Jump to content

andrej555

Korisnik
  • Broj objava

    10
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Pozdrav da se nadovežem na ovu temu u 12 mjesecu nam dolaze dva praznika/blagdana, i upravo sam vidio da je poslodavac zamislio da nam u raspored rada za ta dva dana unesu po 2 radna sata, kako bi imali samo 4 sata neodrađenog praznika, ostalih 12 sati je prebacio na ostale dane te traži da ih odradimo, dali se to smije?
  2. Pozdrav zanima me dali je dopusteno napraviti takvu preraspodjelu radnih sati u kojoj vam poslodavac na dan 15.8. Koji je blagdan ali pada na radni dan ponedjeljak, te bi trebao biti plaćen kao neodradjeni praznik stavi 1 radni sat, tako da bi vas manje platio, a ostalih 7 sati vam stavi da morate odraditi prvu iducu subotu.
  3. Pozdrav da se nadovežem na ovu temu u 8 mjesecu nam dolaze dva praznika/blagdana, i upravo sam vidio da je poslodavac zamislio da nam u raspored rada za ta dva dana unesu po 2 radna sata, kako bi imali samo 4 sata neodrađenog praznika, ostalih 12 sati je prebacio na ostale dane te traži da ih odradimo, dali se to smije?
  4. Znaci ovako 8 nije bio na poslu, 9 je, 10 nije, 11se opet pojavio, 12 je bio odsutan. Poslije 12og se vratio normalno na posao doznake su u komadu za period od 8-12.1
  5. Pozdrav, imam ovakvu situaciju, radnik mi je donio doznake za period od 8.1.-12.1. ali bez obzira na iste 9.1 i 11.1 se pojavio na poslu. Dali moram tražiti radnika ispravak doznaka, jer je ta dva dana ipak došao na posao, ili mu mogu normalno platiti ta dva dana a ostatak priznati kao bolovanje?
  6. Pozdrav dali ste možda dobili odgovor od ministarstva na ovaj upit, jer što više ljudi pitam to više shvaćam da se njihova mišljenja razlikuju. Neki tvrde da se trebamo ravnati prema MFS-i,drugi pak prema fondu radnih sati koji je manji. Sad me također zanima ako se ravnamo prema fond-u radnih sati i svima stavimo recimo u 5 mjesecu da odrade 168 sati, (to znači da ćemo radnicima koji rade blagdanom dati jedan slobodan dan u tjednu da bi se satnica izregulirala) dali smo time prekršili neki zakon u slučaju da smo u krivu i da smo im trebali staviti 8 sati više.
  7. Razumijem što želite reći, ali i dalje ne razumijem prema čemu se trebam bazirati kad radim raspored smjena radnika, prema fondu radnih sati ili mjesečnom fondu sati? Problem je kod radnika navedenih pod brojem 3, oni koji odrade praznik, dobiju za taj odrađeni praznik dnevnicu po većem koeficijentu ali mene zanima njihova satnica, dali oni u 5 mjesecu moraju imati zadovoljen fond radnih sati koji je 168 ili mjesečni fond sati koji je 176. Oba ne mogu zadovoljiti jer rade taj praznik pa ga neće dobiti ekstra računatog u satnicu znači ili 168 radnih sati 168 mjesečni fond sati 176 radnih sati 176 mjesečni fond sati sad ako je ova druga opcija dali se onda tih 8 radnih sati više gleda kao prekovremeni?
  8. Pozdrav nisam točno razumio vaš odgovor pa vas molim da to malo pojasnite, naime imamo ovakvu situaciju za 5 mjesec. 1. radnik koji prema rasporedu taj četvrtak ne treba i neće raditi imati će 176 normalnih sati (od toga 176 radnih sati) 2. radnik koji prema rasporedu taj četvrtak treba raditi ali neće jer je praznik imati će 168 norm + 8 praz = 176 sati (od toga 168 radnih sati) 3. radnik koji prema rasporedu taj četvrtak treba raditi i radi imati će 168 normalnih i 8 prazn = 176 sati (od toga 176 radnih sati) 4. radnik koji prema rasporedu ne treba raditi a radi imati će 176 normalnih i 8 prazn = 184 (od toga 184 radnih sati) ovih nemamo da naglasim!!!! Mene zanima pri određivanju satnice što se treba gledati za sve radnike Fond radnih sati ili ukupni mjesečni fond sati? Ako se gleda fond radnih sati onda nekim radnicima treba dati još neke slobodne dane da bi se fond iznivelirao, ako se gleda ukupni mjesečni fond sati onda će svi imati jednako ali po mojem sudu to nije pravedno.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija