Jump to content

rory87

Korisnik
  • Broj objava

    43
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Pozdrav, moj suprug ima dug po tekucem racunu u erste banci.Da li se ovrha moze provesti nad nekretninom koja je pod mojim vlasnistvom i koja je pod hipotekom?
  2. Evo rece mi cura koja jw u drz odvjetnistvu u kninu da moze doci u opozivu al da drz odvjetniatvo rjetko kad to napravi, da ce prije doci do ovrhe, al opet strah me je toga... sudac je rekao kad moj suprug izadje da uplacuje svaki mjesec po nesto da nece doci do zatvora , !ali taj sudac je sd napustio duznost na tom sudu pa neznam sta se moze dogoditi
  3. A neznam zasto ta opomena on govori da to tako pro forme, mogu li vam citirati presudu taj dio u vezi uvjetne i oduzimanja imovinske koristi?
  4. Ali mom suprugu u presudi nigdje nije zavedeno niti spomenuto da ako neuplati novce ide opoziv uvjetnog djela, samo je receno da u roku 90 dana od pravomocnosti mora uplatit novce koje je uzeo u drzavni proracun, i stim se podrazumijeva da se oduzima imovinska korist, dobio je tu opomenu jos prije pola godine, ali nestoji nigdje u presudi zavedeno da ce ici opoziv ako neuplati u tom roku.Znaci u presudi pise da se uvjetovani dio nece izvrsiti kazna ako osudjenik nepocini kazneno djelo u roku tri godine, i prema zakonu o oduzimanju imovinske koristi nalaze se osudjeniku da uplati novac u roku 90 dana od pravomocnosti, pod prijetnjom ovrhe.Znaci nigdje se nespominje opoziv u slucaju da neuplati novce, a tako je bilo i na usmenoj presudi. Dali se to podrazumijeva da ce mu ici opoziv ili je moralo biti navedeno na presudi? Mi kad smo pitala sudca koji mu je presudio on je reko da nece ici kazna zatvora nego da uplacuje kad izadje iz zatvora nesto simbolicno svaki mjesec... ali mene zanima zasto dolaze takve opomene , zanimalo me dali moze ici u zatvor ako to neplati, nevezano uz presudu? Ispricavam se na dugom postu.
  5. A zasto je npr.mome suprugu dosla opomena da novce koje je uzeo iz kockarnice treba uplatiti u drzavni proracun inace ide kazna zatvora? I dali mozemo traziti delegaciju suda i u privatnoj parnici?
  6. I jos jedno pitanje, koliko se njoj isplati pokrenuti spor?;dali joj trebaju neki veliki novci za to zapoceti?
  7. A moze li zbog sudskih troskoca dobiti kaznu zatvora ako se neuspiju naplatiti? Ažurirano A dali u te sudske troskove spada i njen odvjetnik kojega ona uzme?
  8. Da , na to sam spremna da hoce... A recite mi, kad ona dobije parnicu , dali ce moj suprug morati platiti sve sudske troskove ukljucujuci j njenog odvjetnika?
  9. Hvala vam na odgovoru... Da budem iskrena , ako bi moj suprug ponovio kazneno djelo bilo koje jos , ja bi ga osobno prijavila, ... Ažurirano Hvala vam, tako sam i mislila, ali zelim se ipak uvjeriti u to...
  10. Tokom presude sudac je odbio postavljanje imovinsko pravnog zahtjeva ostecenice prema osudjeniku , te je uputio u privatnu parnicu, tako da u presudi nema nikakve duznosti prema njoj
  11. Pozdrav,javljam se ponovo glede ovoga slucaja... Moj suprug ima jos mjesec dana izvrsavanja kazne zatvora,zatim slijedi uvjetna od 3 godine.. Ostecenica prica naokolo kako ce ona mom suprugu zabraniti izlazak iz zemlje , jer on namjerava ici raditi u Njemacku, dali ona to uopce moze sa privatnom tuzbom? I dali on moze dobiti kaznu zatvora ako se ona nebude imala njemu scwga naplatiti?
  12. Nikakav nadzor, samo kazna zatvora u trajanju 10mj i ostatak 6 mj zamjenjeno sa 3 godine uvjetne
  13. Kako mislite? Ažurirano Ma ne ne, nije sudionica, to je smješno... a nepostoje svjedoci nego snimka...
  14. Da li mislite pod tim da onoliko koliko pise u presudi toliko ce zatvorske kazne izvrsiti? Jer nacula sam da ti referenti mogu zatraziti neke mjere opreza jos neko vrijeme dok je osuđenik na slobodi; iako se i po meni to čini bedasto...
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija