-od-2-tisuce-kuna---332771.html Ovakvih primjera ima tisuče i tisuče i svagdje se radi i ZABRANI KORIŠTENJA VOZ. DOZVOLE,a ne o zabrani upravljanja,jer zabranu upravljanja možeš dobiti samo sa hrvatskom vozačkom dozvolom.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija